Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +11 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Otrā elpa Raimonda Paula dziesmām

Mūzikas projekts Visas taisnības baudāms koncertos un CD

Ir tikai viena, nemainīga taisnība vai daudzas – katram sava? Dzejnieka Imanta Ziedoņa atbildi uz šo jautājumu var uzzināt, lasot viņa dzeju vai klausoties Raimonda Paula dziesmas ar viņa vārdiem. Mūzikas projekts Visas taisnības kopā ar fonda Viegli mūziķiem un draugiem izdod savu debijas ierakstu un aicina uz koncertiem 2., 3. un 4. martā RISEBA Arhitektūras un mediju centra H2O6 Aisteres zālē Rīgā, Aisteres ielā 2, plkst. 20 (ieeja no 18). Turpat koncertu norises dienās no plkst. 12 līdz 18 varēs aplūkot arī Imanta Ziedoņa muzeja veidoto izstādi, kurā atspoguļots kultūrvēsturiskais mantojums no pagājušā gadsimta 70. gadu beigām jeb laika, kad radusies lielākā daļa no Visas taisnības albumā iekļautajām Raimonda Paula dziesmām ar Imanta Ziedoņa vārdiem.

Mūziķis Raimonds Gusarevs un DJ Monsta piešķīruši jaunu skanējumu Raimonda Paula dziesmām ar Imanta Ziedoņa vārdiem, kuras albumā izpilda Renārs Kaupers, Goran Gora, Māra Upmane- Holšteine, Jānis Strapcāns, Elizabete Vētra un reperis Edavārdi. Savukārt izstāde apmeklētājiem ļaus izjust XX gadsimta 70. gadu atmosfēru caur kultūrvēsturiskā mantojuma un atmiņu stāstu prizmu.

Izstādē būs aplūkojami Imanta Ziedoņa muzeja un pieaicināto pētnieku komandas atklājumi par Imanta Ziedoņa un Raimonda Paula daiļradi un būtiskākajiem laikmeta kontekstiem literatūrā, mūzikā un kultūrā kopumā.

"Šī ir unikāla iespēja – strādāt ar R. Paulu un I. Ziedoni vienlaikus. Tā ir liela atbildība, jo jāatrod balanss svaru kausos starp mūziku un dzeju. Liels prieks, ka šī projekta ietvaros bija iespēja sadarboties ar DJ Monsta. Arī visi iesaistītie mūziķi izpildīja savu mājasdarbu lieliski, tādēļ iesaku katram klausītājam novērtēt to, kā šīs dziesmas caur savu prizmu ir izlaidis katrs mūziķis. Bija ļoti interesanti vērot, cik lielā mērā viņi bija gatavi izkāpt no savas komforta zonas un cik pārsteidzoši tālu viņi galu galā izkāpa. Tas bija negaidīti labi," par albumu Visas taisnības stāsta Raimonds Gusarevs.

"Strādājot ar mūziku, ir interesanti sekot līdzi radošajam procesam – vērot, kā mūzika no sākotnējās idejas mainās un attīstās, it kā dzīvotu pati savu dzīvi ar saviem noteikumiem. Lai cik tālu mēs arī aizietu savā radošajā procesā, pašu galveno ideju atstājām – dot otro elpu Maestro dziesmām. Šis albums ir viens no maniem atbildīgākajiem darbiem," tā savukārt DJ Monsta vērtē savu iesaisti projektā.

Albumu (CD) varēs iegādāties visos minētajos koncertos RISEBA arhitektūras un mediju centrā H206. To iespējams arī noklausīties interneta straumēšanas vietnē Spotify – http://ej.uz/visastaisnibas_ albums.

Top komentāri

lustīgais nerris uz tirgus plača
l
"OTRĀ"??? Vai tiešām TIKAI otrā???
sāk jau apnikt
s
Ir arī citas dziesmas latviešiem.
RP is bad gomposer?
R
Tautas gaumes maitātājs ar saviem pliekani lipīgajiem šlāgeriem.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja