Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Jūrmalas lāsts

Nudien, tai Jūrmalai taču ir uzlikts lāsts,- tā jau aizvakar vakarā, kad publiski izskanēja neoficiāla informācija par Jūrmalas domes priekšsēdētāja Raimonda Munkevica (Jūrmala - mūsu mājas) aizturēšanu, droši vien nopūtās dažs labs māņticīgāks pilsonis.

Taisnība māņticīgajiem pilsoņiem ir tikai daļēji. Pludmaļu un Jaunā viļņa galvaspilsētai ar domes priekšsēdētājiem patiešām neveicas. Bijušais mērs Juris Hlevickis izcieš cietumsodu tā dēvētajā Jūrmalgeitas lietā. Citu bijušo mēru - Ģirtu Trenci Rīgas apgabaltiesa tikai pirms divām nedēļām atzina par vainīgu dienesta stāvokļa ļaunprātīgā izmantošanā. Tagad Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ir aizturējis R. Munkevicu, kurš ar kukuļdošanas palīdzību mēģinājis panākt sev labvēlīgu rezultātu Jūrmalas domes opozīcijas ierosinātajā balsojumā par mēra atstādināšanu.

Tomēr pār Jūrmalas domi gulstošajam lāstam noteikti nav nekāda sakara ar okultismu. Neba nu kāds dēmonisku kultu piekopējs, durot novārdotas adatas Jūrmalas ģerbonī rotājošajā kaijā, ir panācis, ka kūrortpilsētas domes priekšsēdētāji sēžas uz apsūdzēto sola. Jūrmalas lāsts ir tas, ka šai pilsētā saduras daudzu naudīgu ļaužu intereses - šie cilvēki vēlas kontrolēt domes vadību, lai panāktu sev labvēlīgus lēmumus. Par būvatļaujām, par tiesībām saimniekot potenciāli ienesīgos uzņēmumos, par tiesībām izcirst kokus... Jūrmalas lāsts ir tas, ka mācību no Jūrmalgeitas skandāla tā pa īstam nebija guvis ne R. Munkevics, viņa domubiedri un ietekmes tīkotāji, ne arī pilsētas iedzīvotāji. Jau pērn, kad jūrmalnieki pašvaldību vēlēšanās lēma uzticēt R. Munkevicam mandātu, kas viņam deva tiesības pretendēt uz mēra amatu, bija zināms, ka šī cilvēka reputācija ir visnotaļ apšaubāma. Tomēr Jūrmalas iedzīvotājus tas neatturēja - R. Munkevica vadītā Jūrmala - mūsu mājas uzvarēja 2009. gada pašvaldību vēlēšanās.

Starp citu, 2006. gada Saeimas vēlēšanas apliecināja, ka arī Latvijas vēlētāji neko nebija mācījušies no Jūrmalgeitas - TP un LPP, kuru līderi līdzdarbojās lielāko kretīnu meklēšanas telefonsarunās, guva ievērojamu vēlētāju atbalstu. Tagad LPP un TP vienojas kopīgā dziesmā ar kustību Par labu Latviju!, kuras atbalstītāju vidū grozījās arī R. Munkevics. Varbūt viņa aizturēšana kalpos par mācību, ka tie, kas ieraduši lietas kārtot Jūrmalgeitas stilā, šos ieradumus neatmet arī tad, ja sakās esam par labu Latviju? Kaut vai tāpēc, lai pēc gada nebūtu jāspriež, ka Jūrmalas lāsts nu ir ķēris visu Latviju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?