Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Rīgas Domā notiks Baha ērģeļmūzikas koncertcikls

Rīgas Domā no 22. marta līdz 5. aprīlim norisināsies Johana Sebastiāna Baha ērģeļmūzikas koncertcikls, kurā tiks atskaņoti populāri un mazāk zināmi Baha darbi, kā arī pašmāju un cittautu komponistu veltījumus vācu dižgaram, informēja Rīgas Doma mūzikas direktors Aigars Reinis.

Skanēs gan Ferenca Lista un Maksa Rēgera grandiozie opusi par B-A-C-H tēmu, gan Marģera Zariņa un Renātes Stivriņas Baha darbi programmā Bahs un latvieši.

Festivāla atklāšanas koncertā – piektdien, 22. martā – pie Doma ērģelēm būs Larisa Bulava, kas piedāvās ielūkoties skaistākajās korāļprelūdiju un korāļpartitu lappusēs, kā arī citos interesantos opusos – tajā skaitā fūgā par A. Korelli tēmu.

Trešdien, 27. martā Ilze Barlo un Aivars Kalējs iepriecinās klausītājus ar biežāk un ne tik bieži dzirdētiem darbiem koncertprogrammā Bahs – pazīstamais un nepazīstamais. Būs iespēja dzirdēt virkni korāļprelūdiju (tai skaitā tā saukto Šīblera korāļu ciklu), kā arī dzirkstošo Simfoniju no kantātes Wir danken dir, Gott, wir danken dir (BWV 29) un grandiozo Mateja pasijas finālu.

Turpretī piektdien, 29. martā Aijas Ziņģītes un Roberta Hansona atskaņojumā klausīsimies gan paša Baha, gan F. Lista un M. Rēgera skaņdarbus programmā Bahs un BACH.

Trešdien, 3. aprīlī gaidāma īpaša programma, kas apvieno Bahu, latviešu komponistus un visus mūzikas interesentus. Līdzās paša gaviļnieka daiļradei, programmā iekļautas arī nu jau iemīļotās M. Zariņa Variācijas par BACH, kā arī R. Stivriņas BACH Fantāzija, kurā komponiste rotaļājas ar dažādiem Baha mūzikas citātiem. Kādiem? To ļausim uzminēt klausītājam pašam! Pie ērģelēm Edīte Alpe un Guna Kise.

Baha ērģeļmūzikas cikla noslēguma koncertā piektdien, 5. aprīlī ar Dižmeistara mūziku iepriecinās Vita Kalnciema un Egils Upatnieks (oboja), kuri atklās gan apcerīgās un gaišās (korāļprelūdijā Jesus bleibet meine Freude; BWV 147), gan dramatiskās, ciešanu laika noskaņu caurstrāvotās (Pasakalja do minorā; BWV 582) Baha daiļrades šķautnes.

Lai gan Baha mūzikas koncertcikls būs jau izskanējis, ar tematiski atbilstošu programmu Rīgas Domā piektdien, 12. aprīlī viesosies arī franču ērģelnieks Eduards Oganesjans, kurš Latvijas publikai piedāvās Baha, Lista un Rēgera BACH opusus.

Vairāk informācijas: www.doms.lv.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja