Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Katja traucās palīgā

«Es iebridu ezerā līdz pleciem, skatos, mazulis peras, seja jau ūdenī, rociņas savilktas dūrēs. Paņēmu aiz drēbēm un izvilku krastā,» Katja ir sakautrējusies no pievērstās uzmanības un par notikušo stāsta nedaudz juceklīgi. Daugavpils policijas darbinieki ir pārliecināti - ja vienpadsmitgadīgā meitene nebūtu pamanījusi Stropu ezera ūdenī slīkstošo mazuli, pagājušās nedēļas nogales traģiskā ūdensnelaimju statistika būtu papildinājusies ar vēl vienu upuri.

Daugavpils 10. vidusskolas 5. klases skolniece Jekaterina Keirāne ne tikai izglāba no dzelmes trīsgadīgo Lauru, bet arī uzreiz centās sniegt viņai pirmo palīdzību, kamēr pieaugušie apjukumā stāvēja apkārt. «Tāda viņa man ir - vienmēr skries palīgā, ja kādam grūti,» ar meitu lepojas mamma Olga Keirāne.

Pati elpina

Pagājušajā piektdienā Katja, viņas māsīca, trīs gadus jaunākais brālītis Arturs, mamma un vecmāmiņa bija devušies atpūsties uz Stropu ezera aprīkoto pludmali Vilnis. Kamēr mamma pieskatījusi brālīti, kas tikai šogad iemācījies peldēt, Katja, kura jau agrāk bija apguvusi peldēšanas prasmi, devusies ūdenī, lai apmestu loku un atgrieztos krastā. Tur arī viņa pamanījusi trīsgadīgo Lauru, kas bija sarijusies ūdeni un jau gandrīz neelpoja. Turpat blakus ūdenī peldējusi peldvestīte, kas acīmredzot bijusi uzvilkta bērnam, taču mazā laikam to bija pati atpogājusi, bridusi dziļāk ūdenī un sākusi slīkt.

«Sākumā domāju, ka viņa tikai spēlējas, bet tad paskatījos, ka nav labi, paņēmu aiz drēbēm un izvilku krastā, noliku smiltīs tā, lai no mutītes iztecētu ūdens. Tad sāku spiest uz vēderiņu un cilāt rokas,» stāsta Katja. Mākslīgo elpināšanu viņa bija redzējusi televīzijā un grāmatās, paklusām to izmēģinājusi uz mazo brāli. Tagad pirmoreiz nācies to darīt dzīvē. Katja atzīstas, ka bail neesot bijis. Tad pieskrējušas pieaugušās tantes, sākušas kliegt, paķērušas bērnu uz rokām un ienesušas kafejnīcā, kur tajā laikā bijusi iegriezusies Lauras mamma, atstājot bērnu ūdens malā vienu. Tad arī laikam izsaukuši ātro palīdzību, kas bērnu aizvedusi uz slimnīcu. Katja nosaukusi dakteriem savu vārdu un uzvārdu un devusies projām.

Mammai pastāsta pēc tam

Katjas mamma stāsta, ka Stropu ezera pludmale esot gara un stāva, ūdens diezgan strauji pārejot dziļumā, tāpēc viņa pati vienmēr rūpīgi pieskatot, lai bērni neiet dziļi. «Katja mani pat nepasauca palīgā. Tikai tad, kad jau pieaugušie bija bērnu paņēmuši, meita atnāca pie manis un saka, mamma, es bērnu no ūdens izvilku. Es biju šokā!» Izglābtās Lauras māte, sazvanīta pa telefonu, lūdz tikai vienu - neminēt viņas vārdu un uzvārdu. Bērns jūtoties labi, viņa esot pateicīga glābējai, kuras vārdu un uzvārdu uzzināja tikai no Dienas.

Dieva dāvana

Keirānu ģimenē aug divi bērni - Katja un Arturs. Firma, kur strādājusi Olga, bankrotējusi, abi ar vīru tālbraucēju šoferi nolēmuši, ka mamma tikai audzinās bērnus. Katja labi mācoties, mīļākie priekšmeti ir matemātika un darbmācība, apgūstot klavierspēli, taču vairāk par visu viņai patīkot dzīvnieki. Mājās esot jau divi kaķi.

«Katja pēc rakstura nav kareivīga, drīzāk labsirdīga un draudzīga, viņa vienmēr aizstāv tos, kam grūti. Skolā man stāstīja, ka viņa aizstāvējusi meiteni, kuru zēni sporta stundās ķircinājuši. Kad ierauga uz ielas ubagu, kas lūdz žēlastības dāvanu, skrien pie manis, lai iedotu santīmus,» saka Olga. Viņa atklāj, ka pēc pirmās neveik-smīgās grūtniecības piecpadsmit gadus pūlējusies tikt pie bērniņa, jau zaudējusi visas cerības, tad pēkšņi kā Dieva dāvana nākusi Katja, pēc pāris gadiem arī Arturs. «Es pēc viņas tik ļoti ilgojos, varbūt tāpēc arī Katju Dievs nolika tur, kur viņa varēja kādam kļūt par eņģeli un izglābt dzīvību.» Savukārt Katja kautrīgi atklāj, ka viņa pati esot redzējusi eņģeli: «Es naktī pamodos un redzēju kādu cilvēku baltās drēbēs, visu mirdzošu, bet viņš pastāvēja istabā un attālinājās uz debesīm. Visa istaba pielija ar gaismu. Tas bija tik brīnišķīgi!»

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?