Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Īpašums

"Balsts": Augustā vidējā sērijveida dzīvokļu cena samazinājusies par 2,8%

Sērijveida dzīvokļu cenas turpina sarukt, krituma tempam pieaugot, un augustā vidējā sērijveida dzīvokļu cena samazinājusies par 2,8%, sasniedzot 1255 eiro par kvadrātmetru, liecina nekustamā īpašuma kompānijas "Balsts" aprēķini. Tai pat laikā vasaras periodā ievērojami pieaudzis īres darījumu skaits – par 50%.

Saskata potenciālu Latvijas nekustamā īpašuma tirgošanā Krievijas pircējiem(11)

Krievijas pircējus interesē dzīvokļi Rīgā vai Jūrmalā, arī cenas ir pievilcīgas, taču viņi nezina, kas te pērkams, Dienai atzīst Nekustamo īpašumu attīstītāju asociācijas vadītājs Uģis Stīpnieks. Viņa pieredze ar īpašumu pārdošanu ārvalstīs rāda, ka informācijas trūkums ir galvenais šķērslis Latvijas mājokļu noietam NVS valstīs, kuru iemītnieki novērtē Baltijas komfortablo dzīvesveidu.

Būvmateriālu ražotāji audzē eksportu, tā kompensējot kritumu iekšējā tirgū(1)

Latvijas būvmateriālu ražotāji šā gada pirmajā pusgadā palielinājuši gan vairāku produkcijas veidu ražošanas apjomus, gan noietu eksporta tirgos, tos izmantojot kā glābšanas riņķi krītošā iekšējā tirgus noieta kompensēšanai. Atbalstu no valsts nozares līderi negaida, vairāk paļaujoties uz pašu spēkiem, tomēr aicina amatpersonas nemazināt eksportspēju, veicinot energoresursu cenu kāpumu.

Bezpersoniski skaisti. Diena vērtē jaunos projektus(10)

Ceļam kā sev, izklāstījis iespaidīgu pamatojumu par daudznozaru holdinga SIA ZRA Latvijas novitātes komplekss IQ jeb intelektuālo tehnoloģiju projektiem, atklāj uzņēmuma padomes priekšsēdētājs Aleksandrs Milovs, padomju laikā skolots un strādājis aviācijas inženieris. Par to nav šaubu — viņa ģimenei paredzēts vienīgais topošā Zaubes nama augšstāva dzīvoklis, tāpēc par būvniecības kvalitāti te nebūtu jāuztraucas.

Laikraksts: Uzņēmēja Alda Ozola īpašumi pārdoti vai apķīlāti(9)

Nekustamo īpašumu uzņēmējam Aldim Ozolam pienākušas ļoti grūtas dienas - viņa kompānijas velk dzīvību vai mainījušas īpašniekus, bet pašam uzņēmējam nepieder neviens nekustamais īpašums, uz kuru nebūtu vērsta piedziņa vai kurš nebūtu apķīlāts, pirmdien laikrakstā _Dienas Bizness (Db) _savā publikācijā norāda Baltic Screen.

Nekustamā īpašuma cenas krīt uz pārvērtēto īpašumu rēķina(2)

Vasaras karstākais mēnesis nav uzsildījis dzīvokļu tirgu — cenas turpina kritumu, šoreiz vidēji samazinoties par 3%. Vien nedaudzi tirgus dalībnieki ziņo par darījumu skaita pieaugumu. Ober Haus un Balsts ziņo par 1,7% sērijveida dzīvokļu cenas kritumu, Arco Real Estate — par mīnus 3,7%, InReal — pat par 3,8% kritumu.

"Ober-Haus": Šogad dzīvokļu cenas Rīgas mikrorajonos samazinājušās par 12,3%(1)

Šogad jūlija beigās "Ober-Haus" aprēķinātā Rīgas sērijveida neremontētu dzīvokļu vidējā cena Rīgas mikrorajonos bija 1279 eiro par kvadrātmetru (eiro/m2), tādējādi cenas mēneša laikā samazinājušās vidēji par 2,7%, bet, salīdzinot ar šā gada janvāri, cenas samazinājušās par 12,3%, liecina jaunākais "Ober-Haus" nekustamā īpašuma tirgus apskats.

"InReal": Jūlijā sērijveida dzīvokļu cenas Rīgā samazinājās par 3,8%

Jūlijā sērijveida dzīvokļu cenas Rīgas mikrorajonos sasniedza 1250 eiro par kvadrātmetru, kas ir par 3,8% mazāk nekā jūnijā, kad vidējā cena svārstījās ap 1295 eiro par kvadrātmetru. Turpinoties cenu kritumam, sērijveida dzīvokļu cenas septembra beigās varētu samazināties līdz pat 1150 eiro kvadrātmetrā, prognozē kompānija "InReal".