Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +11 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 1. novembris
Ikars

Brīvlaikā virtuvē darbojas bērni

Līvu laukumā satikusi restorānu Zilā govs un 4 Rooms šefpavāru Rolandu Rudzātu, stāstu viņam, ka brīvlaikā ciemos atbraukušas mazmeitas, viņas trinas pa virtuvi un pašas grib kaut ko uzmeistarot. Citi bērni nāk ciemos, jāuzcienā. Rolands apsola dažas receptes, kas neprasa ne laiku, ne virtuves karsēšanu līdz pirts temperatūrai un būs pa spēkam pat ņipram iesācējam.

Solīto saņēmu, un intereses pēc nākamajā dienā arī izmēģinām. Zaļo zirnīšu biezenis ar klimpām - mmmmm! Mazās picas ar rabarberu kompotu arī pazuda kā nebijušas. Tad nu iesaku Dienas lasītājiem ļaut mazbērniem padarboties virtuvē. Šo ēdienu gatavošana ir vienkāršāka par vienkāršu, tā pa spēkam pat pavisam zaļam iesācējam, un kur nu vēl kopīgs darbošanās prieks! Kā Rolands saka - labu apetīti!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Zaļo zirnīšu biezenis ar biešu klimpām

Četrām porcijām vajadzēs: 400 g zaļo zirnīšu, 100 g saldā krējuma, sāli, cukurs, piparus, 6 g sīpolu, eļļu cepšanai, 5 g ķiploku
Biešu klimpām vajadzēs: 2 lielākus kartupeļus, 50 g marinētu biešu, 4 ēd. k. miltu, 1 olu, sāli, cukuru, piparus
1. Vispirms gatavo zirņu biezeni. Viegli apcep sīpolus un ķiplokus, pieber zirnīšus, pielej nedaudz ūdens, pievieno garšvielas un pāris minūšu pavāra, tad lej klāt saldo krējumu un vēlreiz maigi uzvāra.
2. Visu sablenderē un lej uz šķīvja.
3. Gatavo klimpas. Novāra un sarīvē uz smalkās rīves. Bietes sablenderē. Sastāvdaļas - bietes, kartupeļus, miltus, olu un garšvielas - sajauc kopā un veido mazas klimpas.
4. Kad katliņā sāk vārīties ūdens, tās liek iekšā. Kad klimpas uzpeld, tās ņem ārā un liek uz sagatavotā zirņu biezeņa.

Mazās picas

Desmit ciemos ataicinātu bērnu draugu pacienāšanai vajadzēs: Mīklai: 500 g miltu, 250 g ūdens, 20 g eļļas, sāli, 50 g cukura, 10 g rauga. Uz picas virsū likšanai: 250 g tomātu mērces, 200 g siera, 50 g bekona, 40 g sīpolu, zaļumus, 20 g burkānu, 80 g ķirštomātu, 5 g balzametiķa mērces
1. Mīklas sastāvdaļas sajauc kopā un ļauj uzrūgt, tad izrullē plānā kārtiņā un ar krūzi izspiež apaļas ripiņas.
2. Tās apsmērē ar tomātu mērci, pārber ar sieru un virsū liek visu, ko sirds vēlas. Pieaugušajiem tikai jāizseko, lai sastāvdaļas savā starpā «nestrīdas».
3. Liek karstā cepeškrāsnī 200 grādos uz 5 min.

Krāsnī cepts kartupelis ar rozmarīnu un krāsnī cep

Četrām porcijām vajadzēs: 4 vidēji lielus kartupeļus, rozmarīnu, eļļu, sāli, piparus
1. Kartupeļus sagriež plānās šķēlītēs, bet ne līdz galam, lai šķēlītes neatdalās cita no citas.
2. Starp tām iesmērē eļļu un liek rozmarīna lapiņas, pārkaisa ar garšvielām un cep krāsnī 180˚C 15 min.

Četrām porcijām vajadzēs: 4 olas, 8 bekona šķēles, 8 baltmaizes šķēles, sāli, piparus
1. Karstumizturīgā traukā ieklāj baltmaizes šķēles, gar malām izliek bekona šķēles un iesit iekšā olas, pārkaisa ar sāli un pipariem. Liek cepeškrāsnī 180˚C 18 min.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?