Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Īpašums

SVF iesaka pārvērtēt kadastrālo vērtību(28)

Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) tehniskā misija, kas izstrādājusi priekšlikumus paaugstināt nekustamā īpašuma nodokļa likmi dzīvojamajai platībai, secinājusi, ka kadastrālā vērtība lielās Latvijas pilsētās neatbilst tirgus vērtībai. Tās tiek ieteikts izlīdzināt, ceturtdien vēsta laikraksts Biznes&Baltija.

papildināta - FM vērtēs SVF ieteikumu paaugstināt mājokļa nodokli līdz 1,5%(82)

Starptautiskais Valūtas fonds (SVF) prasa paaugstināt nekustamā īpašuma nodokli (NĪN) dzīvojamai platībai līdz 1,5% no kadastrālās vērtības, trešdien vēsta laikraksts Biznes&Baltija. Pērn pēc ilgām diskusijām tika panākta vienošanās šo nodokli šogad noteikt atkarībā no dzīvojamās platības kadastrālās vērtības.

"Latio": februārī pieaudzis atsevišķu istabu izīrēšanas piedāvājums

Februārī pieaudzis atsevišķu istabu izīrēšanas piedāvājums, kas ir saistīts ar komunālo maksājumu optimizēšanu, secinājis uzņēmums Latio. Proti, saimnieki dzīvo vienā istabā un otru izīrē, tādā veidā samazinot abu pušu izmaksas. Latio gan neuzskata, ka ir liels pieprasījums pēc šāda veida dzīvokļiem.

Arī Magomeds Gurbanovs atsakās pirkt Skrundas pilsētiņu(26)

Arī Magomeds Gurbanovs, kurš kā nākamais pretendents varēja iegādāties nekustamo īpašumu Mežaine Skrundas novada Raņķu pagastā pēc tam, kad šo iespēju neizmantoja izsolē uzvarējušais Krievijas uzņēmums Aļeksejevskoje-Serviss, no tā atteicies, informēja Latvijas Privatizācijas aģentūras (PA) pārstāve Anete Frīdenšteina-Brīdiņa. Viņš nav sniedzis plašākus paskaidrojumus par sava lēmuma iemesliem.

Piesaistot starptautiskus speciālistus, attīstīs "Preses namu" un piegulošo teritoriju © DIENA(4)

Piesaistot starptautiskus speciālistus, iecerēts attīstīt Preses namu – tagad darījumu centru Daugava - un tam piegulošo teritoriju Rīgā, Balasta dambī 3, informē nekustamā īpašuma ieguldījumu pārvaldīšanas uzņēmums SIA LASCO Investment.Par attīstības plāna koncepcijas izstrādes partneriem ir piesaistīts arhitekts Larijs Oltmans, kurš pārstāv arhitektu biroju Vx3, un starptautiskais nekustamā īpašuma konsultāciju uzņēmums Cushman&Wakefield.

"Latio": janvārī īres tirgū cenas palika iepriekšējā mēneša līmenī

Janvārī īres tirgū cenas palika iepriekšējā mēneša līmenī ar vidējo rādītāju 2,2 eiro par kvadrātmetru (eiro/m2) dzīvokļiem vidējā stāvoklī Rīgas mikrorajonos, liecina Latio tirgus pārskata dati. Rādītājs tiek aprēķināts kā vidējais lielums no visu tipu sērijveida dzīvokļiem visos mikrorajonos ar dažādu istabu skaitu.

Pērn būvniecības izmaksas sarukušas vidēji par 10,9%

2009.gadā, salīdzinot ar 2008.gadu, būvniecības izmaksas Latvijā samazinājās vidēji par 10,9%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati. Resursu pamatgrupās visvairāk saruka strādnieku darba samaksa – par 21,8%. Būvmateriālu cenas samazinājās par 7,5%, izmaksas mašīnu un mehānismu uzturēšanai un ekspluatācijai – par 1,6%.

"Ober-Haus" Komercplatību tirgus pārskats, 2009.gada 4.ceturksnis

Nomas maksa A klases biroju segmentā 2009. gada IV ceturksnī ir robežās no 9 EUR līdz 12 EUR par vienu kvadrātmetru.B klases biroju segmentā nomas maksa ir robežās no 6 EUR – 8 EUR par kvadrātmetru atkarībā no biroja platības, atrašanās vietas un kosmētiskā remonta līmeņa. C klases biroju segmentā nomas maksa ir robežās no 4 EUR – 6EUR par kvadrātmetru.

Tukuma lidlaukā būvē pasažieru termināli © DIENA(10)

Tukuma lidlaukā sākta pasažieru termināļa celtniecība, šodien raksta Diena. Tā plānotās izmaksas - aptuveni miljons eiro. Atbilstoši projektam Tukum`a paredzēts apkalpot ap 240 cilvēku. Lidlauka īpašnieks Tukums airport valdes priekšsēdētājs Konstantīns Soloduha izteica cerību, ka lidlaukā tiks veikti čarterreisi, tas varētu būt rezerves lidlauks arī lidostai Rīga.

Arhitektu kolēģija liek šķēršļus "Rimi" būvniecībai pie Brīvdabas muzeja(34)

Pilsētas arhitekts Jānis Dripe solījis ierosināt SIA _Rimi Latvia _piederoša zemes gabala Brīvības gatvē, tieši pie Brīvdabas muzeja iebraucamā ceļa, atpirkšanu. Uzņēmums tur vēlas uzbūvēt Rimi veikalu, bet Rīgas pilsētas arhitekta kolēģijā, apspriežot šo projektu, arhitekti atklāja vairākas nepilnības, vēsta laikraksts _Dienas bizness. _Kolēģija atbalsta J. Dripes vēlmi rosināt Rīgas pašvaldībai atpirkt zemi no Rimi.