Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Īpašums

“Balsts”: Sērijveida dzīvokļu cenas gada laikā samazinājušās par vairāk nekā 20%

Cenu kritums sērijveida dzīvokļiem gada laikā sasniedzis vairāk nekā 20%, liecina nekustamā īpašuma kompānijas “Balsts” aplēses. Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Aigars Zariņš šo kritumu vērtē kā iespaidīgu, prognozējot, ka šogad tas turpināsies.A.Zariņš uzskata, ka patlaban uz īpašuma iegādi nevajadzētu skatīties kā uz investīciju objektu, patlaban īpašums jāpērk savām vajadzībām.

papildināta - Laikraksts: “Cemex” sācis eksportēt cementu uz Krieviju(2)

Brocēnu cementa rūpnīcas īpašniece “Cemex” maijā sākusi eksportēt cementu uz Krieviju, pirmdien vēsta laikraksts Biznes&Baltija (B&B), kura vērtējumā tas skaidrojams ar pieprasījuma mazināšanos Latvijā.Kā norāda laikraksts, kļuvis zināms, ka Krievijas kompānija “GlavRosSnab” noslēgusi līgumu par Latvijas cementa importu uz vairākiem valsts reģioniem. Kopējais piegāžu apjoms sasniedz 180 000 tonnu gadā, kas esot vairāk nekā puse pašreizējās Brocēnu ražotnes jaudas.

“Lido” ar “zaļajām mājām” plāno ieiet Eiropas tirgū(1)

Ražojot “zaļās mājas”, ēdināšanas uzņēmums “Lido” cer veiksmīgi ieiet Eiropas tirgū, piektdien publicētā intervijā žurnālā Numurs stāsta uzņēmējs, “Lido” īpašnieks Gunārs Ķirsons.Gadā plānots saražot 200 šādas mājas, un jau patlaban uzņēmumam esot 120 pasūtījumi. Vidējā cena būšot 1200 eiro kvadrātmetrā bez interjera.

Mājokļu pārdevēji atklāti pazemina cenas, eksperti drīzu cenu kāpumu neparedz

Tirgus recesija radījusi labvēlīgus apstākļus pircējiem - gan pārdodamo, gan izīrējamo mājokļu piedāvājums aug, klienti var izvēlēties labāko cenas un kvalitātes atbilstību, turklāt gan globālās ekonomikas ietekmes, gan emociju un pirktspējas dēļ drīzu strauju cenu kāpumu eksperti neparedz. Šīs pazīmes ir līdzīgas visās trijās Baltijas valstīs, lai arī ar nelielu laika nobīdi, - pirmā piemēru rāda Igaunija, tai seko Latvija, bet Lietuvā nozares kritums ir mazāk jūtams sakārtotākas likumdošanas dēļ.

Logu atver pa savam(2)

Iekļaušana prestižā izdevuma Wallpaper pasaules 101 izcilākā jaunā arhitekta sarakstā ir patīkama, parausta plecus Uldis Lukševics, piebilstot, ka viņa birojam NRJA (No Rules Just Architecture — nekādu likumu, tikai arhitektūra) profesionāli tas neko nedodot. "Ja jau Wallpaper sauc NRJA arhitektūru par inovatīvu, tad jātic, bet īpašu nozīmi tam nepiešķiru. Mums īpaša publicitāte nav vajadzīga, arī telefongrāmatā mūsu kontaktu nav."

Aktivitāte mājokļu tirgū aug, cenas turpina kristies(14)

Rīgas zemesgrāmatu dati rāda, ka aprīlī reģistrēto pirkuma līgumu skaits ir lielāks nekā šā gada pirmajos trijos mēnešos kopā. Savukārt cenas turpina krist — sērijveida dzīvokļiem tās sarukušas par 1,4—2,1%, salīdzinot ar martu, bet jaunajos projektos attīstītāji gatavi oficiāli atzīt pat 25—30% cenu samazinājumu, liecina kompāniju Arco Real Estate un Ober Haus dati. Ekspertu viedokļi par to, vai šīs ir zemākās iespējamās cenas, ir dažādi, taču, samērojot ar iedzīvotāju maksātspēju, jauns kāpums tik drīz netiek prognozēts.

Rīgas dome atbalsta daudzdzīvokļu mājas “Alfas skabarga” būvniecību

Rīgas dome otrdien atbalstīja piecstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas “Alfas skabarga” būvniecības ieceri.Kā liecina deputātiem iesniegtie dokumenti, ēka atradīsies Rīgā, Stāmerienas ielā 2A. Attiecīgs ierosinājums saņemts no Andra Kalniņa.Mājā plānoti 20 dzīvokļi, paredzētas 24—28 autostāvvietas, no tām 19 būs pazemes autostāvvietas, bet virszemes apbūves laukums ir 557 kvadrātmetri.

Sāk iznomāt “Unity” biroja kompleksa telpas, vēlāk to pārdos

Sākusies biroju noma jaunuzceltā, sešu stāvu A klases biroju kompleksā “Unity”, kas atrodas Pārdaugavā, Vienības gatvē 109. Ekskluzīvas tiesības veikt nomas darījumus šajā projektā, kā arī pārstāvēt objekta attīstītāju investoru piesaistes procesā ir nekustamā īpašuma kompānijai “Latio”, paziņojusi kompānija.

"Ober-Haus": Aprīlī sērijveida dzīvokļu cena Rīgā samazinājusies par 2,1% © DIENA

Šā gada aprīļa beigās "Ober-Haus" aprēķinātā sērijveida dzīvokļu vidējā cena Rīgas mikrorajonos bija 1390 eiro par kvadrātmetru, līdz ar to vidējais cenu samazinājums mēneša laikā ir 2,1%, liecina kompānijas jaunākais tirgus apskats.Rīgas pilsētas zemesgrāmatu nodaļā aprīlī būtiski pieauga reģistrēto pirkuma līgumu skaits, kas ir lielāks nekā tas bijis gada pirmajos trijos mēnešos. Pagājušā gadā pirmajos četros mēnešos lielākais darījumu skaits bija janvārī, bet šogad tas ir aprīlī.

Ekscentriskais apokaliptiķis(5)

Provokatīvie Latio prezidenta Edgara Šīna apgalvojumi par situāciju nekustamo īpašumu tirgū netiek uzskatīti par spēli, jo viņš vienmēr cenšas būt patiess

"NIRA Fonds" apskats par nekustamā īpašuma tirgu 2008.gada pirmajā ceturksnī

Šā gada pirmajā ceturksnī kopumā bija vērojama nekustamā īpašuma tirgus stabilizēšanās tendences un aktivitātes pieaugums. Pircēji ir pielāgojušies jaunajiem banku kreditēšanas nosacījumiem, bet pārdevēji - gatavi apspriest sākotnēji nosauktās cenas. Tā rezultātā aizvien vairāk palielinās cenu diferenciācija. Cenas ir atkarīgas ne tikai no nekustamā īpašuma atrašanās vietas, tehniskā stāvokļa un infrastruktūras, bet arī no pārdevēja nepieciešamības īpašumu pārdot ātri.

“NIRA Fonds”: Tikai 5—7% nekustamo īpašumu pārdevēju gatavi lielām atlaidēm © DIENA(1)

Pašlaik nekustamā īpašuma tirgū kopumā vērojamas trīs pārdevēju grupas — pārdevēji, kuriem nav ļoti lielas nepieciešamības pārdot nekustamo īpašumu ātri un kuri līdz ar to nav gatavi sarunu procesā cenu būtiski samazināt, pieļaujot vien 5—10% atlaides, pārdevēji, kas vēlas pārdot īpašumu ātri un ir gatavi sākotnējo cenu samazināt līdz 25%, un pārdevēji, kuriem ir ļoti būtiski īpašumu pārdot ātri, visbiežāk, lai nokārtotu savas saistības ar kredītiestādēm, un kuri tādēļ ir gatavi cenu samazināt pat līdz 30—50% no sākotnēji nosauktās summas, sacīts nekustamo īpašumu kompānijas “NIRA Fonds” sagatavotajā tirgus apskatā.

Šonedēļ atklās zemo izmaksu viesnīcu “Dodo Hotel” © DIENA(2)

Trešdien, 7.maijā, oficiāli tiks atklāta zemo izmaksu viesnīca “Dodo Hotel”, kas atrodas Maskavas priekšpilsētā — Jersikas ielā 1, informēja viens no “Dodo Hotel” īpašniekiem Frederiks Deonds. “Dodo Hotel” īpašnieki ir divi franču investori, taču viņi norāda, ka jaunā viesnīca ir nevis kādas jau pastāvošas ārvalstu viesnīcu ķēdes atzars, bet Latvijas oriģinālprodukts.

“Balsts”: Pirmajos četros mēnešos sērijveida dzīvokļu cenas samazinājušās par 5,8% © DIENA

Vidējā sērijveida dzīvokļu cena Rīgā patlaban ir samazinājusies līdz 1352 eiro par kvadrātmetru, un kopumā šī gada pirmajos četros mēnešos cenas sērijveida dzīvokļiem samazinājušās par 5,8%, aplēsusi nekustamā īpašuma kompānija “Balsts”.Aprīlī sērijveida dzīvokļu vidējā cena samazinājusies par 1,3%.Darījumu skaits martā, salīdzinājumā ar janvāra mēnesi, palielinājies par 68%, kas “Balsta” valdes priekšsēdētāja Aigara Zariņa skatījumā ir ļoti pozitīvs rādītājs.