Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Festivālā Rīga Jūrmala ar dziesmu un āriju programmu uzstāsies Kristīne Opolais

Veselības apsvērumu dēļ velsiešu basbaritons Brīns Tervels atceļ plānoto uzstāšanos festivālā Rīga Jūrmala 29. augustā. Festivāla apmeklētājiem svētdien plkst. 19 Dzintaru koncertzālē būs iespēja dzirdēt soprāna Kristīnes Opolais un pianistes Agneses Egliņas koncertu

"Dažas no lielākajām iespējām manā dzīvē radušās negaidītu notikumu rezultātā – no pēdējā brīža Ņujorkas Metropoles operas tiešraides 2014. gadā līdz šai negaidītajai satikšanās reizei ar man tik mīļajiem klausītājiem Latvijā," uzsver Kristīne Opolais. "Brīns Tervels, kurš ir arī mans labs draugs, lūdza mani viņu aizstāt plānotajā svētdienas vakara koncertā. Lai arī es labprāt būtu klausījusies viņa koncertu kopā ar citiem festivāla apmeklētājiem, šajos apstākļos ar prieku un pagodinājumu uzstāšos sava kolēģa vietā. Es patiesi gaidu šo iespēju atkal uzstāties Latvijas publikai ar brīnišķīgu un man tuvu programmu," piebilst māksliniece.

"Lai arī mums patiesi žēl, ka Brīnam ir jāatceļ uzstāšanās, veselība nenoliedzami ir galvenā prioritāte," saka festivāla Rīga Jūrmala mākslinieciskais vadītājs Martins Engstrems. "Visas komandas vārdā vēlam māksliniekam ātru atveseļošanos un ceram uz viņa dalību festivāla nākamajās sezonās. Esmu pateicīgs Kristīnei Opolais, kura tik īsā laikā ir piekritusi aizstāt Brīnu Tervelu un tikai laimīgas sagadīšanās dēļ bija Latvijā," stāsta Martins Engstrems. Pirms dažām dienām Kristīne Opolais atveidoja titullomu Pučīni operā Toska Grācā, kur viņas partneri bija tenors Jonass Kaufmanis un baritons Ludoviks Tezjē.

Svētdien Dzintaros Kristīne Opolais izpildīs programmu, kuru iedvesmojušas viņas interpretētās operas lomas un darbi, kuriem viņas dzīvē ir īpaša nozīme, to vidū ir Pučīni, Verdi, Čileas, Dvoržāka un Čaikovska opusi. Šī būs pirmā mākslinieces uzstāšanās Latvijā kopš 2018. gada.

Festivāla apmeklētāji, kuri bija plānojuši doties uz Brīna Tervela koncertu, varēs saglabāt un izmantot tās pašas biļetes, dodoties uz Kristīnes Opolais un Agneses Egliņas koncertu 29. augustā plkst. 19 Dzintaru koncertzālē.

Informācija par biļešu pieejamību vai apmaiņu var iegūt, rakstot uz [email protected], un mājaslapā www.riga-jurmala.com.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja