Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Tallinā uzstājas afrobeat kustības aizsācējs Tonijs Allens

Svētdien, 19.decembrī Tallinā uzstāsies leģendārais bundzinieks no Nigērijas Tonijs Allens – viena no visu laiku spožākajām personībām afrikāņu mūzikā un _afrobeat _kustības aizsācējiem.

60.–70. gados Tonijs Allens spēlēja kopā ar revolucionāro Nigērijas mūziķi Felu Kuti un bija viņa grupas līderis. Kopā viņi radījuši afrobeat – spēcīgi politizētu, sociāli uzlādētu afrikāņu džezu ar pilnīgi jaunu muzikālo un ritmisko struktūru. «Iespējams, viņš ir visu laiku labākais bundzinieks,» par Toniju Allenu saka komponists un producents Braiens Īno. Ar savu meistarību Tonijs pierādījis, ka bungas ir galvenais instruments mūzikas grupā – pēc tam, kad viņš aizgāja no Felas Kuti ansambļa, viņa vietā tika pieņemti četri «pilna laika bundzinieki».

Lagosā dzimušais mūziķis šobrīd dzīvo un strādā Parīzē. Viņš sadarbojas ar franču elektroniskās mūzikas grupu Air, viņa spēlētās bungas dzirdamas Šarlotes Gensbūras albumā 5:55 (2007). Kopīgos projektos viņu iesaista Greisa Džonsa un Groove Armada. 2006. gadā Tonijs Allens pievienojās Deimona Albarna (Blur, Gorillaz) izveidotajai supergrupai The Good, the Bad and the Queen, kuras pārējie dalībnieki ir Pols Simonons (The Clash basģitārists) un Saimons Tongs (The Verve ģitārists un taustiņinstrumentālists). Tallinā virtuozais 70 gadu vecais Tonijs Allens uzstāsies ar savu grupu. Lai sagatavotos koncertam, varat noklausīties pērn izdoto bundzinieka albumu Secret Agent. Kādus diskus pats Tonijs Allens mēģinātu iznest no degošas mājas? «Tie būtu amerikāņu džeza bundzinieka Ārta Bleikija un The Jazz Messengers albumi, kas ir mans lielākais iedvesmas avots.»


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija piedalās Frankfurtes grāmatu tirgū

Laikā no 16. līdz 20. oktobrim Latvija ar nacionālo stendu piedalīsies Frankfurtes grāmatu tirgū (Frankfurter Buchmesse), kuru šogad apmeklēs ne tikai izdevēji un rakstnieki, bet arī Latvijas R...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja