Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Ditas Rietumas kino izlase: 21.-28.XI

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas.

Čārlija eņģeļi

@@

Režisore Elizabete Benksa. Lomās Kristena Stjuarte, Naomi Skota, Ella Balinska u. c. 

Holivudas izklaides nieks, kas flirtē ar aktuālo sieviešu spēka tēmu, bet būtībā ekspluatē sižeta un stila elementus, kuri pazīstami no mačiskajām bondiānas filmām. Šie Čārlija eņģeļi nosacīti ir 2000. gada filmas turpinājums. Kādreizējie eņģeļi ir aizstāti ar krietni jaunākas paaudzes zvaigznēm. Filmas pirmizrādes nedēļas rezultāti ASV ir slikti. Kas pie vainas – režisores un filmas aktrises Elizabetes Benksas vārgā režija vai nogurums no sena stāsta, kura jaunajai versijai pietrūkst spēka, asprātības un oriģinalitātes, – par to var diskutēt.

 

Krusttēvs

@@@@@

Režisors Frānsiss Fords Kopola.

Seansi k/t Kino Citadele 21., 22.XI plkst. 18.30

Klasika uz lielā ekrāna – tas ir dzelžains arguments, lai divus vakarus pavadītu Kino Citadele. Krusttēva triloģijas pirmā (1972) un otrā daļa (1974), ko veidojis Frānsiss Fords Kopola, ir īpašs gadījums. Pasaules kinovēstures kontekstā Krusttēvs atdzīvināja klasiskās amerikāņu gangsterdrāmas tradīcijas, padarīdams to par būtisku "jaunās Holivudas" (strāvojums 60./70. gadu mijas Holivudas kino) žanru. Izcila režija, nevainojama aktieru spēle un neskaitāmi citi kinematogrāfiskie elementi ir nodrošinājuši Krusttēvam paliekošu vietu vēsturē.

 

Eiropas Parlamenta balvas Lux filmu dienas

@@@@

Seansi k/t Splendid Palace 22., 23., 24.XI plkst. 18.30

Ir daudz instrumentu, kuru mērķis ir veicināt Eiropas kino daudzveidību un šī kino nonākšanu līdz skatītājam. Eiropas Parlaments ir radījis balvu Lux un rīko filmu dienas, kurās bez maksas var noskatīties trīs Eiropas filmas, kas izvirzītas šai godalgai. Nominēto darbu vidū vēlos akcentēt Berlīnes festivālā ievēroto, feministiskas enerģijas piepildīto, asprātīgo un mūsdienīgo filmu Dievs eksistē, viņas vārds ir Petrunija (23.XI). Izcila ir arī dokumentālā filma Neatrisinātā lieta (24.XI). Pārliecina arī trilleris par korupcijas tēmu Valstība (22.XI).

 

Oļegs

@@@@

Režisors Juris Kursietis. 

Seanss k/t Splendid Palace 23.XI plkst. 15

Oļegs saņēma Lielo Kristapu kā gada labākā filma, kā arī balvas par labāko operatora un otrā plāna aktiera darbu. Filmas veiksmes stāsts sākās šā gada Kannu festivālā. Oļegs ir apceļojis vismaz trīsdesmit festivālu un ticis izrādīts kinoteātros Francijā, kas LV filmai ir īpašs sasniegums. Šajā darbā mūsdienīga, hiperreālistiska izteiksme iet roku rokā ar politkorektās Eiropas būtisko un tā arī neizrunāto sociālo problēmu uzšķērēšanu. Lēts darbaspēks, nevienlīdzība, mūsu trauslums nežēlīgajā kapitālisma riņķa dancī, kurā humānismam nav vietas.  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja