Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Ziemassvētku skaņa desmit veidos

Ziemassvētku festivāls Dzintaru koncertzālē – spoži bagātīgs

Desmit muzikāli daudzveidīgos koncertos Ziemassvētku festivālā Dzintaru koncertzālē no 15. decembra līdz 7. janvārim tiksimies ar Rīgas Doma zēnu kori, Ziemassvētku Brīnumskapi, komponistu Jāni Lūsēnu, operdziedātāju Elīnu Šimkus, Dzintaru koncertzāles rezidējošo trio Art-i-Shock, akadēmisko kori Latvija un diriģentu Māri Sirmo, senās mūzikas grupu Schola Cantorum Riga, jauno vijolnieku Sergeju Dogadinu un citiem māksliniekiem. Festivāla īpašie viesi būs zvanu ansamblis Arsis no Igaunijas ar programmu Jaungada rapsodija.

Uz Ziemassvētku festivāla atklāšanas koncertu 15. decembrī plkst. 19 jābrauc, lai tiktos ar mūsu jauno, starptautisko vijoļspēles zvaigzni Kristīni Balanas, kura kopā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri diriģenta Gunta Kuzmas vadībā atskaņos pasakaini skaisto Fēliksa Mendelszona Vijoļkoncertu miminorā. Orķestra izpildījumā skanēs Džoakīno Rosīni spriganā uvertīra operai Seviljas bārddzinis, Volfganga Amadeja Mocarta Sešas vācu dejas un Franča Šūberta Piektā simfonija Sibemolmažorā.

Kristīne Balanas, kura pērn izcīnīja 3. vietu prestižajā ARD vijolnieku konkursā Minhenē, bet Latvijā cildināta ar Lielo mūzikas balvu, ir viena no visspilgtākajām pasaules jaunajām vijolniecēm. Laikraksts The Times Lielbritānijā, kur Balanas ar izcilību absolvējusi Londonas Karaliskās mūzikas akadēmijas maģistrantūru, viņu raksturo kā "žilbinoši virtuozu mūziķi". Kristīne paspējusi absolvēt arī Hansa Eislera Mūzikas augstskolu Koļas Blahera klasē, savukārt patlaban viņas mentors ir Leonīds Kavakoss. 

Kā soliste Kristīne Balanas ir jau uzstājusies kopā ar Londonas filharmonisko orķestri, Bavārijas Radio simfonisko orķestri, Parīzes kamerorķestri (atskaņojuma vadītāja!), RTÉ Nacionālo simfonisko orķestri, Eiropas Savienības Jauniešu simfonisko orķestri, Izraēlas Camerata Jerusalem, Tatarstānas Nacionālo simfonisko orķestri, Sičuaņas simfonisko orķestri, Maskavas solistiem, Polijas kamerfilharmonijas orķestri, Cardiff Sinfonietta. Kristīne Balanas uzstājusies BBC Radio 3 pārraidēs un slavenās koncertzālēs. Tikko (8. decembrī) viņa debitēja ar Berlīnes simfonisko orķestri Berlīnes filharmonijā, gada nogalē koncertturnejā ar Liepājas Simfonisko orķestri uzstāsies Rundāles pilī, Cēsīs, Liepājā un Rēzeknē.

Festivāla turpinājumā Dzintaru koncertzālē baudīsim dažādu tautu Ziemassvētku melodijas, gregoriskos un viduslaiku dziedājumus, klasiskās mūzikas pērles, latviešu komponistu darbus. Vecgada koncertā Sinfonietta Rīga priecēs ar Vīnes valšiem, bet festivāla noslēgumā 7. janvārī Latvijas Radio kora programmu Pareizticīgo lūgšanas un dziedājumi diriģēs Sigvards Kļava.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja