Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ditas Rietumas kino izlase: 19.XII-3.I

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas.

Zvaigžņu kari. Skaivokera atdzimšana

Režisors Dž. Dž. Eibramss. Lomās Deizija Ridlija, Marks Hemils, Lupita Njono, Ādams Draivers u. c.

Mūs ir sasniegusi Zvaigžņu karu sāgas jaunākā sērija – devītā filma, kas papildina Zvaigžņu karu universu. 1977. gadā viss sākās ar režisora Džordža Lūkasa spožo ideju – izveidot pasaku pieaugušiem bērniem. Viņa uzstādījums bijis tik trāpīgs, ka stāstam ir bijis potenciāls turpināties četrdesmit gadu. Daļu no turpinājumiem Lūkass ir uzticējies citiem režisoriem, jaunāko filmu režisējis Dž. Dž. Eibramss. Šis ir superprofesionāls darbs, kurā līdzās Ādamam Draiveram un citiem labiem aktieriem darbojas Kerija Fišere, kura aizgāja mūžībā 2016. gadā.

 

Kaķi

@@@@

Režisors Toms Hūpers. Lomās Īans Makelens, Teilora Svifta, Džeimss Kordens, Dženifere Hadsone, Džūdija Denča u. c. Repertuārā no 27.XII

Mūzikla Kaķi transformācija filmā uzjundīs dažādas diskusiju tēmas: cik dzīvotspējīgs ir mūzikla žanrs, cik veiksmīga ir režisora Toma Hūpera atgriešanās šajā žanrā (viņa kontā ir skatuves darba Les misérables (2012) ekrāna versija), cik pārliecinošas ir Kaķos dominējošās, ar datorefektiem veiktās manipulācijas. Aktieri, kuru vidū ir Džūdija Denča, ir pārvērsti spalvainās, kaķveidīgās būtnēs. Tās vērojot, mulsina attēla sintētiskums. Iespējams, šādu problēmu nebūs gados jauniem skatītājiem, kuri ir auguši hiperreālo, datorģenerēto tēlu telpā.

 

Mākoņu pavēlniece

@@@@

Režisors Makoto Sinkai. Repertuārā no 27.XII

Rets gadījums, kad Latvijas kinoteātros parādās tradicionālajam repertuāram netipiska animācija. Šis nav mīlīgs Holivudas tingeltangelis ģimenes auditorijai, bet gan pasaulē pazīstama japāņu autora Makoto Sinkai darbs. Psiholoģiski niansētā animācijas filma ir raksturojama kā poētiska drāma, kuras darbība risinās tik atšķirīgi un savdabīgi tvertajā Japānas metropolē Tokijā. Te satiekas tīnis Hodaka, kurš aizbēdzis no mājām, un bārene Hina, un viņiem pēkšņi pieder pasaule. Paplašiniet priekšstatus par animācijas iespējām! 

 

Parazīts

@@@@@

Režisors Džunho Bons. Repertuārā no 27.XII

Līdz Latvijai ir nonākusi viena no 2019. gada nozīmīgākajām filmām – Korejas režisora Džunho Bona Parazīts. Tā ieguvusi Kannu kinofestivāla Zelta palmas zaru un atšķirībā no daudzām citām festivālu favorītēm un laureātēm ir kļuvusi arī par komerciāli veiksmīgu darbu. ASV tā ir populārākā 2019. gada filma svešvalodā. Parazīts ir asprātīga, eleganta traģikomēdija par sabiedrības kraso noslāņošanos un proletariāta destruktīvo uzvaru pār šis pasaules varenajiem, ko filmā personificē smalka jaunbagātnieku ģimene. Pozitīvo varoņu šajā stāstā nav. 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja