Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

KDi iesaka: Muzikālo gadalaiku proza

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Solo. Svētdien, 15. janvārī, Liepājas koncertzālē Lielais dzintars Hamburgā dzīvojošā latviešu pianiste Linda Leine interpretēs pašmāju labskaņas ideālista Georga Pelēča klaviermūzikas cikla Gadalaiki daļas – Pavasara, Rudens un Jaungada mūziku. Visu ciklu Linda Leine ir iemūžinājusi Lielā dzintara ierakstu studijā, un viņas dubultalbumu Seasons ir izdevusi kompānija Skani. Kā mazas pērles Georga Pelēča muzikālo gadalaiku prozu programmā caurvīs itāļu komponista Domeniko Skarlati piecas poētiskās sonātes, kuras, kaut arī rakstītas četrus gadsimtus senā pagātnē, saskan ar polifonijas meistara Georga Pelēča mūzikas stilu. Koncertu tiešraidē bez maksas varēs vērot koncertzāles platformā digitalaisdzintars.lv.

Linda Leine
Liepājas koncertzāles Lielais dzintars Kamerzālē 15.I plkst. 15
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–15

***

Dominiks Vollenvēbers spēlēs solo Pētera Vaska Koncertā angļu ragam. Publicitātes foto 

Klasika. Sestdien, 14. janvārī, Lielajā ģildē kamerorķestris Sinfonietta Rīga un diriģents Normunds Šnē pirmo reizi muzicēs kopā ar Berlīnes filharmonijas orķestra angļu raga solistu Dominiku Vollenvēberu. Viņa sniegumā dzirdēsiet Pētera Vaska Koncertu angļu ragam. Līdzās šim opusam orķestris atskaņos Vīnes klasiķa Jozefa Haidna 102. simfoniju un mūsdienu vācu skaņraža Heinera Gebelsa Svītu semplerim un orķestrim.

Sinfonietta Rīga
Lielajā ģildē 14.I plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–25

***

Balsis. 18. janvārī Ventspilī Valsts akadēmiskais koris Latvija Māra Sirmā vadībā izpildīs Arvo Perta, Johannesa Brāmsa, Fransisa Pulenka, Svena Dāvida Sandstrema un latviešu komponistu mūzikas programmu.

Koris Latvija
Ventspils koncertzālē Latvija 18.I plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–15 

***

Ļubova Karetņikova pašlaik stažējas Zalcburgas augstskolā Mozarteum. Publicitātes foto 

Kamermūzika. Piektdien, 13. janvārī, koncertzālē Artissimo notiks jaunā soprāna Ļubovas Karetņikovas un pianistes Innas Davidovas koncerts. Vokālo mākslu Ļubova Karetņikova ir apguvusi Rīgā un Viļņā, pašlaik viņa stažējas Zalcburgas augstskolā Mozarteum pie Barbaras Bonijas un Volfganga Holcmaira. Koncertā skanēs Volfganga Amadeja Mocarta, Mihaila Gļinkas un Nikolaja Rimska-Korsakova darbi.

Koncerts
Koncertzālē Artissimo 13.I plkst. 19
Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 25

***

Pirmizrāde. Režisors Matīss Budovskis Liepājas teātrī ir iestudējis Rasas Bugavičutes-Pēces lugu Dziesmu svētki. Šī ir jaunā režisora debija profesionālajā teātrī. Lai arī izrādē tiek runāts par Dziesmu svētkiem, jautājums beigu beigās ir par mums pašiem: kā saglabāt savu balsi pēc lielās dziedāšanas, un kā šajos sajukušajos laikos vienoties ne tikai dziesmā, bet arī sarunā. Vai tiešām, lai patiesi sarunātos, mums vajag īpašu iemeslu? Lomās: Anda Albuže, Kaspars Gods, Rolands Beķeris, Sandis Pēcis, Agnese Jēkabsone, Everita Pjata-Gertnere, Kaspars Kārkliņš, Anete Berķe un Gatis Maliks.

Dziesmu svētki
Liepājas teātra Mazajā zālē koncertzālē Lielais dzintars 13., 14.I plkst. 19, 29.I plkst. 13, 11.II plkst. 14, 14.III plkst. 19, 19.III plkst. 13
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 12–15

***

Filmas Dievzeme galvenais varonis ved baznīcas mācību uz "mežonīgo zemi" Islandi. Publicitātes foto

Kino. Nedēļas nogalē Latvijas kinoteātru repertuārā nonāks islandiešu režisora Hlinura Palmasona drāma Dievzeme, kas pērn rudenī ieguva Rīgas Starptautiskā kinofestivāla Riga IFF galveno balvu. Filmas pirmizrāde notika 2022. gada Kannu festivāla sadaļā Īpašais skatiens. Dievzeme vēsta par jauna dāņu mācītāja Lūkasa misionāra ceļojumu uz Islandi XIX gadsimta beigās – viņš ved baznīcas mācību uz "mežonīgo zemi". 

Dievzeme
Godland/Vanskabte land
Latvijas kinoteātros no 13. janvāra

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja