Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Latvietis – Lielā fināla boss

Šis Eiropas futbola čempionāts neiztiks bez latviešiem, turklāt jau zināms, ka būsim pārstāvēti arī lielajā finālā. Tajā UEFA delegāta pienākumus pildīs Latvijas futbola federācijas ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis un šāds gods nevienam latvietim vēl nekad nav bijis uzticēts, raksta žurnāls Sestdiena.

Vienlaikus tas arī nozīmē, ka šobrīd Mežeckis ir viens no Eiropā vadošajiem UEFA delegātiem un šis amats nav tikai tukša skaņa. Tieši Mežeckis būs tas vīrs, kurš parakstīs dokumentus, ka viss ir kārtībā un tāds Eiropas futbola čempionāts vispār var notikt. «UEFA delegāts ir persona, kas pilnībā atbild par spēles organizāciju, bez viņa nenotiek nekas. Skaidrs, ka tur darbojas vesela komanda – ir cilvēki, kas atbild par drošību, TV, skatītājiem, tiesnešiem un visām pārējām lietām. Bet UEFA delegāts to visu uzrauga un uzņemas atbildību,» stāsta Mežeckis. Darba tiešām netrūkstot – pirms spēles jāizrunājas ar komandu pārstāvjiem, tiesnešiem, drošības dienestu ļaudīm, mediķiem, ugunsdzēsējiem. «Jautājumu ir daudz – kādas būs formas, kas sēdēs uz rezervistu soliņa, kurš būs komandas ārsts un tādas lietas. Izejam apgaitā pa stadionu, apskatāmies laukumu, ģērbtuves, novērtējam kopējo arēnas gatavību un pieņemam lēmumu, vai tā vispār ir gatava spēlei. Mana atbildības sfēra būs arī skatītāju drošība, mākslīgais apgaismojums, žurnālisti un laukuma laistīšana. Lietas ko parasts skatītājs varbūt nemaz nepamana, bet bez kurām spēle nemaz nevarētu notikt,» Mežeckis ļauj ielūkoties UEFA delegāta pienākumu sarakstā un atbildības līmenī.

Tāpat viņš Sestdienai atklāj līdz šim plašākai sabiedrībai nezināmus faktus par notikumiem savas UEFA karjeras laikā, piemēram, kā pēc skandalozās pērnā gada Čempionu līgas spēles Barcelona pret Chelsea, Londonas vienības uzbrucējs Didjē Drogba centās iebrukt ļoti vāji un kļūdām bagātu maču aizvadījušā tiesneša Tomasa Orebro ģērbtuvē.
Intervija ar Jāni Mežecki lasāma žurnālā Sestdiena.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli


Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata