Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Īpašums

"Arco": novembrī sērijveida dzīvokļu cena samazinājusies par 3,6% © DIENA(1)

Vidējā sērijveida dzīvokļu cena novembrī samazinājās līdz 1037 eiro par kvadrātmetru (eiro/m2), kas ir par 3,6% mazāk salīdzinājumā ar iepriekšējiem mēnešiem. Jāpiebilst, ka joprojām iedzīvotāji aktīvi darbojas, pērkot vai pārdodot savu nekustamo īpašumu, neskatoties uz to, ka patlaban valstī ir taupības režīms un finanšu tirgus ir diezgan nestabils, liecina Arco Real Estate apskats.

Būvniecībā arī turpmāk prognozē līdzīgas tendences kā līdz šim

Būvniecība Latvijā šogad trešajā ceturksnī, salīdzinot ar līdzīgu laikposmu pērn, sarukusi par 7,3%. Tas nav pārsteigums, jo nozare ir cikliska — vairāk būvdarbu notiek siltajos gadalaikos, ne rudenī un ziemā, saka Dienas eksperti. Saglabājas industriālo un sabiedrisko objektu būves pieaugums — nule nodotas Grindeks, Cemex, Preses nama ražotnes, Ludzas sporta halle, vēstī Centrālā statistikas pārvalde (CSP).

"Balsts": tik liela tirdzniecības telpu izvēle Rīgā nav novērota pāris gadus(1)

Patlaban tirdzniecības telpu izvēle Rīgā ir liela, turklāt šāda situācija ir pat uz centrālajām pilsētas ielām, kur iepriekš bija vērojams telpu deficīts. Šāda telpu izvēle vislabākajās vietās jau pāris gadus nav bijusi novērojama, secina nekustamā īpašuma kompānijas _Balsts _speciālisti, pēc kuru aplēsēm,nomas maksa tirdzniecības platībām samazinājusies līdz pat 50% apmērā.

Nodod ekspluatācijā "Zaubes namu"

Nodota ekspluatācijā dzīvojamā ēka Zaubes nams Zaubes ielā 9 Rīgā, informēja holdinga kompānija LNK (Latvijas Novitātes Komplekss). Projektā investēti pieci miljoni eiro.

"Nākotnes māja" gatava celšanai, trūkst tikai vietas un saimnieku(3)

Nākotnes mājā galvenais būs komforta sajūta cilvēkam, Dienai saka projekta Nākotnes iela vadītājs, Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) asociētais profesors Vilnis Kazāks. 12 gadu laikā ar amatnieku, Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātes studentu idejām un darbu bīdītais projekts ir tik tālu, ka var sākt būvēt pirmo ēku.

Jaunlaiku daudzstāvu muiža. Diena vērtē jaunos projektus(9)

Bišumuiža Pārdaugavā saglabā vēsturiskās vārdamāsas cilvēkiem un videi draudzīgo noskaņu Sētniece, nolikusi darbarīkus, uzsēžas uz neliela rollera un ar klusu zzzz izbrauc no tīrā pagalma. Dienas eksperti iepleš acis — tas taču elektrorollers, bez izpūtēja, tik zaļš transports! Tā kā dzīvot pilsētā, izrādās, ir videi draudzīgāk nekā katram savā meža ielokā, jaunā Bišumuiža pie stratēģiskā Ziepniekkalna un Bauskas ielas krustojuma būs labs kompromiss tiem, kam darbs ir pilsētā, tomēr zāliens un koku šalkas vajadzīgas ikdienā.

Atsevišķi nepabeigtie būvobjekti var pārvērsties par "spoku mājām"(9)

Atsevišķi līdz šim nepabeigtie nekustamā īpašuma projekti varētu palikt nepabeigti, pārvēršoties par "spoku mājām", pirmdien vēsta laikraksts Diena. Nekustamo īpašumu projektu attīstītāju asociācijas (NĪPAA) vadītājs Uģis Stīpnieks secinājis, ka ierosināto, bet dažādās stadijās nepabeigto jauno mājokļu projektu skaits ir ap 240, vairākos desmitos skaitāmi tā saukto daudzfunkcionālo būvju sāktie, taču pašlaik nenosakāmā tapšanas stadijā esošie objekti.

Tirdzniecības platību segmentu būtiski skārusi ekonomiskā stāvokļa pasliktināšanās(2)

Latvijas ekonomiskā stāvokļa pasliktināšanās ir jūtami skārusi tirdzniecības platību tirgu, aģentūrai BNS atzina nekustamo īpašumu kompānijas "InReal" Komercobjektu nodaļas vadītājs Kaspars Millersons.Pēc viņa teiktā, samazinoties iedzīvotāju pirktspējai, krīt arī tirdzniecības apgrozījums, taču uzņēmējiem pieaug dažādas izmaksas, piemēram, komunālie pakalpojumi un piegādes izmaksas, līdz ar to tirdzniecības uzņēmumu situācija ir ļoti sarežģījusies.

Jānis Āboliņš - pirmā maksātnespējīgā privātpersona(21)

Ogrēnietis Jānis Āboliņš pēdējos mēnešos jau paspējis pierast pie negaidītas publiskas uzmanības — viņa īpašais un līdz šim Latvijā vēl neredzētais statuss — fiziskās personas maksātnespēja — tika oficiāli apstiprināts pirmdien ar Ogres rajona tiesas nepārsūdzamu lēmumu. Ledusskapjus — tikai dāvanā Prasību tiesā Jānis Āboliņš iesniedza šā gada 28.

Rēzeknē atklās "K-rauta" veikalu(2)

Šonedēļ, 30.oktobrī, "K-rauta" veikalu tīklam pievienosies vēl viens veikals - Rēzeknē tiks atklāts jauns nepilnus 4000 kvadrātmetru liels tirdzniecības centrs, informēja "Rautakesko".

"Balsts": arvien sarūk pircēju interese par lielajiem dzīvokļiem(1)

Komunālo maksājumu pieauguma dēļ kļūst arvien sarežģītāk pārdot lielos dzīvokļus, jo pircēju interese par tiem sarūk katru mēnesi, pie šāda secinājuma nonākusi nekustamā īpašuma kompānija "Balsts". Uzņēmums arī aplēsis, ka pēdējā mēneša laikā vidējā sērijveida dzīvokļu cena sarukusi vēl par 3,8%, sasniedzot 1179 eiro par kvadrātmetru.

"Burkāni" mājokļu pircēju pievilināšanai izaug par finanšu atbalstu(33)

Pamirušā mājokļu tirgus atdzīvināšanas nolūkā pircēju pievilināšanai pārdevēji izdomā arvien jaunus trikus, un to veids, salīdzinot ar pagājušā gada beigām, no prastas televizoru vai automašīnu dāvināšanas audzis līdz reālam finanšu atbalstam, liecina Dienas apkopotā informācija. Tātad virknei attīstītāju kļuvis izdevīgāk, piemēram, kādu laiku klienta vietā maksāt kredītu, nevis segt komunālos un apsaimniekošanas izdevumus par tukšiem dzīvokļiem.