Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

KDi lasi: Migla Losandželosā

Andris Bulis spēlē galveno lomu filmā Oki – okeāna vidū, ko Losandželosas vidē filmējis režisors Māris Martinsons

Roberts Migla. Ko nozīmē tavs vārds? – Andra Buļa atveidotajam varonim filmā Oki – okeāna vidū angļu valodā jautā viņa istabas biedrene Vilija, kuru spēlē austrāliete Hanna Levjēna. Abu ceļi krustojas Losandželosā, kur viņi iesaistās kādas noslēpumainas japāņu sievietes (Kaori Momoi) izsekošanā. Aktieris atveido izbijušu nekustamā īpašuma brokeri, kurš "līdzīgi kā simtiem un tūkstošiem latviešu ir aizceļojuši vēl pirmskrīzes gados, bet, nespējot iedzīvoties, ļoti sāpīgi izjūt krīzi tieši savā dzīvē". Filmas darbība norisinās pilsētā, kurā cilvēkam ir iespēja gan izcelties, gan arī pazust pavisam. "Stāsts radās uz vietas," Losandželosas nozīmīgo lomu filmas sižeta radīšanā atklāj Andris Bulis. Pirmizrāde – 8. aprīlī kinoteātrī Kino Citadele.

Filmas režisors Māris Martinsons stāstījis, ka jūs tēlu esat radījuši kopā – kāds tas ir?

Roberts Migla ir jauns cilvēks, kurš ar lieliem sapņiem ir aizbraucis uz Ameriku. Sākotnēji viņam iet ļoti labi, bet vienā brīdī viss jūk, un atgriezties nevar, jo cilvēki teiks: re, aplauzās! Tas ir stāsts nevis par cilvēku ar noteiktu nacionalitāti, bet par veselu paaudzi. Mēs ar režisoru runājām, ka ir tik daudz jauniešu, kuru sapņi ir sagruvuši un kuri plūst pa dzīves straumi, un piekrīt gadījuma darījumiem, jo cilvēks bezizejas situācijā ķeras pie visa.

Latvijā ir paaudze, tā sauktais padomju laika produkts, kas spēj cīnīties – par spīti visam. Viņi var dzert un būt depresijā, bet viņi ies līdz galam, bet ir cilvēki, kas, ja viss nenāk viegli, nespēj cīnīties, un dzīve viņus nevis saēd, sagrauž, bet košļā, un tā viņi eksistē. Mani pārsteidza, ka Kalifornijas piekrastē ir ļoti daudz jauniešu, kas ir bezpajumtnieki. Es painteresējos, kāpēc viņi nemeklē darbu. Viņi atbildēja, ka tur ir silts un ka tā viņi protestē pret valdību.

Ilzes Auzānes interviju ar Andri Buli lasi 3.aprīļa KDi!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja