Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Īpašums

Brīvdienās - atvērto durvju dienas projektā Ziedoņdārza mājas

Šonedēļ līdz 11.novembrim jaunuzceltajā dzīvojamo un biroja ēku kompleksā Ziedoņdārza mājas A.Čaka ielā 92, 96, 98 notiek Atvērto durvju dienas. Projekts ekspluatācijā tika nodots oktobrī, tagad ir iespēja apskatīt dzīvokļus. Vienā no Ziedoņdārza māju mājokļiem ir atvērts improvizēts dzīvokļu tirdzniecības birojs, kur visas dienas garumā, sākot no plkst. 12 līdz 20, interesenti var apskatīt brīvos dzīvokļus un izrunāt dzīvokļa pirkuma un kredīta nosacījumus.

Sava Bolivuda Latvijai jau ir, jāceļ jauna bibliotēka

Vēsturiskā pieredze, ģeogrāfiskais izvietojums, liels radošajās nozarēs nodarbināto īpatsvars, etniskā dažādība ir tikai daži priekšnosacījumi tam, lai radošās nozares dotu arvien lielāko ieguldījumu Latvijas ekonomikā, taču to attīstībai traucē konservatīva izglītības sistēma un nepareizie akcenti nodokļu politikā - jo jaunas lietas radīšana tiek aplikta ar lielāku nodokli, nekā tās patērēšana.

Lietišķā Diena: Laiks nolūkot māju rietumos

Prognozes par ASV nekustamo īpašumu tirgus panīkuma izplatīšanos vismaz rietumu pasaulē pamazām sākušas piepildīties. Pēc desmit gadu ilga māju cenu kāpuma Eiropas karstākajos tirgos patlaban pieprasījums mazinās un dažviet mājokļi kļūst lētāki 33 gadus vecais tulkotājs Tomass Gonsaless pērn nopirka plašu māju ar trīs guļamistabām Madrides centrā.

Pašvaldība atrada trīs iespējamus zemesgabalus šaha kompleksa celšanai

Atsaucoties uz Starptautiskās šaha federācijas (FIDE) izteikto piedāvājumu kļūt par vienu no 165 pasaules pilsētām, kur tiktu uzbūvēts šaha centrs un viesnīca ar 300 numuriņiem kādas spēles figūras izskatā, Rīgas pašvaldība atradusi trīs pieejamus zemes gabalus šim projektam. To atrašanās vieta netiek atklāta līdz piemērotākā izvēlēšanai, kas varētu prasīt vismaz desmit dienas.

Ministru kabineta komiteja pirmdien lems par Latvijas Leļļu teātra nodošanu privatizācijai

Ministru kabineta komiteja pirmdien lems par Latvijas Leļļu teātra nodošanu privatizācijai. Kā liecina uz sēdi sagatavotā informācija, privatizācijas ierosinājumu iesniedzis uzņēmums JS riska vadības grupa, kas vēlējies iegādāties arī vairākus citus valstij svarīgus objektus, kā arī aktīvi rakstījis iesniegumus uz Jūrmalas pašvaldībai piederošiem uzņēmumiem un īpašumiem.