Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Kinoteātrī Splendid Palace notiks tikšanās ar kinokritiķi Antonu Doļinu

Kinoteātrī Splendid Palace 17. jūnijā plkst. 19 notiks otrā tikšanās ar kinokritiķi, žurnālistu, radio raidījumu vadītāju Antonu Doļinu. Tikšanās tēma: 75. Kannu kinofestivāla rezultāti.

Kannu kinofestivāls notika no 17. līdz 25. maijam. Antons Doļins nesen ir atgriezies no festivāla, tādēļ skatītājus gaida aizraujošs stāstījums par pamatprogrammas filmām.

Pasākums notiek festivāla Botānika jaunā projekta Kultūras praktikums ietvaros, kurā visu gadu Latvijā par aktuālām kultūras un sabiedrības attīstības tēmām runās populāri kulturoloģijas, politoloģijas un socioloģijas eksperti un viedokļu līderi.

Ikviens liels kinofestivāls ir ļoti sarežģīts mehānisms. Publiskajā sarunā tiks mēģināts izprast un atklāt šā pasākuma vietu pasaules kultūras telpā. Deivids Kronenbergs, Kirils Serebreņņikovs, brāļi Dardēni, Toms Krūzs, Sergejs Lozņica un Tilda Svintone – tie ir tikai daži no varoņiem, par kuriem tiks runāts tikšanās laikā.

Festivāls kara laikā: konflikti kultūras frontē, kinematogrāfiskās pretošanās stratēģijas, alianses un koalīcijas. Būdams viens no retajiem Krievijas kinokritiķiem Kannu kinofestivālā, Antons Doļins cieši vēroja kino procesu apokalipses laikā un izdarīja secinājumus, par kuriem labprāt pastāstīs tikšanās laikā Splendid Palace.

Pasākums notiks krievu valodā ar sinhrono tulkojumu latviešu valodā.

Antons Doļins ir žurnālists, kinokritiķis, radioraidījumu vadītājs, kino apskatnieks televīzijas raidījumā Večerņij Urgant, kas tika raidīts Pirmajā kanālā (2012-2020), žurnāla Isskustvo kino galvenais redaktors (2017-2022). Džima Džārmuša, Larsa fon Trīra, Roja Andersona un citu izcilu kinopasaules personību daiļradei veltītu grāmatu autors. 2022. gada februāra beigās viņš uz laiku pārcēlās dzīvot uz Latviju.

Festivāla Botānika projekta Kultūras praktikums mērķis ir veidot un atbalstīt Latvijas intelektuālo vidi, kā arī apvienot cilvēkus, kurus interesē kino, mākslas vēsture un kulturoloģijas aktuālās problēmas. Galvenais mērķis – veicināt sociāli kulturālo attīstību un pozitīvas radošās vides veidošanos Latvijas sabiedrībā. Projekts tiek īstenots kā publiskas tikšanās, diskusijas, lektoriji.

Biļetes pieejamas Biļešu servisa tīklā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja