Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Īpašums

"Forburga": ekskluzīvo dzīvokļu tirgū krasa lejupslīde nav jūtama(6)

Ekonomiskā krīze un kopējā nekustamā īpašuma tirgus stagnācija nav ietekmējusi ekskluzīvo dzīvokļu tirgu - krasa lejupslīde šajā segmentā nav jūtama, secinājis uzņēmums "Forburga". Pieprasījums pēc ekskluzīviem dzīvokļiem esot palicis nemainīgs un cilvēki vēl aizvien gatavi maksāt ievērojamas summas, lai iegādātos prestižu dzīvokli respektablā rajonā.

Laikraksts: veikalus slēgt nākas arī lielajiem būvmateriālu tirgotājiem(1)

Veikalu slēgšana skārusi ne tikai mazos būvmateriālu tirgotājus, bet arī lielākus tīklus, piemēram, “Nelss”, “Profs Latvija”, “K-Rauta” un “Tapro”, kam pieder SIA “Tapeks”, trešdien vēsta laikraksts Dienas Bizness (Db).Laikraksts novērojis, ka slēgti ir visi uzņēmuma SIA “Arana” būvmateriālu veikali SIMS, kas bija neliels, taču viens no vecākajiem tirgotājiem.

Lielākajos pasūtījumos bez Skonto būves neiztikt(12)

Pēc nepilna mēneša Daugavu varēs šķērsot pa Dienvidu tiltu. Sākta arī tilta celtniecības otrā kārta, Rīgā top vairākas daudzstāvu sociālās mājas. Aktīva rosība sākusies arī Gaismaspils būvlaukumā. Nākamnedēļ divlīmeņu šķērsojuma būvniecība tiks sākta Vairoga un Gaujas ielā. Kas vieno visus šos projektus? Atbilde: uzņēmums Skonto būve.

Draudzīgi, lakoniski, inovatīvi. Diena vērtē jaunos projektus(11)

Otrais Dienvidu pakavs — labs ieguldījums arī krīzes laikā Tagad redzēsim, cik nozīmīgs bijis lielais ieguldījums šīs mājas kvalitātē un resursu ekonomijā, kas pilnveidota arhitekta, celtnieku un būvinženieru ciešā sadarbībā, ar lepnumu izrādot vairāku desmitu ģimeņu apdzīvoto daudzdzīvokļu namu Dienvidu pakavs II Vienības gatves un Ozolciema ielas ielokā, saka Urban Art vadītāja Laimdota Šnīdere.

Rimšēvičs: Latvijai būtu jāapsver "grožu atlaišana" nekustamā īpašuma tirgum(39)

Lai Latvijas ekonomikā sāktos atveseļošanās, ir nepieciešams sabalansēts budžets, mērķis ieviest eiro, atbalsts eksportam un, iespējams, arī atvieglojumi nekustamā īpašuma darījumiem, atceļot prasību nomaksāt iedzīvotāju ienākuma nodokli, ja tiek pārdots īpašums, kas pieder mazāk nekā piecus gadus. Tā intervijā aģentūras BNS biznesa informācijas portālam "Baltic Business Service" norādījis Latvijas Bankas (LB) prezidents Ilmārs Rimšēvičs.

Par "Re&Solution Latvia" izpilddirektoru kļuvis Andžejs Neguliners

Par nekustamā īpašuma kompānijas "Re&Solution Latvia" izpilddirektoru iecelts Andžejs Neguliners, kas stājies Raita Nešpora vietā, informēja "Re&Solution Group".Nekustamo īpašumu industrijā A.Neguliners darbojas vairāk nekā sešus gadus.  Iepriekš viņš bijis attīstības direktors būvniecības uzņēmumā "Merks", vadījis nekustamā īpašuma departamentu un bijis atbildīgs par jauno projektu attīstīšanu, uzturēšanu un finanšu kontroli mazumtirdzniecības uzņēmumos "Rimi Baltic" un "Kesko Food".

Eksperti prasīto valsts atbalstu nekustamā īpašuma jomai vērtē kā nepamatotu(30)

Patlaban redzam patieso tirgus pieprasījumu, vērtējot nekustamā īpašuma darījumu kritumu, pirmdien diskusijā par nozares attīstību secināja Nekustamo īpašumu projektu attīstītāju asociācijas (NĪPAA) vadītājs Uģis Stīpnieks. Nozares dalībnieki un investori ir vienisprātis, ka burbulis ir plīsis un tirgū toni nosaka pircējs, tomēr ne visiem mainījies skatījums uz turpmāko darbu — izskanēja aicinājums pēc valsts atbalsta, ko ekonomisti uzskata par nepamatotu prasību.

Pētījums: ārpus Rīgas un Jūrmalas lielo nekustamā īpašuma darījumu šogad vairāk

Kamēr šā gada pirmajos sešos mēnešos strauji saruka lielo nekustamā īpašuma darījumu skaits un apjoms gan Rīgā, gan Rīgas rajonā un Jūrmalā, citās lielajās pilsētās vērojama pretēja situācija, liecina piektdien laikrakstā _Dienas Bizness _publicētie "Baltic Screen" apkopotie dati par lielākajiem nekustamā īpašuma darījumiem pārējā Latvijā šā gada pirmajā pusgadā.

Asociācijas: Būvniecības pamatnostādnes nepiemin dažas būtiskas problēmas(1)

Būvniecības attīstības pamatnostādņu 2009.—2013.gadam projekts, ko Ekonomikas ministrija (EM) nodevusi ministriju apspriešanai, visumā objektīvi raksturo situāciju nozarē, tomēr nepiemin dažas būtiskas problēmas un nerāda risinājumus, — šādu secinājumu Dienai pauda trīs lielāko nozares nevalstisko organizāciju vadītāji.

"Colliers" prognozē darījumu skaita pieaugumu biroju nomā(1)

Šī gada pirmajā pusē biroju nomas darījumu skaits pēc apjoma pārsniedz visa pērnā gada rezultātus, liecina kompānijas "Colliers International" ("Colliers") aplēses. Kompānija prognozē, ka lielo darījumu skaits un to apjomi nesamazināsies, bet gan palielināsies, jo jau patlaban vairākas lielās kompānijas rīko konkursu par jauna biroja centra izvēli.

Ogrē būvēs "OK" tirdzniecības centru

Šodien tiek iemūrēts tirdzniecības centra "OK" pamatakmens, tas atradīsies pie Rīgas–Daugavpils šosejas desmit minūšu gājienā no Ogres centra, informēja būvniecības darbus veicējs SIA "Būvuzņēmums STATS".

Laikraksts: ekonomikai atdziestot, ārvalstu investori iegulda nekustamajā īpašumā(1)

Latvijas ekonomikas atdzišanas laikā ārvalstu investori iegulda ievērojamas summas nekustamo īpašumu kompāniju pamatkapitālā, atsaucoties uz SIA "Lursoft" datiem, otrdien vēsta laikraksts Dienas Bizness (Db). "Lai arī šobrīd Latvijā nekustamo īpašumu tirgū iezīmējusies atdzišana un kritušās cenas, tomēr ārzemnieku interese par šo tirgu tikai pieaug," norādījis "Lursoft" pārstāvis Ainars Brūvelis.

Saukāns: Tirgū ir par daudz spēlētāju un krīze ir vajadzīga(6)

Pašlaik tirgū kvantitatīvi esam pārāk daudz spēlētāju. Žēl, ka šādas situācijas rezultātā, bet šī ekonomikas krīze ir vajadzīga, lai notiktu attīrīšanās un konsolidācija, šādu viedokli pirmdien publicētā intervijā žurnālā Lietišķā Diena pauž RBSSKALS vienīgais akcionārs un padomes priekšsēdētājs Māris Saukāns.