Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Daudzkrāsainība, brīze un pamati

Marka Rotko Mākslas centrā – vasaras izstāžu parāde

Šodien, 5. jūlijā, Daugavpils Marka Rotko Mākslas centrā tiek atklāta vasaras pilnbrieda izstāžu sezona, kurā būs skatāmi gan Latvijas, gan citu valstu mākslinieku darbi. Visas šīs ekspozīcijas aplūkojamas līdz 8. septembrim.

Izstādē Daudzkrāsainība varēs gūt ieskatu Lielbritānijā mītošās mākslinieces Maibritas Ulvedalas Bjelkes daiļradē, kurā pastāvīgs iedvesmas avots ir arī Marks Rotko. Māksliniece strādā tikai glezniecībā, bet nekad nav baidījusies savos darbos apstrīdēt pašas izraudzīto mediju. "Viņa ir triecienā ieņēmusi dižo mūsdienu glezniecības tradīciju, izsmalcinātā un oriģinālā veidā attīstot lielāko daļu tās atribūtu un papildinot tos ar sev raksturīgo pikantumu," raksturo franču mākslas vēsturniece un kritiķe Anna Hindrija.

Izstāde Pārvietojumi/starp atmiņu un iztēli aplūko laiku un telpu, kā arī atmiņu un telpas organizēšanas principus kā izpētes lauku. Savstarpējus dialogus ekspozīcijā risina starptautiska mākslinieku grupa: Džonijs Brigss (Lielbritānija), Sigita Daugule, Vineta Kaulača (Latvija), Kaisu Koivisto (Somija), Keitija Prata (Lielbritānija), Kārlis Rekevics (ASV).

Aktualizējot savas pamatvērtības, Turcijas kultūras daudzveidību un krāsainību, Rotko centra vasaras izstāžu sezonas paletē iekrāsojas Turcijas mākslinieku grupas izstāde Kilīkijas brīze.

Citas dimensijas un noskaņu rada starptautiskā glezniecības simpozija Silva Linarte 2019 dalībnieku kopīgā izstāde, kurā savu Daugavpils telpas iedvesmu izpauž mākslinieki no Zviedrijas, Spānijas, Krievijas, Latvijas, Polijas, Lietuvas.

Gaisīgumu vasaras izstāžu sezonai piešķir amerikāņu mākslinieces Marietas Patrīcijas Līsas glezniecības un fotogrāfiju izstāde Gaiss.

Savukārt Latvijas simtgades ietvaros organizētā Baltijas keramikas konkursa izstāde Pamati piedāvā ielūkoties 71 mākslinieka darbos, kas atklāj faktisko situāciju mūsdienu keramikas mākslā. Katru Baltijas valsti izstādē pārstāv vairāku paaudžu mākslinieki – gan pieredzējuši savas jomas virzītājspēki, gan jaunāka gadagājuma keramiķi. Māla un porcelāna valoda un minimālisma idejas lasāmas arī somu keramikas mākslinieces, konkursa izstādes Atmiņu lāde laureātes Kirsi Kivivirtas izstādē Pamatelementi.

Jāpiebilst, ka līdzās Baltijas keramiķu izstādes Pamati atklāšanai šodien Marka Rotko Mākslas centrā notiek arī konference, kurā tiek apskatīti Baltijas valstu vēsturiskie un teorētiskie aspekti, kas saistās ar Latvijas, Lietuvas un Igaunijas profesionālās keramikas mākslas attīstību, kā arī atspoguļo pārdomas par šī mākslas virziena nākotnes ceļiem un virzieniem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja