Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Īpašums

Pirmā Eiropā populāro līmēto koka konstrukciju māja Latvijā jau apdzīvota

Varbūt nebūtu šo māju dabūjis, ja būtu mierā ar kādu citu no apskatītajām, — Dienai atzīstas Latvijā pirmās līmēto koka konstrukciju privātmājas saimnieks Alberts. Tā tapusi uzņēmuma Superbebris ciematā Vācu kalni, kuru vēl turpina būvēt Mazās Juglas ielokā. "Šai mājai kvalitāte ir labāka, nekā esmu redzējis kopumā un cena atbilst kvalitātei," vērtē Alberts, pats celtnieks.

Latvijas ražotāji ārvalstu tirgus iekaro ar videi un cilvēkiem draudzīgām mājām © DIENA

Latvijas koka māju ražotāji, kas vietējā tirgū savā starpā konkurē, ārvalstu tirgū ir sadarbības partneri, un videi draudzīgo ražojumu ģeogrāfija jau aptvērusi teju pusi Eiropas. "Latvijas ražotāji var konkurēt ne tikai ar cenu, bet arī ar savu "rozīnīti"," Dienai teic Latvijas kokapstrādes uzņēmēju un eksportētāju asociācijas izpilddirektors Jānis Mārciņš.

“OK Būvmateriāli’’ investē 700 000 eiro rūpnīcas paplašināšanā

Lai gan būvniecības tempi Latvijā palēninās, SIA “OK Būvmateriāli” nolēmusi investēt 700 000 eiro esošā armatūras ceha jaudas palielināšanā, informē kompānija.Vecās iekārtas papildinātas ar automatizētām, jaudīgākām un precīzākām armatūras apstrādes iekārtām. Rūpnīcā, kas atrodas Rīgā, Sporta ielā 18, tiek veikta armatūras garināšana un locīšana, sietu un karkasu izgatavošana, kā arī ieliekamo detaļu metināšana.Armatūras apstrādes jauda ir 500 tonnas mēnesī vienā maiņā.“OK Būvmateriāli’’ armatūras cehs ieguvis arī jaunu nosaukumu —“OKB Armatūras apstrādes rūpnīca’’.

Pirmajā ceturksnī būvniecības izmaksas Latvijā kāpušas par 20,7% © DIENA(1)

Šā gada pirmajā ceturksnī, salīdzinot ar pērnā gada attiecīgo laika periodu, būvniecības izmaksas Latvijā cēlušās vidēji par 20,7%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.Visstraujāk jeb par 41,3% pieauga strādnieku darba samaksa, savukārt izmaksas mašīnu un mehānismu uzturēšanai un ekspluatācijai palielinājās par 23,9%, bet būvmateriālu cenas — tikai par 3,1%.

“Ober-Haus” iesaistās divu jauno projektu attīstīšanā Kazahstānā

Kompānijas “Ober-Haus Real Estate Latvia” Jauno projektu nodaļas speciālisti, sniedzot konsultācijas, iesaistījušies divu jaunu projektu attīstīšanā Kazahstānā, informē kompānija.Kopējais celtniecības apjoms ir 100 000 kvadrātmetri, bet kopējais investīciju apjoms — vairāk nekā 100 miljoni ASV dolāru.

Aptauja: 33% vīriešu pieļauj, ka varētu strādāt ceļu būvē © DIENA

Gandrīz 40% vīriešu Latvijā ir gatavi uzsākt darbu ceļu būvē vai arī pieļauj šādu iespēju, tā secināts “OMD Snapshots” veiktajā interneta lietotāju aptaujā.Uz jautājumu “Vai Jūs būtu gatavs strādāt ceļu būves profesijā?” apstiprinoši atbildējuši 6% vīriešu un 4% sieviešu, bet to par iespējamu atzinuši 33% vīriešu un 6% sieviešu, par aptaujas rezultātiem informē Satiksmes ministrija.

Ilvars Metnieks: Burvju mākslinieku skola slēgta

Šis īsais stāsts būs par spožumu un postu, par pašmāju skrandaiņiem un svešzemju augstmaņiem. Citiem vārdiem sakot, par Latexpo pavasara nekustamo īpašumu izstādi jeb to, cik skumja reiz ir kļuvusi situācija jauno mājokļu tirgū.

Betona un dzelzsbetona izstrādājumu ražotāji runā par uzņēmumu pārdošanu

Betona un dzelzsbetona izstrādājumu ražotāju vidū notiek sarunas par uzņēmumu pārdošanu — spēcīgākie ražotāji izskata iespēju pirkt kādu uzņēmumu, savukārt mazākie vērtē rūpnīcu pārdošanas piedāvājumus, vēsta laikraksts “Dienas Bizness” (Db).“Consolis Latvija”, “Rudus Latvija” un “MB betons grupa” izskata iespēju iegādāties būvmateriālu ražošanas nozarē strādājošos konkurentus, apstiprinājusi šo uzņēmumu vadība.

Lai gan ciematu mājas tirgo lētāk, pircēji vēl nogaida © DIENA(18)

Man patīk, ka neviena nav, turklāt ir siltāks nekā iepriekšējā mājā, saka Rīgas rajona Daugmales pagastā Daugavas krastā topošā dvīņumāju ciemata Kalnliepas iemītniece Aija. Jaunos ciematos mākleriem izdodas notirgot tikai vidēji trešdaļu uzbūvēto māju, tādēļ nereti vienīgie kaimiņi, sevišķi pirmajos mēnešos pēc māju pabeigšanas, ir tukšas mājas un ielas.

"Ober Haus": Martā sērijveida dzīvokļu cenas kritušas par 1,2% © DIENA

2008.gada marta beigās sērijveida dzīvokļa vidējā cena Rīgas mikrorajonos bija 1424 EUR/m2. Salīdzinājumam - februārī 1441 EUR/m2, janvārī 1459 EUR/m2. Rīgas pilsētas zemesgrāmatu nodaļā 2008.gada martā reģistrēto pirkuma līgumu skaits ir lielāks nekā februārī, liecina "Ober-Haus" informācija.

"Ober-Haus": Martā sērijveida dzīvokļi Rīgā par 1,2% lētāki

2008.gada marta beigās "Ober-Haus" aprēķinātā Rīgas sērijveida dzīvokļu vidējā cena Rīgas mikrorajonos bija 1424 EUR/m2 (februārī - 1441 EUR/m2, janvārī - 1459 EUR/m2), un vidējais cenu samazinājums mēneša laikā sansiedzis 1,2%, liecina kompānijas pārskats.

Rumbulā plāno megaciemu, izmaksas 800 miljoni latu

Daugavas krastā, Rumbulā, iecerētais megaciems, kas būs pirmais pēc neatkarības atgūšanas Rīgā pilnīgi no jauna uzceltais dzīvojamais mikrorajons, varētu būt viens no dārgākajiem projektiem, kāds galvaspilsētā līdz šim realizēts. Aplēsts, ka mikrorajona aptuveni 30 hektāru plašās centrālās daļas apbūve varētu izmaksāt 800 miljonus latu.