Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Madrides laukumu šarms

Jūsu rīcībā ir 48 stundas, kuras pavadīt Spānijas galvaspilsētā Madridē? Ideāla vieta klejošanai, jo šajā pilsētā dzīve risinās ārā, un pavasarī tā ir pievilcīgāka nekā citā gadalaikā. Reuters vietējie korespondenti iepazīstinās jūs ar Spānijas galvaspilsētu, kura ir bagāta ar lielisku arhitektūru un plašām kultūras iespējām.

Piektdiena

18.00 Pēc ceļasomu izkravāšanas dodieties uz vienu no interesantākajiem Madrides rajoniem - Chueca. Tas ir geju kvartāls, kas no pelēcīgas un bīstamas vietas kļuvis par vienu no modernākajiem rajoniem Spānijā. Apstājieties galvenajā laukumā un izbaudiet Chueca kosmopolītisko un ekstravaganto atmosfēru.

Neliela gājiena attālumā jūs atradīsiet vairākus modīgākos Madrides veikalus, kas atrodas trokšņainajā Fuencarral ielā. Ja vēlaties nobaudīt kafiju, Cafe Comercial noteikti ir labākā vieta, kur to darīt. 1887. gadā atklātā kafejnīca kādreiz bija vieta, kur regulāri satikās rakstnieki un domātāji.

20.30 Dodieties vēlā pastaigā pa Malasana rajonu, kas pagājušā gadsimta 80. gados bija dažādu subkultūru kustības La Movida Madrilena epicentrs.

Pavakariņojiet Vidusjūras virtuves restorānā Nina, kas iekārtots minimālisma stilā. Nogaršojiet slaveno grilēto pīļu aknu pastēti.

22.30 Madride ir slavena ar kūsājošu naktsdzīvi. Ja pirms atgriešanās viesnīcā vēlaties iztrakoties, iegriezieties alternatīvās kultūras krogā Via Lactea vai arī ejiet uz naktsklubu Pacha, bet nepalieciet tur pārāk ilgi, jo rīt vēl daudz kas jāapskata.

Sestdiena

9.00 Pamielojieties ar lieliskām brokastīm kafejnīcā San Gines un pamēģiniet slaveno Chocolate con churros - spāņu virtuļus, kas pārlieti ar karstu šokolādi. 1808. gadā šeit satikās spāņu virsnieki, lai plānotu sazvērestību pret Napoleona karavīru okupāciju.

10.00 Pienācis laiks ievērojamāko vietu apskatei. Madride ir piemērota kājāmgājējiem, tādēļ dodieties pastaigā pa pilsētas vecāko rajonu, kas plašāk zināms ar nosaukumu Hābsburgu Madride.

Sāciet ar Plaza de Oriente jeb Austrumu laukumu, kas atrodas blakus karaļa pilij. Sākotnēji tas bijis musulmaņu cietoksnis. Par pili, kādu mēs to zinām šodien, tas kļuva XVIII gadsimtā.

Madrides katedrāle atrodas tieši blakus pilij. Tās celtniecība sākās 1879. gadā, bet netika pabeigta līdz 1992. gadam. No šejienes jūs varat redzēt vienreizēju Madrides ainavu.

12.30 Tālāk dodieties uz Plaza de la Villa (Pilsētas laukums). Mājīgajā laukumā atrodas Madrides mērija, kura iekārtojusies baroka stila ēkā, kas celta 1696. gadā. No šejienes jūs viegli varat nokļūt Madrides populārākajā un gleznainākajā skvērā Plaza Mayor. Tā centrā aplūkojama statuja, kas veltīta karalim Filipam III, kurš XVII gadsimtā pasūtīja laukuma celtniecību.

13.30 Pāris minūšu gājiena attālumā atrodas laukums Puerta del Sol, kas vienmēr ir ļaužu pilns un tiek uzskatīts par Madrides ģeogrāfisko centru, tādēļ Spānijā visi attālumi tiek mērīti no šejienes. Šī ir galvenā vietējo pulcēšanās vieta un obligāti jāredz, sagaidot Jauno gadu.

14.00 Laiks maltītei. Atvelciet elpu un uzkrājiet spēkus Sobrino de Botin, kas sevi uzskata par vecāko restorānu pasaulē. Slaveni rakstnieki, arī Ernests Hemingvejs, dziedāja slavas dziesmas šai vietai, bet XVIII gadsimtā spāņu mākslinieks Goija šeit mazgāja traukus. Nogaršojiet restorānā piedāvāto sivēna cepeti.

16.00 Pēc ēdienreizes jādodas iepirkties. Gran Via ielā ir daudz dažādu veikali. 2010. gada aprīlī bulvāris svinēs simtgadi.

18.00 Izdzeriet kafiju mākslas centrā Circulo de Bellas Artes. Neaizmirstiet uzkāpt uz ēkas jumta terases, lai izbaudītu vienu no skaistākajiem saulrietiem Madridē.

20.00 Jūs nevarat aizbraukt no Madrides, nenogaršojuši tapas jeb spāņu uzkodas. To vislabāk darīt Estado Puro.

22.00 Veldzējieties ar dzērieniem laukumā Santa Ana un izbaudiet nakti Madrides literātu rajonā Huertas, kur jūs atradīsiet vienus no labākajiem pilsētas bāriem un muzikālajiem klubiem.

Svētdiena

9.00 Pārlapojiet laikrakstus un ieturiet brokastis Retiro parkā. Atpūtieties no pilsētas dzīves, apskatot parka lieliskos dārzus.

11.00 Prado muzejs - Madrides dārgakmens. Lai gan Madridē ir ļoti daudz muzeju, Prado ir pats nozīmīgākais. 2007. gadā tajā atvērts jauns spārns, kuru ir vērts apskatīt. Muzejā atrodas aptuveni 7000 pasaules dižāko mākslinieku gleznu. Šeit aplūkojami slaveno spāņu Goijas, Velaskesa un El Greko darbi.

13.00 Iekāpiet metro un brauciet uz La Latina rajonu, kur jūs atradīsiet slavenāko ielu tirgu Madridē. Šī ir vieta, kuru apmeklēt svētdienā, jo tad var panākt izdevīgus darījumus.

Pirms pusdienām iegriezieties San Miguel tirgū, kas ir viens no vecākajiem apjumtajiem tirgiem Madridē un lieliska vieta, kur iedzert un baudīt tapas vai nopirkt spāņu delikateses mājās vešanai.

15.00 Paēdiet restorānā Casa Lucio, kurā daudzas slavenības un politiķi ir pamēģinājuši slaveno olu kulteni. Pirms tam gan jārezervē galdiņš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?