Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Angļi nemaz nav neuzvarami

Iepriekšējās divās sezonās četri Anglijas klubi kvalificējās UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfinālam, taču šoreiz to skaits sarucis uz pusi. Toties pirmo reizi kopš 2004. gada labāko astoņniekā ir divas Francijas komandas. Piektdien Nionā izlozēs ceturtdaļfināla pārus, un teorētiski iespējams, ka ceturtdaļfinālā tiksies abi pagājušā gada finālisti - Barcelona un Manchester United.

Pāragri apgalvot, ka Anglijas klubi kļuvuši vājāki, iespējams, spēcīgāki ir konkurenti. Tiesa, ir atsevišķi izņēmumi. Nestabili spēlē Liverpool, kas iepriekšējās piecās sezonās allaž iekļuva izslēgšanas turnīrā, turklāt divreiz spēlēja finālā. Liverpool grupu turnīrā ieņēma trešo vietu un pārcēlās uz Eiropas līgu, taču pat rangu zemākā turnīrā liverpūliešiem iet kā pa celmiem.

Astotdaļfināla barjeru nepārvarēja arī Chelsea, taču par zaudējumu Milānas Inter, kuru turklāt vada Žozē Morinju, nav pamats sarkt. Londoniešiem tas, protams, ir vājš mierinājums.

Anglijas futbola karogs būs jāaizstāv treneriem veterāniem Aleksam Fērgusonam (Manchester United) un Arsēnam Vengeram (Arsenal). Taču ambicioza treneru paaudze aug Francijā. Bijušie futbolisti Lorāns Blāns (Bordeaux), Klods Puels (Lyon), arī Didjē Dešāns (Marseille gan pārcēlusies uz Eiropas līgu) par sevi liek runāt arvien skaļāk. Tieši divu Francijas klubu iespraukšanās labāko astoņniekā ir zināms pārsteigums. Pēdējo reizi par sevi lika runāt Monaco, kas 2004. gadā aizkļuva līdz finālam, kur piekāpās tieši Morinju vadītajam Porto. Nevar izslēgt, ka Bordeaux un Lyon var izšaut. Tieši Lyon astotdaļfinālā apturēja zvaigznēm pārbagāto Madrides Real. Otrs pārsteigums astoņniekā ir Maskavas CSKA, kas izslēdza Sevilla. Taču favorīti šajā kompānijā ir abi pērnie finālisti. Izloze gan var ieviest korekcijas.

Tieši Barcelona un arī Bordeaux bija pēdējie divi klubi, kas pagarināja dalību turnīrā vēl vismaz par divām spēlēm. Pašreizējie UEFA Čempionu līgas trofejas sargātāji trešdien savā laukumā ar diviem rezultatīviem sitieniem pirmajās 22 minūtēs jautājumu par uzvarētāju faktiski jau bija noņēmuši no darba kārtības. Argentīniešu brīnumbērns Lionels Mesi guva divus vārtus ar patāliem sitieniem, arī rezultatīvi piespēlēja, bet Barcelona uzvarēja Vācijas Stuttgart ar 4:0.

«Mūsu iekļūšana nākamajā kārtā allaž bijusi ierobežota. Barcelona sāka strauji, centāmies turēt līdzi šim tempam,» Stuttgart galvenais treneris Kristians Gross bez kaunēšanās atzina, ka laukumā bijuši divu atšķirīgu svara kategoriju spēlētāji. Šveices speciālists Gross īpaši slavēja Mesi. «Viņš nešaubīgi ir labākais futbolists pasaulē - fantastisks talants. Pat negribas ticēt, ka viņš ir tikai 22 gadus vecs. Tas nav pārspīlējums, ka viņu salīdzina ar Maradonu (bijušo futbolistu - I.K.).»

Bordeaux - Olympiacos duelī intriga piezagās otrajā puslaikā, kad viesi panāca 1:1. Tomēr laukuma saimnieki mirkļa nervozitāti iegrožoja, un Marūna Šamaha gūtie vārti spēles izskaņā (2:1) bija loģisks punkts šim duelim.

«Lyon nebūtu labs izlozes rezultāts, taču vairāk par visu negribētu tikties ar Barcelona,» pirms došanās uz Nionu atklāts bija Bordeaux treneris Lorāns Blāns.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Barcelona 4
bordeaux 2
stuttgart

UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla atbildes spēle
Vārti: Mesi (13., 60.), Pedro Rodrigess (22.), Krkičs (89.)
Divu spēļu summā uzvarēja Barcelona (5:1)

Barcelona 4
bordeaux 2
stuttgart

UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla atbildes spēle
Vārti: Gurkufs (5.), Šamahs (88.); Mitroglu (65.)
Divu spēļu summā uzvarēja Bordeaux (3:1)

Ceturtdaļfinālā

Manchester United, Arsenal (abas Anglija), Bordeaux, Lyon (abas Francija), Barcelona (Spānija), Inter (Itālija), Bayern (Vācija), Maskavas CSKA (Krievija)
Piektdien Nionā (Šveice) notiks ceturtdaļfināla pāru izloze. Tiešraide pulksten 13 kanālā Eurosport

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?