Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Ātrs un nepārspējams

Pirms Londonas olimpisko spēļu 100 metru skrējiena klīda runas par to, ka Useins Bolts neizskatās tik varens kā pirms četriem gadiem Pekinā un ka viņu ir nomocījuši savainojumi. Visticamāk, viņš tiks pārspēts, ko varētu izdarīt viņa tautietis Johans Bleiks. Runātājus Bolts ir apklusinājis.

Par spīti visām runām un samērā lēno startu, skrējiena vidusdaļā Bolts veica teicamu uzrāvienu un pierādīja to, ka šobrīd tieši viņš ir ātrākais cilvēks pasaulē. «Es biju mazliet uztraucies par sākumu, lai neizskrietu ātrāk par signālu, tāpēc starta blokos sanāca nedaudz paslīdēt. Man varbūt nav vislabākā reakcija, taču es tiku ar to galā, un tas ir pats galvenais,» pēc sacensībām apmierināts par uzvaru bija Bolts. Savu iepriekšējā olimpiādē izcīnīto titulu 100 metru sprintā jamaikietis aizstāvēja ar jaunu olimpisko rekordu - 9,63 sekundes, kas ir visu laiku otrs ātrākais skrējiens cilvēces vēsturē (2009. gada Pasaules čempionāta finālā Bolts finišēja pēc 9,58 sekundēm), kā arī atkārtojot leģendārā Kārla Luisa 1988. gadā uzstādīto sasniegumu - divās olimpiādēs pēc kārtas uzvarot 100 metru sprintā.

Londonas olimpisko spēļu 100 metru fināls bija visu laiku ātrākais, septiņiem no astoņiem sportistiem finišējot ātrāk par 10 sekundēm. Visticamāk, zem desmit sekundēm būtu noskrējis arī Asafa Pauels, taču viņš guva savainojumu, un viņa laiks vien 11,99 sekundes. «Kļūt par otro pasaulē ātrāko cilvēku aiz Bolta ir gods. Viņš ir pasaulē ātrākais, bet es ieguvu sudraba medaļu. Ko gan es vēl varētu vēlēties?» prieku par savu skrējienu un tautieša uzvaru neslēpa Johans Bleiks, kurš ar rezultātu 9,75 sekundes atkārtoja personisko rekordu. Bronzas medaļu izcīnīja amerikānis Džastins Getlins, kuram tāpat sanāca lielisks skrējiens - 9,79 sekundes un jauns personiskais rekords. «Tā ir lieliska sajūta būt atpakaļ pēc astoņu gadu pārtraukuma, atgriezties un izmantot savu Dieva doto talantu.»

Bolts uzauga mazpilsētā un bērnību pavadīja aktīvi sportojot, kopā ar savu brāli spēlējot futbolu un kriketu. «Kad biju jauns, tad es ne par ko citu nedomāju kā vienīgi par sportu.». Jau jaunībā censonis pierādīja savas ātruma īpašības, 12 gadu vecumā kļūstot par skolas čempionu. Nopietni pievērsties vieglatlētikai Useins uzsāka tikai vidusskolā, pēc kriketa trenera ieteikuma. 17 gadu vecumā Pasaules junioru čempionātā viņš debitēja ar izcīnītām divām sudraba medaļām. 2004. gadā 200 metru distanci viņš veica 19,93 sekundēs un laboja pasaules junioru čempionāta rekordu. 2008. gada Pekinas olimpiskajās spēlēs pienāca Bolta slavas mirklis, kad ar jauniem pasaules un olimpiskajiem rekordiem tika izcīnītas trīs zelta medaļas - 100 un 200 metru sprintā, kā arī 4x100 metru stafetē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Useins Bolts

Dzimis 1986. gada 21. augustā Trelonijā, Jamaikā
Augums 195 cm
Svars 94 kg
Disciplīna 100 m, 200 m, 400m, 4x100 m stafete
Nozīmīgākie panākumi 4 olimpiskās zelta medaļas, Pasaules čempionātos 7 medaļas, no kurām 5 zelta un 2 sudraba
Personiskie rekordi 100 m - 9.58 sekundes (Pasaules rekords), 200 m - 19,19 sekundes (Pasaules rekords), 400 m - 45,28 sekundes

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Divi no vienas cepešpannas

Šoreiz abās receptēs izmantots pavisam neliels sviesta ķirbītis Butternut – jā, tas, kurš izskatās pēc bumbiera, kuram ir blīvs mīkstums skaisti dzeltenā krāsā un maz sēklu. No cepeškrāsnī cepta...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?