Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latgales vēstniecībā Gors skatāma Ivara Drulles izstāde Manai Dzimtenei

Līdz 30. septembrim Latgales vēstniecības Gors Mākslas galerijā skatāma tēlnieka Ivara Drulles izstāde Manai Dzimtenei, kas pērn tika nominēta Purvīša balvai, informēja Gors Mārketina nodaļas vadītāja Edīte Husare.

Savukārt 6. septembrī plkst. 16 izstādes ietvaros notiks tikšanās ar mākslinieku, lai dziļāk izzinātu izstādes stāstu.

Izstāde Manai Dzimtenei pirmo reizi bija skatāma galerijā Alma Rīgā, 2016./2017. gadu mijā, tiekot iekļauta astoņu Purvīša balvas 2017 nominantu vidū. Izstādē iemūžināts Latvijas lauku ainavas portrets un šī laika sava veida vizuālais kods – lauku māju pamestības paralēlā pastāvēšana ar nākotni laukos dzīvojošajos cilvēkos.

Ivars Drulle par izstādes ideju saka: “Šī izstāde ir par vizuālajiem pieturas punktiem ainavā. Simtiem pamesto māju tuvākajā apkaimē bieži vien ir vienīgie sarunu biedri un atskaites punkti acīm, braucot uz Rīgu. Es lūkoju visus savus sarunu biedrus – pamestās mājas 20 km rādiusā ap manu māju Vidzemē – nobildēt, bet to skaits bija tik liels, ka rādiusu vajadzēja samazināt. Iezīmēju kartē 15 km rādiusu un saskaitīju, ka pamesto māju skaits varētu būt virs 350. Kopš 2013. gada daļu esmu paspēji nobildēt, daļa pārvērtusies par melnu baļķu kaudzi, bet šī savdabīgā meditācija un dīvainās kartotēkas veidošana turpinās.” Līdzās dokumentālai Vidzemes lauku ainavas fiksācijai mākslinieks radījis vairākus objektus, kas vizualizē un spilgtina izstādes ideju un rosina pārdzīvojumu.

Ivars Drulle (dz. 1975. gadā Rīgā) 2000. gadā absolvējis Latvijas Mākslas akadēmijas Tēlniecības nodaļu, 2001. gadā pēcbakalaura studijās papildinājies Humbolta valsts universitātē ASV, 2003. gadā ieguvis maģistra grādu vizuālajās mākslās Montānas universitātē ASV. Kopš 2003. gada strādā Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolā par formas dizaina programmas vadītāju. Divas reizes nominēts Purvīša balvai – 2011./2012. gadā par personālizstādi Balstīts uz patiesiem notikumiem galerijā Alma, bet 2016./2017. gadā par personālizstādi Manai Dzimtenei galerijā Alma. Izstādījies Latvijā, Lietuvā, ASV, Vācijā, Beļģijā, Zviedrijā, Krievijā un citās valstīs.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja