Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Trešdiena, 9. oktobris
Helga, Elga, Elgars

Jestrs vingrinājums teātra senioriem

Linda Liepiņa

Pirms astoņiem gadiem aktrise Baiba Indriksone teicās uz skatuves izejam pēdējo reizi. Māņi un maldi! «Man dzīve piešķir brīnišķīgas iespējas!» viņa saka. Cits pēc cita nākot interesanti piedāvājumi. Lai atceramies, kā aktieri seniori ar prieku apguva datoru, tā iedrošinot daudzus pensionārus sākt «sērfot tīklos». Neparasts un trauksmains bija filmas Džimlai rūdi rallalā! uzņemšanas laiks. Pērnā vasara - Olgas Dreģes jubilejas koncertturneja. Bet tagad režisors Kārlis Auškāps kopā ar Dailes teātra senioriem iestudējis izrādi Ērtas dzīvošanas mirklīši pēc Ērika Hānberga darbu motīviem. Pie skatītājiem tā ceļu sāks rīt, 10. decembrī, Dailes teātra Mazajā zālē.

Iestudējumam dots žanra apzīmējums Septiņi omulīgi vingrinājumi 1 daļā. B. Indriksone šajā izrādē uzaicināta kā viesaktrise, par ko neviltoti priecājas. «Ir jau tā neparastāk, ka tagad jāstūrē savam teātrim garām. Es jau vēl joprojām pati braucu ar auto,» viņa smejas. «Tas ir brīnišķīgi, ka vēl esmu kādam vajadzīga. Ar prieku no rīta ceļos augšā, lai brauktu uz darbu, lai satiktu savējos.» Decembris aktrisei nozīmīgs ar to, ka 1951. gada 1. decembrī viņa pirmo reizi kāpa uz skatuves - Nacionālajā teātrī, izrādē Mēnesis uz laukiem. «Pirms 64 gadiem! Man vēl ir Veras Baļunas apsveikums ar vārdiem, lai esmu uzticīga mākslai. Esmu noturējusies! Man jau raksturs tāds, ka uz visu skatos pozitīvi un dzīvoju ar prieku.» B. Indriksone palielās, ka šobrīd viņa spēlē uz trijām skatuvēm: Operā Džakomo Pučīni Vīlās, Nacionālajā teātrī izrādē Pulkstenis ar dzeguzi un tagad - Dailē.

Izrāde Ērtas dzīvošanas mirklīši ir kā turpinājums iestudējumam Pirmā grēka līcis. B. Indriksone darbojas Veltas Vecumnieces vietā, kurai mazliet pieklibo veselība, un ir pārī ar Gunāru Placēnu. Kolorītie sirmgalvji - izrādes varoņi - satiekas Ozolgales pansionātā, kur katram ir savs kaktiņš, savs stūrītis, bezmaksas «vaifais», radio un televizors. Un viss notiek kolektīvi. Viņiem ir obligātās možuma pusstundas un relaksācijas mūzikas nodarbības. Viņiem ir noteikumi un instrukcijas, rokdarbu un tehnisko interešu nodarbības. Nedrīkst nolaist rumpi un zaudēt optimismu! Turklāt vēl sociālās aprūpes centra sabiedriskās dzīves enerģiskajai vadītājai Spulgai (ko spēlē Olga Dreģe) ir dzimšanas diena un tiek gatavots pārsteigums - īsts teātra uzvedums. «Mums iet jautri, improvizējam,» izrādes tapšanu komentē B. Indriksone un uzteic režisoru Kārli Auškāpu par iecietību un sapratni. Izrādē lomās darbojas arī Ilze Vazdika, Lidija Pupure, Pēteris Liepiņš, Aivars Siliņš, Juris Strenga, Āris Rozentāls. Iestudējuma scenogrāfs - Kristaps Skulte, kostīmu konsultante - Ivonna Straume, mūzikas režisors - Juris Vaivods, videomākslinieks - Māris Jenzens, gaismu mākslinieks - Harijs Zālītis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?