Latviešiem līdzīgi ir ar jāņusieru. Atzīstieties, cik daudziem no jums sakārojas ķimeņu siera martā vai novembrī? Bet Jāņos garšo!
Ja sieru gribat siet paši, nevis pirkt, pamēģiniet kādu no šīm receptēm. To autori ir trīs dažādu paaudžu un siešanas veida lietpratēji.
Madonas puses Barkavas pagasta zemnieka Māra Tropa (47) sieto sieru viņa māsīca keramiķe Līga Skariņa man slavēja jau sen. Vēl ziemā, kad sniegs bija. Māris sienot garšīgāko sieru, kādu Līga jebkad ēdusi.
Jautāt recepti Lilitai Mežiniecei no Aglonas ieteica Siera kluba vadītāja Vanda Davidanova. Ligita sieru sien kopā ar mazdēlu Jāni (22). Abiem ir pavāra diploms un govju ganāmpulks. Lilita visbiežāk sien «ātro sieru». Receptei ar biezpiena vārīšanu neesot laika - ģimenei vēl jāapsaimnieko arī viesu māja.
Trešā recepte nāk no kolēģes Dienas Biznesa žurnālistes Andas Aseres (23), kurai ēst gatavošana ir brīvā laika aizraušanās. Bērnībā Andai paticis knakstīties gar vecmāmiņas sieto sieru, kad tas vēl bija pavisam silts un ķepīgs. Tagad viņa sien sieru pati.