Ķirši gan patiesībā būtu saucami par augļiem. Ķiršu garšas kvalitāte neatpaliek no to uzturvērtības. Atcerieties, ka ķirši ir jānovāc tikai pilnīgi gatavi un jāapēd pēc iespējas ātrāk. Lai ogas ilgāk saglabātos svaigas, tās ieteicams nemazgātas uzglabāt ledusskapī. _Ladig's Cafe_ šefpavārs Ingmārs Ladigs piedāvā interesantas receptes ar ķiršu līdzdalību tajās.
Ķirši ne tikai strazdiem
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Vasaras ķirši ar ceptu jauno bieti un uzputotu ka
Četrām personām vajadzēs nelielu jauno bieti, 2
tasītes ķiršu bez kauliņiem, 100 g sarkanvīna, 1 ēd. k. medus, 150
g kazas siera, 3 olu dzeltenumus, 3 ēd. k. saldā krējuma, sāli,
piparus, muskatriekstu, svaigus zaļumus
Bieti ietin folijā un
liek cepties cepeškrāsnī 25 minūtes, līdz biete mīksta, atdzesē un
sagriež plānās šķēlītēs. Katliņā lej sarkanvīnu un savāra kopā ar
medu, līdz šķidrums mazinās divas reizes, pievieno ķiršus un
pavāra, līdz veidojas mērces konsistence. Olu dzeltenumus saputo,
pievieno uzvārītu saldo krējumu ar garšvielām, kazas sieru. Visu
saputo mikserī un liek ledusskapī, lai kazas siers atdzistu un
sabiezētu.
Uz šķīvja kārto zaļumus, tad bietes, kazas sieru.
Pārlej ar ķiršu mērci un uzkaisa nedaudz svaigi maltus piparus.
Mannā biezputra ar vistas austeri ķiršu mērcē
Četrām personām vajadzēs
4 vistas krūtiņas
ar spārniņa daļu,
sāli, piparus, maltu papriku, 2 krūzītes
ķiršu bez kauliņiem, 100 g baltvīna, 2 ķiploku daiviņas, 1 ēd.k.
kartupeļu cietes, 4 plānas ingvera šķēlītes, glāzi mannā putraimu,
400 g vistas buljona, 150 g sviesta cepšanai. Vistu krūtiņas saberž
ar garšvielām un liek cepties. Ja iespējams, uz grila. Ja nē, 15
minūtes cepeškrāsnī 180 C. Uzvāra vistas buljonu un iemaisa mannā
putraimus. Savāra un lej formiņā vai traukā
atdzesēties.
Baltvīnu ar ingveru un ķiplokiem novāra. Kad
šķidrums novārījies uz pusi, pievieno ķiršus un pavāra vēl brīdi.
Kad mērce gatava, pievieno aukstā ūdenī iejauktu kartupeļu cieti.
Neļauj mērcei vārīties. Pagaršo un pievieno garšvielas, ja
nepieciešams.
Uz šķīvja liek ķiršus, tad biezputras pamatni,
virsū liek vistas austeri un pāri lej mērci. Pasniedzot dekorē ar
svaigiem zaļumiem.
Ķirši baltās šokolādes krēmā, pasniegti ar vasara
Vajadzēs 2 krūzītes ķiršu (400 g) bez
kauliņiem, 5 olu dzeltenumus, 5 tējk. cukura, 200 g baltās
šokolādes, 100 g saldā krējuma, 2 tasītes aveņu, 4 ēd. k. cukura,
15 g želatīna
Želeja: 4 ēd. k. cukura sajauc ar ūdeni un uzvāra.
Pievieno avenes un iemaisa uzbriedinātu želatīnu. Lej formiņās un
liek ledusskapī, lai sastingst.
Krēms: olu dzeltenumus saberž ar
5 tējk. cukura. Saldo krējumu uzvāra un tajā izkausē balto
šokolādi, iejauc olu dzeltenumos. Deserta formiņās kārto ķiršus un
pārlej ar baltās šokolādes krēmu.
Deserta traukos kārto aveņu
želeju un virsū liek ķiršus baltajā šokolādes krēmā. Pasniegšanai
var izmantot saldos groziņus, kas ēdienam piešķirs apetītlīgu
izskatu.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!