Atbild Biruta. 600ml kečupa pagatavošanai vajadzēs 1 krustnagliņu,1 lauru lapu, 1/2 tējk. malta koreandra, 1/2 tējk.malta kanēļa, 250ml ābolu vai baltvīna etiķa, 8 ēd.k. cukura (ieteicams brūnais), 1,5 kg sagrieztu tomātu, kuriem izņemtas sēklas (sver, kad sēklas izņemtas), 1/2 tējk. jūras sāls, 1/2 tējk. sinepju pulvera (ieteicams angļu Coleman's), 1 ķiploka daiviņu, saspiestu, 1 ēd.k. tomātu pastas/biezeņa.
Smagā katlā uzvāra etiķi un cukuru un samazina liesmu. Pievieno tomātus un pārējos produktus un uzvāra, nepārtraukti maisot, lai nepiedeg. Samazina liesmu un vāra 40 minūšu, pa laikam apmaisot. Ļoti jāuzmana, lai virums nepiedeg. Izņem krustnagliņu un lauru lapu un masu samaļ blenderī. Izspiež caur sietu. Ja liekas, ka kečups ļoti šķidrs, virumu var likt atpakaļ katlā un neaizvākojot vārīt 15 - 20 minūtes, kamēr tas kļūst biezāks. Uzmanīt, lai nepiedeg! Ja kečupu vēlas asāku, pievieno pustējkaroti vai pēc garšas sarkano piparu skaidiņas.