Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Splendid Palace notiks brokastis un animācijas īsfilmas bērniem

Kinoteātrī Splendid Palace 20. augustā  notiks spetiņu animācijas īsfilmu programma un brokastis, kuras rīkos Rīgas Starptautiskā kino festivāla (Riga IFF) bērnu filmu programmas KIDS WEEKEND veidotāji.

Gatavojoties bērnu filmu programmas KIDS WEEKEND norisei oktobrī, jaunie kinomīļi 20. augusta seansā varēs dzīvot līdzi gan labi pazīstamo Avārijas brigādes dalībnieku rosībai pie šķībā Pizas torņa, gan apgūt angļu alfabētu Indras Sproģes starptautiski godalgotajā filmiņā Awesome Beetle's Colors, kuras skaņu celiņu iedziedājis Renārs Kaupers. Taču īsfilmu seansa varoņi nebūs tikai vietējie — uz ekrāna rosīsies arī leļļu animācijā iedzīvināti personāži no Igaunijas un Norvēģijas. Viena no norvēģu īsfilmām ir tapusi Trumsē — vistālāk ziemeļos mītošajā animācijas studijā pasaulē.

Filmu programma veidota, Riga IFF sadarbojoties ar draugiem – Kristiansandas Starptautisko Bērnu filmu festivālu (Kristiansand International Children's Film Festival) Norvēģijā.

Pirms īsfilmu seansa kinoteātra Splendid Palace priekšpagalmā restorāns Tinto ceps pankūkas no 11 rītā. Vēlākas brokastis varēs ieturēt arī pēc seansa – līdz pat plkst. 15.

Animācijas īsfilmu programmā demonstrēs filmas: Mazais vilciņš/The Grey Little Wolfy (6'), rež. Natālija Malihina (2016), Norvēģija. Ziema ir gara un auksta - mazajam vilcēnam neklājas viegli. Taču drīz vien viņš mežā nejauši uziet ko brīnumainu. Šis negaidītais atklājums ziemai liek paskriet vēja spārniem.

Dunderlija/Dunder (10'), rež. Endre Skandfers (2016), Norvēģija. Filmas mošķu zeme Dunderlija ir iedzīvināta pasaules visvairāk uz ziemeļiem izvietotajā animācijas studijā, Norvēģijas pilsētā Trumsē. Tur radies filmas stāsts par draugiem — Bulderu un Moniku.

Kazlēns mācās skaitīt/Geitekillingen som kunne telle til ti (10'), rež. Hanss Jorgens Sanness (2015), Norvēģija. Mazais kazlēns ir iemācījies skaitīt līdz 10 un jauniegūto prasmi liek lietā, saskaitot pārējos fermas iemītniekus. Viņiem, izrādās, tas nemaz nepatīk.

Miriamas atrastais suns/Miriami kodutu koer (5'), rež. Andress Tenusārs (2015), Igaunija. Miriama kopā ar ģimeni ceļ sniegavīru — viņus vēro pieklīdis suns, kuram, izskatās, arī ļoti patīk sniegavīrs. Tā kā ir ļot auksts, bērni četrkājaino draugu ielaiž mājās pasildīties.

Meža Sargi (12'), rež. Māris Brinkmanis (2015), Latvija. Kārtējā apgaitā Mežsargs atrod mežā izmestu kaudzi atkritumu. Arī viņa mājdzīvnieki – suns, kaķis un pele – ir par to nepatīkami pārsteigti.

Tornis (8'), rež. Jānis Cimermanis (2015), Latvija. Japāņu tūristu grupa ieradusies Itālijas pilsētā Pizā, lai apskatītu slaveno šķībo torni. Apskates laikā tornis sāk biedējoši krakšķēt, un tūristi metas to turēt.

Awesome Beetle's Colors (2'57”), rež. Indra Sproģe, Latvija. Stāsts, kas aizved mūs no angļu valodas alfabēta viena gala līdz otram! Populārās filmas Joka pēc alfabēts angliskā versija.

Biļetes cena uz seansu: 3 EUR (bērniem ar invaliditāti – bez maksas). Ģimenes biļete 4 personām: 10 EUR Biļetes iepriekšpārdošanā pieejamas kids.rigaiff.lv, kā arī Splendid Palace kasē. Pankūku piedāvājums restorānā Tinto: Ēd, cik vēlies – 6 EUR Ar animācijas īsfilmu seansa biļeti – 5 EUR Bērniem līdz 10 gadu vecumam – 1 EUR

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja