Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Šķūnī notiek viss! Arī džeza svinēšana

Lūznavā – piektais Baltijas džeza festivāls Škiuņa džezs.

Lūznavas muižā no 22. līdz 26. augustam norisināsies jau piektais Baltijas džeza festivāls Škiuņa džezs. Tā koncertos uzstāsies Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Somijas un Ukrainas mūziķi. Rekordliels šogad ir meistarklašu dalībnieku skaits – 52 mūziķi no visām trim Baltijas valstīm.

"Šķūnī savulaik noticis viss: gan teātris, gan pirmais kora mēģinājums. Tā arī mūsu vecais, milzīgais, vairāk nekā 200 kvadrātmetru lielais malkas šķūnis, kuru restaurējām 2019. gadā, ir kļuvis par kultūrvietu, kas darbojas no pavasara līdz rudenim. Būtiskākais džeza festivālā Šķiuņa džezs mums ir jauniešu iesaiste, viņu izglītība un pieredze, mācoties arī citam no cita. Šeit viņi gūst pirmo pakāpienu, grūdienu un pēc četriem gadiem jau atgriežas kā spilgti, patstāvīgi džeza mākslinieki," saka Lūznavas muižas kultūras projektu vadītāja Inga Žirgule. Festivāla mākslinieciskais vadītājs ir trombonists Lauris Amantovs, to rīko Lūznavas muižas komanda.

Festivālu šodien, 23. augustā, plkst. 20.00 atklās Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas studentu ansamblis Four Collective, kura mūziķi Ralfs Arbidāns un Kristians Justs izglītojušies iepriekšējos četros festivālos Škiuņa džezs. Jaunie mūziķi piedāvā mūziku, kur ieskanas indie pop, souls, R&B un oriģināldziesmas viņu īpašajā skanējumā. Turpinājumā 25. augustā plkst. 18.00 kā pirmie koncertēs Modal Jazz Ensemble (Latvija) – profesionālu džeza mūziķu kolektīvs, kuru muzikālās intereses galvenokārt saistās ar hardbopu un main stream jazz. Plkst. 19.30 sekos Veronika Chi Chi Quintet (Lietuva) koncerts. Veronika Chi Chi ir viena no ievērojamākajām džeza vokālistēm Lietuvā, viņas mūziku caurstrāvo gan tradicionālā, gan mūsdienu džeza improvizācijas.

26. augustā plkst. 13.00 notiks meistarklašu audzēkņu ansambļu koncerts, kurā muzicēs to dalībnieki no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Ukrainas, plkst. 18.00 uzstāsies Vilnius JJAZZ Ensemble (Lietuva), ko vada komponists Jievars Jasinskis, savukārt plkst. 19.30 – Aivar Vassiljev Band (Igaunija), kurā viņš muzicē kopā ar ģitāristu Martu Soo un Somijas basistu Vadi Mikolu. Festivāla noslēgumā plkst. 21.00 – Rēzeknes bigbenda un solistu, Škiuņa džeza pasniedzēju (Latvija, Lietuva, Igaunija, Ukraina) īpaši gatavots koncerts. 

Meistarklašu dalībnieki un pasniedzēji 23., 24., un 25. augustā muzicēs arī džema sesijās, kuras klausītājiem pieejamas bez maksas. Savukārt biļete uz jebkuru koncertu maksā piecus eiro, dienas biļete – astoņus eiro, divu dienu – 15 eiro. Tās var iegādāties Biļešu paradīzē un uz vietas Lūznavas muižā. 

Vairāk informācijas – http://luznavasmuiza.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja