Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Izlīdzina konkurētspēju

Entuziasma pilni par nupat panākto vienošanos ar Itālijas uzņēmumu Aprilia Racing ir Latvijas motobraucēji brāļi Jānis un Einārs Vinteri. Sportisti plāno atgriezties Dakaras rallijā jau 2012. gada janvārī. Lai atgriežoties rezultāti būtu vēl sekmīgāki nekā iepriekš, atrasti jauni sadarbības partneri - KTM rūpnīcās ražotos motociklus Jāņa Vintera motokomandas dalībnieki nomainīs pret Aprilia Racing rūpnīcās modelētajiem, kas dod pamatu cerēt pat uz godalgotām vietām Dakar 2012 kopvērtējumā.

KTM motociklu ražotāji vispirms domāja par Dakaras rallija līderu Marka Komas un Sirila Deprē atbalstīšanu, un Latvijas motobraucējiem nācās samierināties ar mazāk konkurētspējīgas tehnikas izmantošanu. «Jānis [Vinters] piedalījās testa braucienos ar Marka Komas motociklu un ar citu, kas pēc tehniskajiem parametriem vairāk līdzinās motociklam, ar kuru Jānis startēja Dakarā. Uz 30 kilometriem laika starpība bija pusotra līdz divas minūtes par labu Komas braucamajam. Paši paskaitiet, cik liela ir šī starpība vairākus tūkstošus kilometrus garā distancē,» uz salīdzinoši vājo brāļiem Vinteriem pieejamo motociklu konkurētspēju norādīja Jāņa Vintera motokomandas menedžeris Jānis Gaigals.

Panāktā vienošanās ar Aprilia Racing ir plats solis pretī augstvērtīgākiem rezultātiem. No KTM varēja iegādāties tikai to, kas ir pieejams, bet pie Aprilia Racing Latvijas sportisti var pasūtīt visu, ko vien vēlas. Pat vairāk - viņi paši ir topošā modeļa līdzautori, izvirza prioritātes motocikla pilnveidošanā. Turklāt tagad motociklu ražotāji sacensībās brāļiem Vinteriem nodrošinās arī tehnisko direktoru un divus augsti kvalificētus speciālistus. Latvijas motobraucējiem Dakaras rallijā nebūs pašiem jālabo motocikli, un visu uzmanību varēs veltīt tikai braukšanai.

Pieredzes bagātākais Jānis Vinters par iespēju sadarboties ar Aprilia Racing ir sajūsmā. Viņš uzsver, ka tagad ir vismaz tikpat labi nodrošināts ar tehniku kā galvenie pretendenti uz triumfu Dakarā, bet varbūt pat vēl labāk. «Sacīkšu pārcelšanās no Āfrikas uz Dienvidameriku ieviesušas korekcijas tehnikas ierobežojumos. Mēs varējām izvēlēties jebkuru motociklu ražotāju, un, manuprāt, esam izvēlējušies labāko,» teica J. Vinters.

Viņš regulāri kontaktējas ar bijušajiem cīņubiedriem Dakaras rallijā un ir lietas kursā par citu motoražotāju jaunāko modeļu uzlabojumiem un trūkumiem. Dažas no galvenajām Aprilia Racing priekšrocībām salīdzinājumā ar citiem braucamajiem ir jaudīgs dzinējs, mazāks degvielas patēriņš un vieglais braucamā svars. Testējot jauno motociklu prototipus, brāļi Vinteri esot pārsteiguši vairāku trašu īpašniekus - tie neesot zinājuši, ka ar tik smagiem motocikliem iespējams lidot.

Lai arī komanda šobrīd aktīvi gatavojas 2012. gada Dakaras rallijam, pastāv bažas, ka atgriešanās pasaules prestižākajā rallijreidā finansiālu problēmu dēļ būs jāatliek uz vēl vienu gadu. Komandas budžets vēl nav pietiekami liels, taču Gaigals uz to skatās optimistiski. «Sponsoru piesaiste ir smags darbs, bet interese ir - turpinām sarunas.» Ir mērķis strādāt, tad jau būs arī atbalstītāji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Dakara

Jānis Vinters
Dzimis: 1971. gada 17. decembrī
Dakaras rallijā: 2004 - izstājās, 2005 - izstājās, 2006 - 10. vieta, 2007 - 6. vieta (uzvarēja divos ātrumposmos)

Einārs Vinters
Dzimis: 1969. gada 7. februārī
Dakaras rallijā: 2007 - 14. vieta, 2009 - 14. vieta

Aprilia Racing
Panākumi motosportā: 2002-2004 piedalījās MotoGP pasaules čempionātā, 1999-2003, 2009 - piedalās pasaules čempionātā superbaikiem, Aprilia Racing komandas braucējs Makss Bjadži 2010. gadā kļuva par pasaules čempionu, 2010. gadā Dakaras rallija kopvērtējumā 3. vieta (Frančisko Kontardo)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevajag ar mani sarunāties!

Dziedātāja Zemfira (48) iestājas pret karu, ironizē par savu ārvalstu aģentes statusu, neļaus sevi apklusināt un jau 13. oktobrī atkal uzstāsies Rīgā.

Starp populistiem un politikas "sanitāro kordonu"

Vēlēšanu gads Lietuvā sasniedzis kulmināciju – šīs nedēļas nogalē kaimiņvalsts pilsoņi jau trešo reizi šajā gadā tika aicināti uz vēlēšanām. Maijā tika vēlēts prezidents, šo amatu saglabājot līdzši...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?