Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Šogad dibinās Krodera fondu

Pagājušā gada 29.decembrī, kad Valmieras teātrī tika sumināti aizvadītās sezonas labākie aktieri un izrādes, par vienu no pasākuma emocionālākajiem brīžiem izvērtās oktobrī mirušā režisora Oļģerta Krodera piemiņai veltītās minūtes, kurās pēc video atmiņu mirkļiem teātra direktore Evita Sniedze pavēstīja, ka 2013. gadā tiks dibināts Krodera fonds, kurā tiks vākti līdzekļi režisora piemiņas vietas izveidei Valmierā.

Savukārt katras nākamās sezonas sākumā režisora dzimšanas dienā 9.augustā kādam aktierim par izcilu veikumu tiks piešķirta Krodera balva, kuras pamatā būs režisora atstātais mantojums. Šajā vakarā Evita Sniedze par lomām pēdējās Krodera izrādēs pasniedza piemiņas veltes: viņa mūža garumā nēsātus pulksteņus saņēma aktieri Aigars Apinis un Krišjānis Salmiņš, savukārt režisora foto un paša konspektētu grāmatiņa par filozofiju nokļuva aktrišu Elīnas Vānes un Ievas Puķes īpašumā.

Atgādināsim ka par sezonas labāko aktrisi tika atzīta Inese Pudža par titullomu izrādē Jūlijas jaunkundze, labākā aktiera balvu saņēma Mārtiņš Meiers par Žana lomu izrādē Jūlijas jaunkundze un Lukāša lomu izrādē Šveiks.

Valmieras teātris, kurā pēdējos gados strādāja Oļģerts Kroders (09.08.1921.-10.10.2012.), domās par to, kā saglabāt slavenā latviešu režisora piemiņu. Kroders teātrī gan strādāja, gan dzīvoja, un istaba, kurā viņš mitinājās, arī nākotnē tiks saglabāta kā Krodera istaba.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja