Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Mazpilsēta bez seksa

Atkal četras seksuāli norūpējušās sievietes, ap kurām griežas maza pasaulīte, – tā TV3 seriāls Viņas melo labāk vēlas piesaistīt vasaras noskaņojuma pārņemtus skatītājus

Stāsts tapis kaimiņos, jo seriāla pamatā ir lietuviešu scenārijs un producēšanas meistarība, kam lokalizācijas labad pievienojušies nedaudzi Latvijas profesionāļi. Viņas melo labāk ir vairākas labas īpašības, kas to padara vēl vasarīgāku.

Ja vēl neesat redzējuši, pavisam īsi jāpasaka, ka jaunajā seriālā iespējams ielēkt ļoti viegli – to var skatīties no jebkuras vietas vai tā sākumu saķert TV3 Play. Seriāla Viņas melo labāk pamatu veido četru sieviešu ikdiena – viņas strādā nelielā svētku rīkošanas aģentūrā, pusdieno labā restorānā un balsta cita citu uztraukuma brīžos. Vienīgos uztraukumus rada, jau uzminējāt, – attiecības: to nav vispār, tās nav ar īstajiem, to ir par daudz, jo divas varones (Evija Skulte un Sigita Jevgļevska), kuru ģimenes "draudzējas", krāpj savus vīrus (Juris Hiršs) ar savas ģimenes draudzenes vīru (Artis Robežnieks). Viss ir vienkārši kā vasaras seriālā – divas varones no vīra uzmanības brīvajā laikā mazliet krāpj savu lauleni ar draudzenes vīru, vārdu sakot, maiņa ir pavisam godīga.

Šajā seriālā ir ļoti labi aktieri, prieks, ka viņiem ticis šāds projekts. Var redzēt, ka visi jaukās seriāla muļķības spēlē ar lielu prieku un loģisko pamatojumu nemeklē.

Tāda bija pirmā nedēļa, kurā ceturtā seriāla reklāmā pieminētā sieviete Jolanta (Alise Polačenko) un vēl daži aktieri neparādās, bet šo vieglo kaislību jaukāku padara valdzinošu stereotipu pārbagātība.

Seriāla scenārijs varētu būt norakstīts no vietējo slavenību preses lappusēm un jaunām sievietēm paredzēto spīdīgo pasaku žurnāliem, jo iepazīstina mūs ar ļoti vilinošiem, tomēr realitātē nepastāvošiem dzīves stiliem. Viņas melo labāk parāda, ka Latvijā krīze beigusies sen, biznesa vide ir bezrūpīga kā kokteiļu dzeršana no paša rīta brīvdabas terasē, darbu steiga notiek citā sabiedrībā. Seriāls liek noticēt, ka izskatīgas veiksminieces (Inita Dzelme) var gulēt uz biroja galda pēc izklaidēs pavadītas nakts, bet priekšniece (Karīna Tatarinova) apdara visus darbus, turklāt nevis atlaiž par nestrādāšanu, bet aizved brokastīs un padzirda ar kampari. Tā pati darbiniece var klaiņot apkārt visu darba dienu, nedēļas garumā neradīt nevienu radošu ideju, bet joprojām tiek uzskatīta par vajadzīgu. Šajā pasaulē klientu uzdevumu izpilde norit bez jebkāda kompetenču ieguldījuma, tāpēc darba dienas gaitā paliek daudz brīva laika brašu uzņēmēju ķircināšanai.

Turīgie, izskatīgie biznesa lauvēni iemieso jauno latviešu sapni (Andris Bulis un Lauris Dzelzītis), viņi laikam pusaudža gados radījuši vismaz otru facebook (par biznesa jomu konkrētu ziņu nav), jo abiem uz darbu nav jāiet, viņi vada dienas, izklaidējot tā paša restorāna terasē ieraudzītas sievietes. Dzīve ir ideāla, ja vien negadās sīkas nebūšanas, kuras balsta seriālā ietvertās personiskās drāmas – smukā meitene izjoko, telefonā parādās neizskaidrojami zvani, kas var atklāt vecus melus, tāpēc noved pie jauniem... Teksti un notikumi šajā seriālā ir tik jautri, ka to varētu klasificēt kā vasaras komēdiju.

Ja arī neatceraties vai ienīstat globāli slaveno seriālu Sekss un lielpilsēta, kura attāls pakaļdarinājums ir Viņas melo labāk, jaunais TV3 produkts var kļūt par neizsīkstoša prieka avotu. Jautrība tiks piedzīvota gan ar vienu noteikumu – skatītājiem jābūt redzējušiem kādu kvalitatīvu seriālu un vajadzīga vismaz neliela dzīves pieredze. Tad seriālā notikumu salīdzināšana liks smiet, dzirdot gandrīz katru frāzi.

Seksa šajā darbā, vismaz pirmajā nedēļā, nebija, to aizvietoja uztraukums pirms un pēc seksa. Mazpilsētas izjūtu un jautrību pastiprināja vienādās drēbes, kādās vairākas dienas tērpās gan neticami veiksmīgo uzņēmēju pāris, gan viena no varonēm, atkalredzēšanās smaidu raisīja populāra interjera veikala kumode, kas redzēta vēl citos TV3 seriālos. Prieku radīja arī darba attiecības – šajā seriālā darba kolēģes vairākas reizes dienā saskūpstās kā tāda liela franču ģimene pēc svētdienas pusdienām.

Jaunais seriāls Viņas melo labāk ir neliels, ātri un veikli izgatavots, diezgan bezvērtīgs TV3 satura nieks, kuru var piemirst tieši tajā brīdī, kad tas redzēts. Bet gardā izsmiešanās liek aizmirst visus iebildumus!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pa Latviju turpina kursēt Ziedoņa vilciens

Vilciena sastāvs, kura vagonu logus iepriekšējā gadā rotāja ziedoši ķirši, šogad ieguvis zaļumu un aicina ceļot pa Latviju, turpinot projektu Ieraugi, Sajūti, Noķer Ziedoni. Elektrovilcien...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja