Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Ja NDP skatīs KNAB jautājumus, būs jārunā arī par VID

Pēdējā laikā valsts prezidenta vadītā Nacionālā drošības padome (NDP) sāk arvien vairāk līdzināties sūdzību un iesniegumu birojam. Iepriekš gan vienmēr šīs padomes darbība izraisījusi bijību, jo tās uzdevumi, kas formulēti likumā ir tiešām būtiski un valsts drošībai svarīgi.

Kas notiek šobrīd? Ministru prezidents, īsti nesaprazdams, ko tagad iesākt ar nākamo KNAB vadītāja izvēli (jo paša piedāvājumu par atklātu konkursu un profesionālu komisiju ministri TP uzdevumā noraidīja), grasās KNAB vadītāju apspriest NDP. Tas nekas, ka padomes funkcijās, tiesībās un uzdevumos nekas tāds nav minēts un KNAB nav arī drošības iestāde (to taču premjers zina). Iemeslus, kāpēc premjers saka, ka diskusijai jābūt nepolitiskai un tūlīt pat grasās šo diskusiju novirzīt uz politisku NDP, varam tikai minēt. Varbūt izšķirošs ir NDP sastāvs - premjers, Saeimas priekšsēdētājs, Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētājs, Aizsardzības komisijas priekšsēdētājs, ārlietu ministrs, iekšlietu ministrs, aizsardzības ministrs? Liekas, nevienam nerodas jautājums, cik tieši nepolitisku lēmumu visi iepriekšminētie partiju pārstāvji varētu pieņemt…

Lai nu kā. Jaunais laiks šodien arī uzrakstīja prezidentam kādu lūgumu. Izlasot medijos ziņu, ka mūsu kolēģis Dzintars Jaundžeikars vēlas NDP skatīt jautājumu par darba piedāvājumu Loskutovam,  iedomājos, ka tā patiesībā ir laba doma. Visu ko skatīt NDP. Jo tad tiešām būtiskus jautājumus, kuriem gan nav nekāda sakara ne ar valsts drošību, ne īsti prezidenta kompetenci, varēs adresēt prezidentam kā pēdējai instancei. Un – ja jau NDP izskatīs vienu jautājumu, tad nevarēs neskatīt arī nākamo.

Prezidentam adresētajā vēstulē Jaunais laiks lūdz NDP skatīt jautājumu par VID otrās personas atrašanos amatā. Kā zināms, KNAB V.Vaškevičam uzrādījis apsūdzību par gadiem ilgušiem pārkāpumiem. VID vadība uzskata, ka cilvēks, kuram piemērots arī drošības līdzeklis, var turpināt vadīt iestādi, kuras reputācijai jābūt kristālskaidrai. VID gan esot ierosināta dienesta pārbaude, bet visiem, liekas, skaidrs, kāds būs šīs pārbaudes iznākums. Tāds pats kā šobrīd – visi paliek savās vietās un arī varas politiķi turpina apgalvot, ka šis gadījums nez kādēļ atšķiras no Loskutova gadījuma.

Esam lūguši arī ministru Ati Slakteri skaidrot, kā iespējama tik absurda situācija, ka augstā amatā prestižā valsts iestādē strādā persona, kurai uzrādīta apsūdzība. Bet skaidrs arī, ka finanšu ministrs atbildēs to pašu – neko. Jo Tautas partijai VID ir ļoti mīļš un ne tikai viņi paši zina, kāpēc.

Rakstījām prezidentam gan tāpēc, ka tiešām ceram, ka viņš ir iemācījies teikt skarbus vārdus arī TP, gan arī tāpēc, ka būtu nepareizi NDP skatīt tikai un vienīgi KNAB problēmas, norobežojoties no citām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja