Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Īpašums

Latio: Nav ekonomiska pamata uzskatīt, ka tuvākajā pusgadā mājokļu cenas sāks pieaugt

Februārī turpinājās sērijveida dzīvokļu cenu kritums. Vienistabas un divistabu dzīvokļiem pircēji kā vēlamo cenu pagājušajā mēnesī minēja 1000 - 1250 EUR/m2. Tomēr tajā pat laikā februārī notika darījumi arī par augstākām cenām nekā vidēji tirgū - līdz pat 1800 EUR/m2, norāda Latio izpētes un produktu attīstības direktore Vita Gudkova un tirgus analītiķis Māris Grīnbergs

Šā gada nogalē pie Slāvu tilta varētu sākt būvēt Baltijā lielāko tirdzniecības parku Akropole

Pēc diviem gadiem, kad Dienvidu tilts jau kādu laiku būs atvērts satiksmei un noslēgumam tuvosies to pievadceļu izbūve, netālu no tā Daugavas labajā krastā lielveikalu tīkla Maxima īpašnieks plāno atvērt Baltijā lielāko tirdzniecības un izklaides centru Akropole. Paredzēts, ka starp Latvijā esošajiem lielajiem iepirkšanās centriem tas izcelsies ne tikai ar savu apjomu, bet arī ar plašo publisko zonu un centrālo elementu - slidotavu. Uzņēmēji pieļauj, ka pēc kāda laika Rīgā sāks darbu arī otrā Akropole, bet nu jau Pārdaugavā.

Nekustamo īpašumu pircējus Bulgārijā uztrauc iespējamā cenu burbuļa plīšana

"PAŠLAIK lielākā daļa klientu grib atbrīvoties no īpašumiem", jo uztraucas, vai cenu burbulis neplīsīs un investīcijas atmaksāsies - situāciju nekustamo īpašumu tirgū Bulgārijā raksturo Arco Real Estate mākleris Ģirts Zaļais, kurš nodarbojas ar Bulgārijas īpašumu pārdošanu. Viņš atzīst, ka nekustamo īpašumu nozares lejupslīde ir ietekmējusi arī Bulgārijas īpašumu pircējus, kas sākuši bažīties, vai pēc gada iegādāto mājokli vēl varēs pārdot par labu cenu.

Par ko tika dots kukulis?

Lai arī patlaban nav īstas skaidrības, kādos nolūkos bija maksāta pie domes amatpersonas atrastā nauda, notikumi, iespējams, ir saistīti ar uzņēmuma NCC Spilve Development ieceri būvēt daudzdzīvokļu namu kompleksu Spilvē, Dzirciema ielā. Sākotnēji būvvalde bija paredzējusi, ka jāizstrādā vietas detaļplānojums, taču vēlāk nezināmu iemeslu dēļ no šīs prasības atteikusies. Dienas aptaujātie eksperti spriež, ka šajā jomā pastāv liels korupcijas risks.

Summa izklausoties niecīga

Pretēji apjukumam, ko Rīgas domes pilsētas attīstības departamenta darbinieku vidū pagājušajā nedēļā izraisīja tā telpās veiktā kratīšana un vēlāk notikusī tagad jau atstādinātā departamenta administrācijas vadītāja Raimonda Janitas un bijušā departamenta direktora Viļņa Štrama apcietināšana, pirmdien darbs jau noritēja, kā ierasts.

Britu valdība pagaidām nacionalizē banku, lielāko hipotekāro kredītu izsniedzēju

Lielbritānijas valdība nemainīs lēmumu pirmo reizi ceturtdaļgadsimta laikā nacionalizēt prāvu banku un tuvākajos mēnešos turēs lielāko hipotekāro kredītu izsniedzēju Northern Rock īsā pavadā, pirmdien pavēstīja premjers Gordons Brauns. Viņš apgalvo, ka valdības rīcība paglābusi investorus no simtiem miljonu mārciņu zaudēšanas.

Vientulīgi pie Spilves pļavām

No Vanšu tilta noripojot uz Daugavgrīvas ielu un nogriežoties pa noplukušo, taču romantisko koka ēku ieskauto Buļļu ielu, cauri Iļģuciema daudzstāvu namu apbūvei drīz vien nonāc Kleistos - zaļā, urbānās civilizācijas vēl īpaši neskartā oāzē Spilves pļavu malā, nosacīti starp Imantu un Bolderāju. Tur, Rātsupītes ielā, blakus Latvijas Universitātes Mikrobioloģijas un virusoloģijas institūtam, tiek būvēta, precīzāk - pēc daudziem gadiem tiek pabeigta, reiz aizsākta daudzstāvu dzīvojamā ēka un tai piebūvēta jauna.

LNB - ne dārgāk par 164,67 miljoniem

Lai uzceltu Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) jauno ēku, valsts aģentūrai Jaunie Trīs brāļi (J3b) nāksies "kaulēties", atzinis aģentūras direktors Zigurds Magone. Ministru kabinets otrdien atbalstīja Kultūras ministrijas izstrādāto rīkojuma projektu, kas paredz mainīt celtniecības gaitu, lai atrisinātu krīzi, kurā LNB projekts nokļuvis pēc neveiksmīgā konkursa pērn.

Ceļu saplānoja, par iedzīvotājiem aizmirsa

Jānojauc māja, kura sākta būvēt pirms trim gadiem un kurā atlicis tikai ieklāt grīdu. Tādu spriedumu ar visām institūcijām saskaņotai jaunbūvei Rīgas rajona Baldones tuvumā esošajās Meijās pie Pulkarnes ciema parakstīja Latvijas Valsts ceļu (LVC) izplānotais ceļš, kas savienotu pie Salaspils iecerēto tiltu pār Daugavu ar Bauskas šoseju.

Latio: nekas neliecina, ka mājokļu tirgū situācija tuvākajos mēnešos mainīsies

Šobrīd pieejamie, Zemesgrāmatā reģistrēto darījumu dati ­par decembri liecina, ka, salīdzinot ar mēnesi iepriekš, gan sērijveida dzīvokļu, gan jauno projektu darījumu skaits nedaudz samazinājies. Visos mājokļu segmentos tas saglabājas tuvu vēsturiski zemākajam līmenim, šonedēļ informē Latio izpētes un produktu attīstības direktore Vita Gudkova.

Daudznāciju metropole

Rīgas un Jūrmalas jaunajos projektos dzīvokļus labprāt pērk ārzemnieki, uzturot augstas cenas un pieprasījumu Neviens no ārvalstu klientiem, kas iegādājies dzīvokli Ziedoņdārza mājās, nebija uzreiz ar mieru maksāt prasīto cenu, gluži otrādi — strīdējās par katru eiro centu, — Dienai stāsta Aleksejs Šveics, nekustamo īpašumu kompānijas InReal dzīvojamā fonda nodaļas vadītājs.

Šķēles ģimenei izteikts piedāvājums privatizēt jahtu ostu Andrejsalā

72 miljoni latu - kopumā par šādu summu Jaunrīgas attīstības uzņēmumam (JAU) iespējams privatizēt patlaban nomātās zemes Andrejsalā un eksporta ostā. Šāds secinājums izriet, apkopojot gan valsts a/s Valsts nekustamie īpašumi, gan Privatizācijas aģentūras izsūtītos privatizācijas piedāvājumus JAU. Šajā Vecrīgai tuvējā teritorijā JAU paredzējis izbūvēt daudzdzīvokļu un biroju ēkas, centrālā ass varētu būt Laikmetīgās mākslas muzejs. Kopējās investīcijas tiek lēstas viens miljards eiro.

Visdārgākie dzīvokļi pasaulē — Londonā, Ņujorkā un Maskavā(1)

Visdārgākie dzīvokļi pasaulē atrodas Londonas centrālajos rajonos, kur viens dzīvojamais kvadrātmetrs maksā no 21,8 tūkst. līdz pat 36,2 tūkst. dolāru, liecina interneta izdevuma Global Property Guide apkopotā informācija par mājokļa cenām pasaules valstu lielpilsētās 2008.gadā.

Paredz strīdus par Lido viesnīcu egles formā

Uz atpūtas centru Lido Krasta ielā rīdzinieki un pilsētas viesi brauc ne tikai labi paēst, bet arī priecēt acis par krāšņajiem rotājumiem, izklaidēties atrakciju parkā, slidot vai noklausīties kādu koncertu brīvdabas estrādē. Taču, iespējams, pēc pieciem gadiem cilvēkus uz šejieni vilinās arī jauns Latvijas brīnums — 40 stāvu augstumā egles formā uzbūvētā viesnīca, kurā katrs stāvs un numuriņi būs iekārtoti kādam gadsimtam atbilstošā stilā.