Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Korejas garšas

Divas filmas, ko ar Korejas vēstniecības atbalstu šodien laipni un par brīvu piedāvā K.Suns, ievada šīs valsts kultūras dienas. Tās turpināsies rīt ar Kongresa namā izrādīto muzikālo šovu Cooking Nanta - eksotisku Korejas populārās kultūras šķautni.

Korejas kino nav tikai reta puķe, ko oficiālas institūcijas izvelk no skapja, lai propagandētu savas valsts kultūras spektru. Rietumeiropas kinofestivālu lokā korejiešu kinoindustrija un tās pazīstamākie režisori (Kims Ki Duks u. c.) ir lielumi, ar kuriem nopietni rēķinās. Teiksim, pēdējā Kannu kinofestivālā, prestižākajā pasaules filmu skatē, divas no astoņpadsmit konkursa filmām pārstāvēja Koreju. Tas ir iespaidīgi, zinot, ka tikai retā valsts šajā striktajā izlasē tiek pārstāvēta dubultīgi (turklāt viena no Korejas filmām Lī Čan Dona Poēzija/Poetry bija festivāla laureātu vidū).

Filma Māte, kas šodien skatāma Rīgā, Kannās tika demonstrēta pērn, izpelnoties lieliskas preses atsauksmes. Iespējams, filmas režisora Bona Džun Ho spilgtais, provokatīvais un vienlaikus poētiskais stils fanātiskiem kinomīļiem atmiņā ir aizķēries no izaicinošā īsfilmu sakopojuma Tokija!, kas nesen tika izrādīts Rīgas Fantāzijas filmu festivālā. Šis 40 gadu vecais scenārists un režisors ir pasaules nozīmīgāko kinofestivālu iecienīto autoru vidū, viņa meklējumu amplitūda ir plaša, stila izjūta - perfekta. Filma Māte ir stāsts par padzīvojušu sievieti - māti, kurai ir dēls ar attīstības traucējumiem. Brīdī, kad tiek noslepkavota kāda meitene un dēls kļūst par vienīgo aizdomās turēto, sieviete pati nolemj atrast īsto vainīgo. Filmas vērtība ir ne tikai sižeta intriga, kurā var atrast arī detektīva iezīmes, bet gan pārliecinošais, izjustais vēstījums, kādu piedāvā Bons Džun Ho.

Otrs šodienas programmas piedāvājums - filma Pāreja - nevar dižoties ar Eiropas zīmīgākā festivāla dalībnieka statusu, taču Dienvidkoreja tieši šo filmu izvirzīja kā pretendentu uz ASV Kinoakadēmijas Oskara nomināciju (filma gan netika nominēta). Pāreja satricina kā dramatiska mazā cilvēka pieredze, kurā reflektējas arī Korejas politiskās reālijas, - stāsts par kādu vīru no Ziemeļkorejas, kurš dodas meklēt savai slimajai sievai zāles un kā nelegāls bēglis nokļūst Dienvidkorejā. Kaut divas filmas nav daudz, lai rastos priekšstats par dinamisko, daudzveidīgo Korejas kinokultūru, šis duets ir pietiekami spēcīgs, lai tiktu uzšķilta intereses dzirksts. (Plašāka kultūras programma tiek solīta 2011. gadā.)

9. jūnijā Kongresu namā skatāmais šovs Cooking Nanta lepojas ar slavinošām ārzemju preses atsauksmēm un godu būt pirmajam Āzijas šovam, kas izrādīts uz Brodvejas skatuves Ņujorkā. Šovs rādīts 37 valstīs, to noskatījušies vairāk nekā pieci miljoni cilvēku. Iestudējums apvieno akrobātiku, komēdiju un kulināriju vai vismaz virtuves instrumentus, ko korejiešu mākslinieki izmanto kā mūzikas instrumentus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Korejas kultūras dienas

Filmas. K.Sunī 8.VI plkst. 19 - Māte, plkst. 21 - Pāreja
Šovs Cooking Nanta
Rīgas Kongresu namā 9.VI plkst. 19
Biļetes Biļešu servisa tīklā

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?