Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Baltās nakts ietvaros tradicionāli notiks Skaņu meža eksperimentālās mūzikas vakars

Ikgadējā mūsdienu kultūras foruma Baltā nakts ietvaros 9. septembrī, plkst. 21, koncertzālē Ave Sol notiks festivāla Skaņu mežs rīkots eksperimentālās mūzikas vakars, informēja Skaņu meža pārstāvis Rihards T. Endriksons.

Paredzēts, ka koncerts ilgs piecas stundas, un tā ietvaros uzstāsies tumšā tehno producents Varg, poļu elektroniskās mūzikas komponiste un skaņu māksliniece Anna Zaradnija (Anna Zaradny), franču ģitārists Žuljēns Deprē (Julien Desprez) ar gaismas šovu, akusmātiskās mūzikas komponiste Nataša Bareta (Natasha Barrett) no Norvēģijas un vairākkārtējs Skaņu meža viesis, nīderlandiešu „telpiskās mūzikas” komponists Tomass Ankersmits (Thomas Ankersmit) ar savu jauno kompozīciju Infra

Anna Zaradnija studēja diriģēšanu un mūzikas teoriju Poznaņas Mūzikas akadēmijas Šcecinas nodaļā un dzīvo un strādā Varšavā kā skaņu un vizuālā māksliniece, komponiste un improvizētāja. Viņas koncerts būs balstīts materiālā no atzinīgi novērtētā, krautroka un minimālisma ietekmētā, taču  jaudas pārpilnā un skaļā albuma Go Go Theurgy.

Ģitārista Žuljēna Deprē pirmā muzikālā mīlestība bija džezs un roks, bet tā ātri pārauga brīvākās muzikālās izpausmēs. Mainījās viņa prakse, kā arī viņa izpratne un pieeja instrumentam - šobrīd Deprē ģitāru salīdzina ar ērģelēm un uztver kā vajadzības gadījumā modificējamu muzikālu instrumentu. Šobrīd Deprē darbs ir robežjoslā starp skaņu mākslu, performanci un brīvo improvizāciju – Baltajā natkī mūziķis uzstāsies ar savu skaņas/gaismas priekšnesumu Acapulco Redux.

Varg, īstajā vārdā Jonass Renbergs, ir tehno un industriālās mūzikas vidē kulta statusu iemantojušās zviedru izdevniecības Northern Electronics redzamākais mūziķis un vadītājs (līdzās Abdulam Rašimam). Kopš 2013. gadā izdotā Varg albuma Misantropen, Northern Electronics ir turpinājis aktīvi izdot tumši melanholiskus ziemeļu tehno, trokšņu un ambientās mūzikas ierakstus, un arī Renbergs ir devis savu artavu, publicējot vairāk kā desmit ierakstus minētajos žanros. Viņa ierakstus izdevuši arī tādi leibli kā Posh Isolation un Jealous God.

Centrālo lomu Berlīnē mītošā holandiešu mūziķa un komponista Tomasa Ankersmita darbā spēlē akustiski fenomeni kā skaņas refleksijas, infrasoniskā vibrācija, otoakustiskās emisijas un virzienos fokusētas skaņas projekcijas. Viņa mūziku arī raksturo neordināra aprīkojuma izmantošana, ģenerējot bojātus signālus, skaņas atgriezenisko saiti un frekvences un dinamikas ekstrēmus, lai radītu raupjus, bet niansēti detalizētus skaņu “spietus”. Rezultāts ir telpiski aptveroša un intensīva un fiziska skaņu pieredze. Kopš 2006.gada viņa galvenais instruments gan dzīvajā režīmā, gan studijā ir Serge modulārais sintezators. 

Nataša Bareta ir Norvēģijā dzīvojoša angļu izcelsmes komponiste ar doktora grādu elektroakustiskajā kompozīcijā, kas nodarbojas arī ar skaņu pētniecību un inženieriju. Neseni piemēri ir zinātnisku datu un ģeoloģisku procesu izmantošana skaņu mākslā, telpiska kompozīcija pusložu skaļruņiem un instalāciju projekts kopā ar dizaina asociāciju Ocean Design.

Šī būs pirmā reize, kad Skaņu meža Baltās nakts pasākums noritēs koncertzālē Ave Sol.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja