Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Grūti laiki vairākām mūsu zivīm

Šajās dienās dažu labu Rīgas reklāmstabu sācis rotāt attēls, kas pirmajā brīdī vedina domāt, vai tik simtgadei par godu nav tikusi pārfilmēta latviešu filma Zvejnieka dēls – abas foto redzamās personas ir kā izkāpušas no filmā dzirdamās Jāņa Mediņa slavenās dziesmas Laša kundze bola acis Menca pilnā rīklē sauc: Nu tik gan būs dzelmē tracis, Zutis buti precēt brauc_. Tomēr, nē, par filmu te nav runas, lai gan ar dziesmā minētajām zivīm plakātam ir tiešs sakars: Pasaules Dabas fonds aicina sabiedrību pievienoties tā rīkotajai kampaņai Lai jūra čum un mudž un neizvēlēties veikalos un citās tirdzniecības vietās Baltijas jūras mencas un Eiropas zušus. Kā teikts fonda mājaslapā, nepirkt tādēļ, lai saglabātu šīs zivis arī nākamajām paaudzēm.

Top komentāri

Itamars Toledano
Par vēlu! Makruruss, Leduszivs, Pikšas, Merlūzas, Paltusi, Stavrīdas un daudzas citas jūras un okeāna zivis praktiski aizmirstas, un no zivju konserviem, ar ko PSRS laikos veikali bijas stāvgrūdus pilni, palicis vairs tikai tunzivs, ko kādreiz lāga nemaz negribēja ēst. Ak, jā, piebarotās Norvēģijas, Ķīnas un Vjetnamas zivis, un kalmāri, mīdijas un astoņkāji (un citas nešķīstas mantas) vēl ir dabūjami!
senču ols
s
Tālajā 1976. gadā krievus , tajā skaitā ari zvejniekus , kuri skaitījās tāpat pie krieviem , izdzina no Atlantijas , atņēma iespēju zvejot Atlantijas siļķes , dēļ vandalisma ko viņi pastrādāja , aar traļiem cēla augšā tikai siļķes ja trāpījas makreles , gāza atpakaļ okeānā , palika bez darba tukstōsiem darbinieku , kuri strādāja uz lielajiem zivju pārstrādes kuģiem , zvejniekiu kolhoziem iestājās krīze , Liepājā uzbūvēja jaunu mucu ceju priekš Atlantijas zvejniekiem , tikko palaida darbību , tūlīt pārtraca , jo mucām nebija noieta , izmeta iekārtas lūžņos un ierīkoja mēbeļu ražotni. Bet par mencām šodien , var jau nepirkt , bet tas neietekmēs zveju , jo tās var nodot Polijā vai leišiem.
Veltas cerības!
V
Jau tagad zinātnieki prognozē, ka pēc 20 gadiem pasaules okeāns rūpnieciskai nozvejai būs TUKŠS. Protams, ja cilvēki vairosies tik astronomiski kā pašlaik!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli

Piesārņotākais gaiss – Āzijā

Varam atviegloti nopūsties – rīdzinieki elpo tīrāku gaisu nekā liela daļa pasaules metropoļu iedzīvotāju. Šveices gaisa kvalitātes tehnoloģiju kompānijas IQAir uzturētajā piesārņotāko pasa...

Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata