Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Sāk filmēt Lindas Oltes ģimenes drāmu Māsas

Lieldienu brīvdienās sākusies Lindas Oltes debijas pilnmetrāžas spēlfilmas Māsas uzņemšana. Marta beigās šī Latvijas un Itālijas kopražojuma spēlfilma ieguvusi nozīmīgā Eiropas fonda Eurimages atbalstu starptautiskiem kopražojumiem, informēja Nacionālā Kino centra pārstāve Kristīne Matīsa.

Lindas Oltes debijas filma iecerēta kā sociāla ģimenes drāma par bērnunamā uzaugušām māsām Anastasiju (13) un Diānu (9), kurām rodas iespēja tikt adoptētām amerikāņu ģimenē. Filmas galvenā varone ir dumpinieciskā Anastasija (Emma Skirmante), kura ir pārliecināta, ka viņai nekādi adoptētāji nav vajadzīgi. Kad meitene uzzina savas bioloģiskās mātes Allas (Iveta Pole) atrašanās vietu, Anastasija nolemj darīt visu, lai atjaunotu kontaktu un iemantotu mammas mīlestību. Savukārt Anastasijas mazā māsa Diāna (Gerda Aljēna) nevar vien sagaidīt, kad varēs dzīvot jaunajā amerikāņu ģimenē. Adopcijas procesā māsas nešķir, un Anastasijai būs jāpieņem lēmums – palikt Latvijā kopā ar savu īsto māti vai doties pretim jaunai dzīvei Amerikā.

"Es esmu ļoti priecīga pēc divu gadu izpētes, scenārija rakstīšanas un sagatavošanās posma beidzot sākt filmēšanu. Tomēr, tā kā šis mūsu stāsts ir balstīts patiesos notikumos, es izjūtu arī milzīgu atbildību pret visiem tiem bērnunamu bērniem, kas man uzticējuši savus dzīves stāstus un savu pieredzi. Es ļoti ceru, ka, stāstot šo māsu stāstu, mums izdosies radīt reālu, personisku un jūtīgu filmu," saka filmas režisore Linda Olte.

Filmas Māsas uzņemšana notiks Rīgā un tās apkārtnē, īpaši Sarkandaugavā, taču trīs dienas jūnija sākumā paredzēts filmēt arī Dienvidtirolē, Itālijā. Filmas aktieru komandā blakus māsu atveidotājām Emmai Skirmantei, Gerdai Aljēnai un Katrīnai Krēsliņai spēlēs pieredzējušās aktrises Iveta Pole, Elita Kļaviņa un Indra Briķe, arī ārzemju aktieri Nīls Makgerijs (Neil McGarry), Viktorija Meiersa-Greja (Victoria Mayers-Grey) un Bella Aleksandrasa (Bella Alexandras).

Nedēļu pirms filmēšanas sākuma spēlfilma Māsas ieguvusi atbalstu arī starptautiskajā kopražojumu fondā Eurimages, kur filmai piešķirts finansējums 79 000 eiro apmērā. Marta sesijā Eurimages kopā atbalstīja 24 pilnmetrāžas filmu projektus ar kopējo piešķīrumu  5 822 000 eiro, un blakus pasaulē pazīstamiem Eiropas kinorežisoriem – brāļiem Žanam Likam un Pjēram Dardēniem, Mišelam Hazanovičam un citiem – atbalstīta arī Lindas Oltes filma, kas debijas projektam ir ievērojams sasniegums.

Filmas komandu veido radošie un tehniskie profesionāļi gan no Latvijas, gan Itālijas. Filmas scenārija autore ir Linda Olte, galvenais operators Aleksandrs Grebņevs, māksliniece Laura Dišlere, kostīmu māksliniece Sīglinde Mihailera (Sieglinde Michaeler, Itālija), grima māksliniece Beata Rjabovska, producenti Matīss Kaža, Una Celma un Dace Siatkovska. Latvijas puses producējošās kompānijas – Fenixfilm un Deep Sea Studios.

Filmas Māsas ražošanu finansiāli atbalsta Nacionālais Kino centrs, Valsts Kultūrkapitāla fonds, IDM South Tyrol un Eurimages. Atbalstītāji – Latviešu fonds, Maxima Latvija, Avis, Merrild un Europark.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja