Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Īpašums

Apskats: Tirdzniecības centri meklē maksātspējīgākus nomniekus

Patlaban Latvijā vērojama tendence iepirkšanās centru vadītājiem mainīt nomniekus ar mērķi palielināt kopējos  ieņēmumus – mēbeļu, būvmateriālu un elektronikas preču veikali, kas maksā zemas nomas maksas, tiek aizstāti ar modes, apavu un aksesuāru veikaliem, kuri ir gatavi maksāt augstākas nomas maksas, tā liecina nekustamo īpašumu konsultāciju uzņēmuma "Re&Solutions" apskats par mazumtirdzniecības platību aktualitātēm.

KP vērtēs, vai "Cemex" ļaunprātīgi izmanto stāvokli tirgū(1)

Konkurences padome (KP) nolēmusi ierosināt lietu par dominējošā stāvokļa ļaunprātīgas izmantošanas aizlieguma pārkāpumu SIA "Cemex" darbībās transportbetona ražošanas un realizācijas tirgū, trešdien paziņoja KP. Transportbetona ražošana un realizācija ir lejupejošs tirgus attiecībā pret cementa tirgu.

"Dominante Capital" pārņem "Colliers International PM"(1)

Investīciju un projektu pārvaldes holdinga kompānija "Dominante Capital" savā īpašumā pilnībā pārņēmusi nekustamo īpašumu apsaimniekošanas kompāniju "Colliers International PM", otrdien paziņojusi "Dominante Capital".

"Rent In Riga": Būtisks komerctelpu nomas maksu kritums nav gaidāms

Tuvākajā nākotnē joprojām būs jūtams spiediens uz komerctelpu nomas maksu, tomēr būtiska tās samazināšanās vairs nav gaidāma, jo ir sasniegta zināma stabilitāte, tā savā apskatā par komerctelpu nomu vasaras sezonā norāda īres un nomas operators "Rent In Riga".

Estētika un atturīgs komforts. Diena vērtē jaunos projektus(9)

Pārdaugavas noskaņu papildinājis ekspremjera Māra Gaiļa un arhitektes Lienes Griezītes jaunākais kopprojekts - 1899.gadā celtā un nule rekonstruētā dzīvokļu ēka Klīversalā. M.Gailim šis ir jau trešais atjaunotais nams Staraja Rusas ielas kvartālā, Radisson SAS viesnīcas rajonā. Pēc kāda laika, kad tiks uzcelta pēdējā, arhitekta Jura Pogas projektētā māja, kvartāla apbūve - četru ēku grupa ar kompaktu iekšpagalmu centrā - būs pabeigta.

Guntis Rāvis iesaistās arī ceļu būvē

Būvuzņēmuma SIA "Skonto būve" līdzīpašnieks Guntis Rāvis iesaistījies arī ceļu būvē, nopērkot 50% ceļu būves firmas SIA "Roadeks" daļu, piektdien vēsta laikraksts Dienas Bizness (Db).

"Rent In Riga": Līdz ar apkures sezonu īres tirgus aktivizēsies vēl vairāk

Pašreizējā tirgus situācija ir kā medusmaize īrniekiem, jo dzīvokļi pieejami ļoti plašā izvēlē, turklāt saimnieki kļūst arvien pretimnākošāki un piekāpīgāki īres maksas un citu nosacījumu formulēšanā. Tomēr kopējo īres tirgus attīstību lielā mērā noteiks tas, kādā veidā attīstīsies valsts ekonomiskā situācija, un sagaidāms, ka tirgus aktivizēšanos varēs vērot līdz ar apkures sezonas sākumu, savā apskatā par vasaru norāda īres un nomas operators "Rent In Riga".

"Arco Real Estate": Augustā dzīvokļu cenu krituma temps mazinājies

Augustā cenu kritums ir nedaudz mazinājis tempu, un salīdzinājumā ar jūliju, kad cenu samazinājuma tempi sasniedza 3,7%, augustā sērijveida dzīvokļu cenu kritums bija 3,1%, liecina "Arco Real Estate" apkopotie dati. Vidējā sērijveida dzīvokļu cena 1.septembrī samazinājusies līdz 1157 eiro par kvadrātmetru (eiro/m2).

"Duntes birojus" pārdod par 33 miljoniem eiro

Vācijas atklātais nekustamo īpašumu fonds "Focus Nordic Cities" no "E.L.L. Real Estate" par 33 miljoniem eiro iegādājies biroju ēku Duntes ielā "Duntes biroji", informēja iesaistīto pušu pārstāvji.

Konkurenti sūdzas KP par "Cemex" iespējamo dempingu betona tirgū

Vairāki betona ražošanas nozares uzņēmumi, kā arī Latvijas Būvmateriālu ražotāju asociācija ir vērsušies ar iesniegumu Konkurences padomē (KP), kurā norāda, ka Latvijā lielākais cementa ražotājs Cemex pašreizējās krīzes apstākļos dempingo, piedāvājot iegādāties betonu par cenu, kas esot zemāka par pašizmaksu. Par to otrdien ziņo laikraksts Dienas Bizness.