Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Īpašums

"Cemex" eksporta apjoms pērn pieaudzis trīs reizes

Cemex Brocēnu cementa rūpnīcas produkcijas eksports pagājušajā gadā, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, pieaudzis trīs reizes, otrdien informēja uzņēmums. Datus par konkrētu eksporta apjomu kompānijā nesniedza. Tuvākajā laikā Cemex plāno paplašināt eksporta apjomu.

"Latio": pērn sērijveida dzīvokļu vidējā cena Rīgā nokritusi par 37%(1)

Pērnā gada decembrī, turpinoties cenu kritumam, Rīgā vidējā sērijveida dzīvokļu cena, salīdzinot ar novembri, samazinājās par 6% jeb līdz 890 eiro par kvadrātmetru (eiro/m2). Salīdzinot ar 2007.gada decembri, cenas ir par 37% zemākas, un patlaban vidējā sērijveida dzīvokļa cena sasniegusi 2005.gada decembra līmeni, liecina nekustamā īpašuma kompānijas _Latio _nekustamā īpašuma tirgus pārskata dati.

papildināta - "Saint-Gobain celtniecības produkti" oficiāli pārņem "maxit"

Būvmateriālu tirgotājs Saint-Gobain celtniecības produkti oficiāli pārņēmis vienu no Latvijas lielākajiem būvmateriālu tirgotājiem maxit, vēsta BNS. To rāda arī Lursoft dati. Saskaņā ar tiem līdz pērnā gada 22.decembrim uzņēmuma īpašnieks bija Somijā reģistrētā maxit Oy Ab, savukārt tagad kā uzņēmuma īpašnieks tiek norādīts Saint-Gobain celtniecības produkti. maxit valdes locekļi savukārt nav mainīti.

"Balsts": pērn sērijveida dzīvokļu cenu kritums sasniedzis 39,1%(3)

Cenu kritums sērijveida dzīvokļiem pagājušajā gadā sasniedzis 39,1%, bet kopš cenu krituma sākuma 2007.gada vidū pusotra gada laikā vidējā cena samazinājusies par 56,2% un patlaban tā ir sasniegusi 952 eiro par kvadrātmetru (eiro/m2), liecina uzņēmuma Balsts aprēķini.Uzņēmuma valdes priekšsēdētāja Aigara Zariņa vērtējumā kritums 56% apmērā pusotra gada laikā ir ļoti straujš. Pēc viņa vārdiem, kritums savos tempos ir gandrīz tikpat straujš kā kāpums vēl tikai pirms diviem trīs gadiem.

Sērijveida dzīvokļu cenu kritumam jauns rekords(27)

Zemnīcas krīzē un karā cilvēkiem ir kalpojušas par patvērumu no sala, laupītājiem un plēsīgiem zvēriem — taujāts par mājokļu cenu aizvien straujākā krituma nākotnes sekām, rūgti pajoko Nekustamo īpašumu projektu attīstītāju asociācijas (NĪPAA) valdes priekšsēdētājs Ilvars Metnieks. Sērijveida dzīvokļu cenas pērn decembrī sasniegušas jaunu rekordu — mīnus 9,9% pēc Arco Real Estate datiem.

Tiesa noraida "Urban Art" lūgumu par tiesisko aizsardzību(4)

Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesa otrdien noraidījusi nekustamo īpašumu projektu attīstītāja Pilsētmāju institūts Urban Art (Urban Art) lūgumu par tiesiskās aizsardzības procesa piemērošanu, ziņo BNS, atsaucoties uz tiesu.

Gaismas pils būvnieki ņemšot vērā tirgus tendences(10)

Gaismaspils līgums paredz arī deflācijas indeksu; būvnieki ņemšot vērā tirgus tendences Kultūras ministres Helēnas Demakovas (TP) pirmdien Latvijas radio paustais nodoms piespiest Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) būvniekus samazināt izmaksas tirgus pārmaiņu ietekmē ir iespējams — būvdarbu līgums paredz samaksu par paveikto darbu, indeksējot to kā pēc Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) sniegtā inflācijas, tā iespējamā deflācijas procenta, noskaidroja Diena.

"Tapeks" cer drīzumā atsākt veikalu tīkla "Tapro" darbību(17)

SIA Tapeks, kura veikalu tīkla Tapro darbība patlaban ir apturēta, izmantojot tiesiskās aizsardzības procesu, cer jau tuvākajās dienās to atsākt. Patlaban notiek sarunas ar vairākām bankām par kredītlīnijas pagarināšanu, otrdien informēja Tapeks.

Nodod ekspluatācijā "Dominante Park" trešo kārtu(1)

Industriālā un loģistikas parka Dominante Park trešā kārta pilnībā nodota ekspluatācijā iepriekš plānotajā termiņā - decembrī, otrdien paziņoja kompānija. Parka kopējā trešās kārtas telpu platība ir 25 000 kvadrātmetri, no tiem A klases industriālo noliktavu telpu platība aizņem 19 500 kvadrātmetrus, savukārt biroji un mazumtirdzniecības telpas - 5500 kvadrātmetrus.

"Rent In Riga": gaidāma neliela komercplatību nomas maksas samazināšanās © DIENA(1)

Gada laikā komercplatību piedāvājums audzis par 17%, tomēr tā izaugsme rudens sezonā ir praktiski apstājusies. Paredzams, ka ziemā pieprasījums galvenokārt koncentrēsies uz ekonomiski izdevīgām tirdzniecības un biroju telpām, gaidāma neliela nomas maksas samazināšanās, tomēr kopumā var runāt par stabilitāti komercplatību nomas tirgū, tā savā apskatā prognozē Rent In Riga speciālists Jānis Lipša.

"Re&Solution" biroju telpu apskats, 2008.gada decembris

Aptuveni pirms diviem gadiem Baltijas biroju telpu tirgus attīstība virzījās uz priekšu lieliem soļiem, līdztekus strauji augošajai ekonomikai. Kopā ar piesātinājumu gūstošo mājokļu tirgu un nepārdoto īpašumu skaita samazinājumu šajā sektorā, biroja ēku attīstība solīja lieliskas perspektīvas. Attīstītāji uzsāka jaunus biroju projektus diezgan haotiski un daudzos gadījumos nepietiekami novērtēja ar pārāk lielu platību izbūvēšanu saistītos riskus.

"Latio": sērijveida dzīvokļu cena nokritusi zem 1000 eiro(9)

Vidējā sērijveida dzīvokļu cena nokritusi zem 1000 eiro par kvadrātmetru (eiro/m2), sasniedzot 945 eiro/m2, liecina kompānijas Latio aplēses. Vēl iepriekšējā mēnesī cena bija virs šī līmeņa. Kopš Latvijas nekustamo īpašumu cenu augstākā punkta pērnā gada pavasarī vidējās sērijveida dzīvokļa cena novembrī samazinājās par 48%, bet gada laikā - par 35%.