Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Interneta veikals nedēļas laikā?

«Kādēļ man maksāt komisijas maksu par mana produkta tirdzniecību vai pirkt dārgu baneri, ja es par šo naudu varu izveidot pati savu interneta veikalu?» - šādas pārdomas mācību gada sākumā mocīja Ingu Mundu*, angļu valodas pasniedzēju, valodu mācību uzņēmuma Password X īpašnieci un valodas apguves lomu spēļu autori no Jelgavas.

Komisijas veikals skolotājiem

Galva nebija ilgi jālauza, un sadarbībā ar uzņēmumu, kas tikko jau bija izveidojis Ingas valodu skolas mājaslapas jauno versiju, operatīvi tapa arī interneta komisijas veikals tirdzniecībai ar valodu mācību materiāliem, kas paredzēti angļu valodas skolotājiem visā pasaulē. «Vairākus šādus veikalus atradu ārzemēs un izdomāju - kādēļ gan man pašai tādu neuztaisīt!» par savas idejas realizāciju stāsta uzņēmēja. Mājaslapa sāks darboties pirmdien, un pagaidām tajā būs nopērkami Ingas pašas izstrādātie mācību materiāli, tomēr viņa cer, ka ar laiku pievienosies arī citi autori ar saviem darbiem: «Pēc angļu valodas gramatikas materiāliem ir liels pieprasījums.» Turklāt ieguldījumi neesot lieli, jo lapa veidota uz gatava Joomla šablona bāzes, vienīgās modifikācijas veiktas tāpēc, ka atšķirībā no klasiskā interneta veikala šeit pārdevēju būs vairāk nekā viens.

Par lapas popularitāti gādās gan tās pareiza pielāgošana tīmekļa meklētāju vajadzībām, ko tautā sauc par SEO, gan arī tiešā reklāma, ar ko nodarbosies Inga pati, izmantojot savus kontaktus izglītības iestādēs Latvijā un ārzemēs.

Raksta tapšanas brīdī jaunā veikala adresē vēl gozējās daudzsološais uzraksts «Coming Soon», tomēr uzņēmēja solās, ka līdz nākamās nedēļas sākumam visam jābūt gatavam. Paralēli Inga sapratusi, ka ar esošajiem resursiem jauno mācību gadu nepievārēs, tādēļ aicina savai komandai pievienoties angļu un krievu valodas pasniedzējus.

Bezgalīgais mājaslapas stāsts

Nedaudz grūtāk ar ēdienu tirdzniecības ieviešanu internetā sokas taizemiešu restorāna Kotai īpašniekam Gintam Zīvertam. «Īstenībā mājaslapai bija jau jābūt gatavai līdz ar restorāna atvēršanu maijā. Tomēr dzīve ieviesa korekcijas, nācās nomainīt izstrādātāju, un tagad jau mēnesi viss atkal top no nulles.» Gints neizmantos risinājumus, kas pieejami gatavi, mājaslapa tiek izstrādāta īpaši viņa uzņēmumam - tas galvenokārt tiek darīts drošības pasākumu dēļ. Lapa piedāvās pasūtīt ēdienu piegādi uz mājām un arī apmaksāt to, tādēļ drošībai jābūt visaugstākajā līmenī, stāsta uzņēmējs. «Es ceru, ka dažu nedēļu laikā viss atrisināsies un lapa būs gaisā,» atklāj restorāna īpašnieks, ne bez lepnuma atzīstot, ka lapas dizaina autors esot viņš pats. «Man patiesībā ir laba pieredze mājaslapu dizaina veidošanā, vienu brīdi pat pelnīju ar to iztiku.» Gints arī uzsver, ka termiņu kavēšana nav tik traģiska, jo uzņēmums ir ļoti labi pārstāvēts sociālajos tīklos un ar klientiem elektroniski komunicē tur.

Pieci sekotāji

Mazgāšanas uzņēmuma tutinelli vienīgā pārstāvniecība ciparu pasaulē ir lapa draugiem.lv/tutinelli, kur tai ir tikai pieci sekotāji. Uzņēmējs Sandis Tutins atzīst, ka ar reklāmu galīgi nevedas - arī no pusotru mēnesi ilgušās radio kampaņas jēgas neesot bijis nekādas. «Viena firma man piedāvā izveidot uzņēmuma mājaslapu par Ls 40 gada abonēšanas maksu. Parunāšos ar tiem puišiem, varbūt tas ko līdzēs, sola, ka tad informācija par manu uzņēmumu parādīsies pirmajās vietās, ja kāds ierakstīs meklētājā kaut ko par mazgāšanas pakalpojumiem Rēzeknē,» Sandis teic.

Lēts un efektīvs risinājums

Romāns Ruzins sava uzņēmuma mājaslapu eritenis.lv ir veidojis pats. Tas nav funkcionāls interneta veikals, tirdzniecība vairāk notiek sludinājumu portālā ss.lv. Dažiem no viņa firmas izvietotajiem sludinājumiem ir pat 4000 skatījumu, bet no katra sludinājuma ved saite uz firmas mājaslapu. Sociālajos tīklos firma eritenis.lv nav pārlieku aktīva, un īpašnieks to skaidro ar resursu trūkumu: «Kvalitatīva komunikācija paņem daudz laika, savukārt nemitīgs spams un reklāma drīzāk atgrūž nekā nes labumu. Šajā gadījumā mana reklāma atrodas tieši tur, kur dodas cilvēki, lai iegādātos elektrisko velosipēdu, - ss.lv elektrisko velosipēdu sadaļā.»

Atpazīstamība ir svarīga

Savukārt Evas Narunovskas stāsts ir līdzīgs skumjajai atziņai par kurpnieku un kurpēm. Kaut arī ikdiena paiet, izstrādājot web bāzētus biznesa vadības risinājumus, uzņēmējai nekādi nesanāk laika pieķerties firmas mājaslapas itsapiens.eu jaunās versijas ieviešanai. «Šobrīd firma ir specializējusies uz vienu nišas produktu - CRM/ERP risinājumiem -, savukārt mājaslapa ir vēl no tiem laikiem, kad programmējām visu, ko vien vajadzēja. Protams, arī tagad esam elastīgi savā piedāvājumā, tomēr jaunajā lapas versijā gribam uzsvērt, ka esam nišas profesionāļi.» Eva stāsta, ka lapas atrodamību ļoti ietekmējušas publikācijas laikrakstā Diena: «Vienā brīdī apmeklētāji sāka gāzties kā no pārpilnības raga.»

* Šonedēļ Diena.lv no visām piecām nominācijām visvairāk balsu nominācijā Perspektīvākais starts

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Ko šonedēļ dara pārējie projekta dalībnieki

Mazgāšanas uzņēmums tutinelli
(Šonedēļ Diena.lv no visām piecām nominācijām visvairāk balsu nominācijā Enerģiskākais starts)
Sanda Tutina mazgāšanas bizness ir mazliet aktivizējies - veikali ir atsākuši pasūtīt fasādes mazgāšanas un telpu tīrīšanas darbus. Tiesa gan - nesnauž arī uzņēmuma konkurenti.

Taizemiešu restorāna veidotājs SIA Rojāls
(Šonedēļ Diena.lv no visām piecām nominācijām visvairāk balsu nominācijā Enerģiskākais starts)
Gints Zīverts turpina priecēt sava restorāna apmeklētājus ar asiem, karstiem un gardiem ēdieniem, bet pats klusībā gaida, kad beidzot būs gatava jaunā kotai.lv mājaslapa. Jā, ar ISIC karti pie viņa var paēst ar 20% atlaidi.

Uzņēmumu vadības sistēmu izstrādātājs IT Sapiens
(Šonedēļ Diena.lv no visām piecām nominācijām visvairāk balsu nominācijā Perspektīvākais starts)
Programmētāji Evas Narunovskas uzņēmumā joprojām ir pieprasīti. Ja tev patīk PHP un tu laimē ģībsti, izdzirdot burtu savienojumu SQL, pievienojies Evas komandai un baudi labu samaksu par garīgā darba augļiem.

Elektrisko velosipēdu tirgotājs eRitenis.lv
(Šonedēļ Diena.lv no visām piecām nominācijām visvairāk balsu nominācijā Perspektīvākais starts)
Sinoptiķi sola, ka šī ziema būs auksta un sniegota. Tādēļ Romāns Ruzins nolēmis pamēģināt tirgot sniega pūtējus. Un, āreče! - pirmais eksemplārs jau pārdots.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Divi no vienas cepešpannas

Šoreiz abās receptēs izmantots pavisam neliels sviesta ķirbītis Butternut – jā, tas, kurš izskatās pēc bumbiera, kuram ir blīvs mīkstums skaisti dzeltenā krāsā un maz sēklu. No cepeškrāsnī cepta...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?