Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Arctic Sea mīkla vēl neskaidrāka

Kāda advokāta stāsts radījis vēl lielāku neskaidrību par pirms diviem mēnešiem notikušo mistisko kravas kuģa Arctic Sea pazušanu. Ceturtdien publicēts viena no «pirātu» aizstāvjiem advokāta Konstantīna Baranovska stāsts. Viņa klients apgalvo, ka kuģa jūrnieki paši laipni uzaicinājuši «nolaupītājus» uz klāja un nav piekrituši tos izlaist tuvākajā ostā.

Krievijas varas iestāžu oficiālā versija nav mainījusies kopš kuģa «atrašanas» pie Āfrikas krastiem 17.augustā - Arctic Sea ticis nolaupīts, un to izdarījuši astoņi Igaunijas un Latvijas iedzīvotāji, kuriem uzrādītas apsūdzības pirātismā. Neatbildēts palicis jautājums, kādēļ kādam būtu vajadzējis nolaupīt kuģi, kurš it kā pārvadāja ne īpaši vērtīgu kokmateriālu kravu. Nav arī skaidrs, kur tagad atrodas kuģis, kurš pagājušajā nedēļā bijis netālu no Kanāriju salām un uz kura joprojām atrodoties militārpersonas.

Saulains ceļojums

K.Baranovska klients Dmitrijs Barteņovs stāstījis, ka viņš un septiņi pārējie biedri kāda vārdā nenosaukta ekologa uzdevumā 24.jūlija vakarā ar piepūšamu motorlaivu no Igaunijas pilsētas Pērnavas devušies Baltijas jūrā, lai izmēģinātu jaunu navigācijas sistēmu. Slikto laikapstākļu dēļ navigācijas sistēma sabojājusies. Apkārt bijusi tumsa. Tomēr viņi pamanījuši Arctic Sea un piepeldējuši pie tā.

Kuģa apkalpes locekļi vīriešus laipni uzņēmuši. D.Barteņovs lūdzis Arctic Sea kapteinim viņu un viņa biedrus nogādāt līdz tuvākajai ostai, bet bez konkrētiem paskaidrojumiem saņēmis atteikumu.

Uzzinot, ka tuvākajā laikā no kuģa prom netiks, baltieši uz Arctic Sea sākuši baudīt laisku dzīvi kopā ar apkalpi - sauļojušies, peldējušies uz kuģa esošajā baseinā un lielā daudzumā lietojuši apkalpes piedāvāto alkoholu. «Mēs nezinājām, ka kuģis ir pazudis un izsludināta tā meklēšana,» advokātam stāstījis D.Barteņovs. Viņš gan sapratis, ka kuģis iepeldējis ļoti siltos ūdeņos.

D.Barteņova un viņa partneru saulainais ceļojums noslēdzās 17.augustā, kad Arctic Sea pie Kaboverdes krastiem sasniedza Krievijas kara kuģis Ladny un tā apkalpe arestēja astoņus baltiešus.

Noslēpumaina ekoloģija

D.Barteņova advokāts pagaidām atsakās nosaukt tā cilvēka vārdu, kurš nolīdzis pirātismā vainotos. D.Barteņova brālis Aleksejs, kurš dzīvo Tallinā, stāsta, ka Dmitrijs un viņa draugi strādājuši pie kāda noslēpumaina biznesmeņa, vārdā Vladimirs. A.Barteņovs stāsta, ka vīriešu darbs bijis doties Baltijas jūrā un filmēt tankkuģus, kas pār bortu izgāž atkritumus.

Līdz šim izteikti minējumi, ka Krievijas valdības aktīvā iesaistīšanās Arctic Sea meklēšanā varētu nozīmēt, ka kuģis pārvadājis ballistiskās raķetes, kas paredzētas Irānai, tomēr militārie eksperti to noraidījuši, sakot, ka tik smalkas tehnoloģijas nevar pārvadāt vienkāršā kravas kuģī. Kā ticamākā versija izvirzīta nelegāla ieroču pārvadāšana, kuras organizēšanā iesaistīti Krievijas specdienesti. Vēlāk operācija tikusi slēpta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?