Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +17 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Rūtas Dūdumas dzīve pēc šoviem

Šovi beigušies, taču Rūtas Dūdumas karjera turpinās: viņa dzied fona vokālu Laura Reinika pavadošajā grupā un maija vidū kopā ar duetu Musiqq piedalījās Eirovīzijas dziesmu konkursā Diseldorfā. Rūtu varētu dēvēt par šovu meiteni, jo pēdējos divos gados viņa ir paguvusi gan izcīnīties Koru karos, gan parādīt solistes prasmes konkursā Latvijas talants, gan arī kopā ar mammu, kādreiz tik populārā ansambļa Modo vokālisti Iru Krauju-Dūdumu ar dubultu spēku pārsteigt šovā Dziedošās ģimenes.

Kā  tu ar sevi iepazīstinātu? Es domāju – nevis kā konkrētas profesijas pārstāvi, bet gan personību.

Es pati sevi dēvēju par kišmišu ar rozīnēm. Manī ir viss kaut kas, un patiesībā būtu interesanti uzzināt, kādu mani redz draugi. Nevaru ielikt sevi viena rakstura sliedēs. Mēdz teikt, ka esmu traka!

Šim apgalvojumam ir pamatojums?

Jā, jo man vienmēr nezūd enerģija, es visu laiku smaidu un trakoju. Uz vietas sēžu tikai tad, ja esmu viena pati. Draugi ir teikuši, ka manam trakumam nav vajadzīgas nekādas papildvielas. Kad uzkāpju uz skatuves, nedomāju par to, kā izskatos vai ko daru. Ieslēdzas kaut kas līdzīgs transam, un tikai pēc tam, skatoties uzstāšanās video ierakstu, brīnos – šausmas, ko dara manas kājas un rokas un kāpēc es vienā brīdī rādu mēli?

Uz Eirovīzijas lielās skatuves Diseldorfā arī  biji iejutusies?

Eirovīzija vispār bija neaizmirstams pasākums. Es vēl kādu mēnesi dzīvošu  šajās emocijās. Tā skatuve bija milzīga, milzīga, milzīga, ļoti milzīga. Brīnījos, ka nebija satraukuma, arī pusfinālā, ko translēja visā Eiropā. Nebija laika uztraukumam, jo visur bija jābūt precīzā laikā – aizejam līdz skatuvei, nofilmē, kā mēs pamājam, un tad ir burtiski desmit sekundes, lai uzietu augšā. Ar lāzerīšiem rāda – pieci, četri, trīs, divi, viens –, un tev nav laika padomāt, kur esi un ko dari. Tā kā robots – nodziedi un ej prom. Tās trīs minūtes pagāja ļoti ātri.

Varbūt palīdzēja tas, ka es atrados aizmugurē, un dziesma Angel in Disguise tik ļoti nebalstās uz bekvokālistiem. Tāda satraukuma man vispār sen vairs nav, sirds ietrīsas drīzāk no prieka par būšanu tur.

Vai nebija grūti atgriezties mājās, zinot, ka mūsu skatītāji arī  šoreiz nesagaidīja Latvijas pārstāvniecību lielajā  finālā? 

Nebija, jo mēs ar savu sniegumu esam apmierināti. Pusfinālā, salīdzinot ar mēģinājumiem, mēs nodziedājām vislabāk. Marats (Ogļezņevs – dueta Musiqq dalībnieks un dziesmas autors – L. S.) pēc Eirovīzijas teica: «Tiem, kuriem mēs patīkam, patiksim, tie, kuri mūs vienmēr ir gandrīz vai ienīduši, tie arī turpinās to darīt.» Eirovīzija daudziem asociējas tikai ar valsts pārstāvēšanu, un, ja neizdodas, esam krituši kaunā. Man Eirovīzija ir liela izklaide, viens foršs pasākums, kad pa televizoru var paskatīties krāšņu šovu.

Pastāsti par bekvokālistu galvenajiem uzdevumiem

Latvijā dominē  priekšstats, ka bekvokāls ir kaut kas nevajadzīgs, taču patiesībā, ja paskatās, piemēram, Bejonsē koncertierakstus, bekvokāls dod krietni biezāku un patīkamāku kopskaņu. Tas ir vajadzīgs, protams, ne skaļāk par solistu, jo pilda tikai daiļvokāla funkciju. Bekvokāls solistam ļauj justies drošāk. Piemēram, dziedātāja Ginta Ēķe ir teikusi, ka bez mums vairs negrib uzstāties. Būt par fona dziedātāju nav nekas slikts vai apkaunojošs, savā ziņā tā ir vēl lielāka pieredze nekā solistam. Bekvokāls iemāca patstāvību, trenē dzirdi, kā arī sadarbošanās prasmes mūzikā.

Nākotnē  sevi redzi vairāk kā solisti?

Jā, es sevi redzu kā  solisti. Es gribētu padziedāt, un tas vairs nav aiz kalniem. Esmu iepazinusi daudzus cilvēkus, ar kuriem varētu veidoties sadarbība. Arī Eirovīzijā nākamgad. Kāpēc ne?

Pilnu interviju lasiet žurnālā  Izklaide TV ceturtdien, 26. maijā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja