Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Zemfira. Frāzes iesprūst kaklā

Savā pēdējā turnejā Mazais cilvēks dziedātāja Zemfira 17. martā uzstāsies Arēnā Rīga, taču tās nebūs atvadas

Zemfirai nepatīk sniegt intervijas. Vēl vairāk viņai nepatīk piedalīties televīzijas raidījumos. "Kā izskaidrot jūsu atnākšanu?" savā raidījumā pagājušā gada beigās mūziķei pavaicāja žurnālists Vladimirs Pozners. "Kāpēc es esmu šeit? Kā esat pamanījis, es dodos turnejā!" viņa atzina. Pīārs? Jā! Vladimiru Pozneru sajūsmināja Zemfiras tiešums. Tikpat tieša dziedātāja bija sociālā tīkla VK sarīkotajā sarunā ar faniem. "Es to vērtēju kā epic fail, kas ir jāpiedzīvo katram kaut reizi dzīvē," viņa raksturoja savu piedalīšanos raidījumā. Ļoti atklātu interviju ar Zemfiru var lasīt žurnāla Numéro Russia februāra numurā.

"Man bijis tik briesmīgs gads, visa mana dzīve iegāzās Marianas dziļvagā. Ja arī man ir kam pieķerties – tā ir koncepcija!" viņa saka Numéro Russia publicētajā sarunā ar savu ilggadējo cīņubiedri režisori un scenāristi Renātu Ļitvinovu. Pagājušā gada martā mūžībā aizgāja Zemfiras mamma, 2010. gadā noslīka dziedātājas vecākais brālis, vēl pirms tam nomira viņas tētis. "Manā dzīvē notikuši traģiski notikumi. Esmu kļuvusi par bāreni," stāsta Zemfira.

Spriedums krievu mūziķiem

Turneja Mazais cilvēks/Maļeņkij čelovek sākās 4. februārī Omskā un noslēgsies aprīļa sākumā ar diviem koncertiem Maskavā. Māksliniece koncertos vairs neizpilda daudzas dziesmas no pirmajiem diviem albumiem. "Dažas frāzes iesprūst kaklā – es tās nevaru izdziedāt, es tām nepiekrītu, esmu kļuvusi vecāka," akcentēja dziedātāja, kura ir solījusies nekad vairs nedziedāt savu hitu Margrietiņas/Romaški. Šīs turnejas koncertprogrammu viņa noslēdz ar dziesmu Bezgalība/Beskoņečnostj no sava trešā albuma Četrpadsmit nedēļas klusuma/Četirnadcatj nedeļ tišini, kurai videoklipu ir uzņēmis Viktors Vilks.

18. februāra koncertā Ņižņijnovgorodā dziedātāja paziņoja, ka šī ir viņas pēdējā turneja; tas izsauca pamatīgu viļņošanos plašsaziņas līdzekļos. "Ja man sagribēsies sniegt koncertu, atļaujiet, es to darīšu," Zemfira vēlāk piebilda. Atsevišķus koncertus viņa sniegs arī turpmāk, turnejās vairs nedosies. "Grūti, raižpilni, nervozi," – tā mūziķe raksturoja savu ikdienu turnejā. Viņai vienmēr ir bijušas īpašas prasības pret koncertu tehnisko nodrošinājumu un skaņas kvalitāti.

Šajā turnejā Zemfira izvēlējusies muzicēt kopā ar angļu mūziķiem. "Esmu nogurusi no krievu mūziķiem, tagad viņu man nav, un tas patiesībā ir spriedums viņiem," intervijā žurnālam Numéro Russia sacīja dziedātāja. Viņa vienmēr ir meklējusi talantīgus cilvēkus, ar kuriem varētu sadarboties un kuri, līdzko iepatikušies, nepieprasītu neadekvātus honorārus. Arī visi īpašie viesi, kuri Zemfiras turnejā uzstājas kā iesildītāji, ir jauni (un ne tik jauni) ārzemju mūziķi. "Ir piepildījusies mana vēlēšanās," sacīja Zemfira. Koncertos Rīgā (17.III), Tallinā (19.III) un Viļņā (21. III) publiku pirms viņas uzstāšanās uzkurinās DJ Tasker no Londonas.

Nepīpē, Zemfira!

Ko jūs gribētu izdarīt, ko vēl nekad neesat darījusi? – Zemfirai internetā sarīkotajā sarunā jautāja Jūlija. "Esmu kā biatlonists Garaņičevs, kurš slavens ar to, ka sastingst un nekādi nevar izšaut pēdējo patronu," aizdomājās dziedātāja. "Man šķiet, ka esmu sadarījusi daudz ko lieku," viņa piebilda. Bijusī Krievijas jauniešu basketbola izlases kapteine vēl aizvien ir kaislīga sporta līdzjutēja un labprāt nododas dažādām aktivitātēm.

Nākamajā gadā Zemfira svinēs savas karjeras pilngadību. Uz savas fanes Annas jautājumu, ko viņa ieteiktu sev kā 18 gadu vecai meitenei un ko gribētu novēlēt sev nākotnē, dziedātāja atbildēja: "Lai cik savādi tas arī būtu, vienu un to pašu: "Nepīpē, Zemfira! Nepīpē, Zemfira!""

Zemfira
Turnejas Mazais cilvēks koncerts Arēna Rīga 17.III plkst. 19.30
Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 35–50 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja