Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Notiks saruna par Hardiju Lediņu un arhitektūru

Ceturtdien, 16. jūlijā, plkst. 19 Zunda dārzā (Ūdens iela 6, starp kanālu un RISEBA ēku) notiks piektā tikšanās diskusiju cikla Sarunu darbnīcas ietvaros, informēja Latvijas Laikmetīgās mākslas centra pārstāve Santa Mičule.

Saruna notiks par Hardija Lediņa arhitektūras idejām, uzsverot viņa spēju dzīvojamajai videi veltītos tekstos un pētījumos integrēt arī citus medijus, piemēram, mūziku un performanci. Diskusijā piedalīsies arhitekts un filosofs Jānis Taurens, kā arī mākslas zinātniece un viena no izstādes Laika gars un vietas atmosfēra kuratorēm Maija Rudovska, sarunu moderēs Līga Lindenbauma.

Hardija Lediņa vārds šobrīd lielākoties saistās ar alternatīvo mūziku un vizuālo mākslu, tomēr pēc izglītības viņš ir arhitekts. 1979. gadā Lediņš pabeidza Rīgas Politehniskā institūta Arhitektūras nodaļu, desmit gadus strādā par Celtniecības institūta pētnieku. Iedvesmojoties no jaunākajām Rietumu arhitektūras teorijām un pielāgojot tās aktuālajai padomju situācijai, Hardijs publicē virkni arhitektūras jautājumiem veltītus tekstus dažādos preses izdevumos. Tajos kā svarīgs indivīda identitātes balsts parādās "māju sajūtas" jēdziens. Arhitektūras un vides elementu nozīme ir neiztrūkstoša citu aktivitāšu sastāvdaļa. Piemēram, 1980. gadu sākumā pēc institūta pasūtījuma Hardijs veic pētījumu par Rīgas jaunajiem mikrorajoniem un kā viena no pētījuma daļām top starpdisciplināra filma Cilvēks dzīvojamā vidē (1987). Tajā līdzās sociālantropoloģiskām intervijām ar daudzstāvu rajonu iedzīvotājiem vērojami poētiski apkārtnes skati un brīvas performatīvas aktivitātes.

Diskusiju cikls Sarunu darbnīcas veltīts multimediju mākslinieka Hardija Lediņa personībai un radošajam mantojumam, papildinot LLMC producētā Hardija Lediņa gada pasākumu programmu. Cikla ietvaros reizi mēnesī notiks tikšanās ar dažādu jomu pārstāvjiem, katrā darbnīcā pievēršoties kādam citam Lediņa darbības laukam. Tajās piedalīsies gan Hardija Lediņa laikabiedri, kas piedalījās viņa radošajās aktivitātēs, gan nākamo paaudžu mākslinieki, cenšoties kopīgi iezīmēt Lediņa mantojuma aktualitāti un ietekmi uz laikmetīgo kultūru.

Sekojiet līdzi informācijai par Hardija Lediņa gada pasākumiem šeit.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja