Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Lidojums uz iedomu spārniem

Jaunajā albumā Lidojums, kas rīt nonāks mūzikas veikalu plauktos, apkopotas desmit dziesmas, kas tapušas pusotra gada laikā. Grupas Iedomu spārni soliste Ieva Zēģele stāsta, ka dziesmu autori ir visi grupas dalībnieki: ģitārists Jānis Dreiškins, basists Viesturs Butāns, sitaminstrumentālists Jānis Kuršs un viņa pati. Stilistiski albumu varot pieskaitīt poproka stilam - atšķirībā no iepriekšējā albuma, kas bijis visai pasmags roks.

Sākotnējā iecere bijusi, ka Lidojums būs jautrs, dzīvespriecīgs un enerģisks, beigu beigās albums iznācis pavisam citāds - mierīgs, sapņains un pārdomu pilns. Savukārt albuma nosaukumā ietverti vairāki vēstījumi: tituldziesmā Lidojums tiek runāts par mīlestības lidojumu un par to, kā mīlestība cilvēku ceļ spārnos. Pārējās dziesmās tiek aicināts drusku piezemēties un atgriezties reālajā dzīvē.

Vai arī Ievai un viņas kolēģiem nācies ļauties mīlestības lidojumam? Dziedātāja smejas - tā kā skolas gadi jau sen aiz muguras, šķiet, visiem četriem esot nācies kaut ko tādu izbaudīt, ieliekot mūzikā arī savas emocijas. «Citādi jau nevarētu par to dziedāt...» viņa secina.

Jauniznākušais albums esot atskaite par padarīto un arī mūziķu ļaušanās draugu, paziņu un fanu spiedienam. «Iepriekšējais albums iznāca pasen, un visi mūs vienā laidā bombardēja ar jautājumu, kad taps kaut kas jauns. Tad nu sapratām, ka idejas jāapvieno un jāķeras pie darba. Ja jau cilvēki prasa, tātad viņiem tas ir nepieciešams,» spriež dziedātāja. Viņa arī neslēpj - šajos laikos atrast naudu albuma izdošanai nav viegli. Ar līdzekļu meklēšanu mūziķi nodarbojušies teju kopš 2003.gada, kad iznāca iepriekšējais albums. «Diez cik cerīgi tas neizklausās, bet beigu beigās savācām!» Ieva nopriecājas. Mūziķiem tomēr gribējies albumu izdot taustāmā formātā, nevis tikai piedāvājot dziesmas lejupielādēšanai internetā: «Šis tomēr ir projekts, kas noslēdz konkrētu periodu mūsu muzikālajā dzīvē.»

Starp citu, jaunajā albumā dzirdama ne tikai Ievas, bet arī Ivo Fomina balss - abi sadziedājušies dziesmā Viss vienmēr būs tāpat. «Sākumā to ierakstīju viena pati, bet izdevēju pārstāvis Guntars Račs pēc noklausīšanās teica, ka vajadzētu nedaudz pamainīt tekstu un iedziedāt šo dziesmu duetā.» Ievai šī ideja iepatikusies, un viņa vērsusies pie Ivo Fomina, kurš interesantajam sadarbības projektam labprāt piekritis, jo arī viņam gribējies pamēģināt kaut ko jaunu. Dziesma jau dzirdama radiostacijās.

Ja Ievai jautātu, kam adresēts Lidojums, viņa pārliecinoši atbildētu - visiem, kam patīk tas, ko dara Iedomu spārni: «Klausītāju vecumam nav nozīmes. Ja šī mūzika viņus uzrunā, tātad tā ir domāta tieši viņiem!» Ja viss izdosies, kā ieplānots, grupa dosies nelielā Latvijas koncertturnejā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?