Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 27. decembris
Inita, Elmārs, Helmārs

Klāt jaunie kartupeļi!

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
burciņa
b
mmm, ņjammī

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Vistas karijs ar jaunajiem kartupeļiem

6 personām vajadzēs: 225 g jauno kartupeļu, sagrieztu gabalos, 100 g zaļo pupiņu pākšu, pārgrieztu uz pusēm,
1 ēd. k. augu eļļas, 1 sakapātu ķiploka daiviņu, 1 ēd. k. Taizemes zaļā karija pastas, 400 ml kokosriekstu piena, 2 tējk. Taizemes zivju mērces, 1 tējk. cukura (ja kokosriekstu piens ir salds, cukuru nevajag), 450 g vistas filejas, sagrieztas gabaliņos, 3 platas laima mizas strēmeles, sauju bazilika lapas

Katlā uzvāra ūdeni, ieliek kartupeļus un vāra 5 minūtes. Pievieno pupiņu pākstis un vāra vēl 3 minūtes. Nokāš.
Lielā pannā sakarsē eļļu, pievieno ķiplokus un cep maisot kādu minūti. Pievieno karija pastu un labi samaisa. Pielej kokosriekstu pienu un ļauj uzvārīties.
Iejauc zivju mērci un cukuru, tad filejas gabaliņus. Samazina liesmu, aizvāko un karsē 8 minūtes.
Pievieno kartupeļus un pupiņas un ļauj visam sakarst. Pieliek laima miziņas un visbeidzot baziliku. Pasniedz ar tvaicētiem rīsiem.

Jauno kartupeļu salāti ar dillēm

8 personām vajadzēs: 900 g jauno kartupeļu, 300 ml sausā baltvīna, 3 ēd. k. olīveļļas, sauju jauno sīpolu bez lokiem, plāni sašķēlētus, 6 ēd. k. sakapātu diļļu
Sagriež kartupeļus 1 cm biezās šķēlēs un vāra sālsūdenī 15 minūtes.
Pa to laiku citā katliņā vāra vīnu uz lielas liesmas kādas 10 minūtes, līdz novārījies uz pusi.
Nokāš kartupeļus, liek bļodā un pārlaista ar novārīto vīnu, pārkaisa ar sāli un pipariem pēc garšas un uzmanīgi apjauc, tad pārlaista eļļu, pārkaisa sīpolus un dilles.
Pārmaiņai šiem salātiem var pievienot šķēlēs sagrieztu jūsu iecienītāko desu.

Jaunie kartupeļi ar kazas sieru

4-6 personām vajadzēs: 375 g saldētas kārtainās sviesta mīklas, 300 g mazu jauno kartupeļu, 200 g kazas siera, 1 tējk. kaltēta estragona,1 ēd. k. olīveļļas, sauju pētersīļu, sauju loku
Sasilda krāsni līdz 200 °C. Izveltnē atkausēto mīklu uz pannas un sadursta ar dakšiņu. Sagriež kartupeļus plānās šķēlēs un vāra (vai tvaiko) astoņas minūtes. Nokāš un atdzesē. Sadrupina sieru un uzber uz mīklas. Sakapā pētersīļus un lokus un uzkaisa sieram līdz ar kaltēto estragonu. Pāri liek kartupeļu šķēlītes. Pārkaisa ar sāli un pipariem pēc garšas. Pārlaista eļļu un cep 20 minūtes. Pasniedz siltu vai istabas temperatūrā.
Kazas sieru var aizstāt ar Philadelphia vai maskarpones sieru.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?